Znów coś tu zamiera, mam wrażenie, że piszę sam do siebie. ;) Wciąż jestem liderem ligii i nikt o czasów porażki z Golden Orlando Suns (porażka na własne życzenie) nie potrafi znaleźć metody na zwycięstwo ze mną. W sumie trudno znaleźć sposób pokonania drużyny, gdzie aż 8 zawodników zdobywa średnio ponad 10 punktów na mecz, a 9 zdobywa 9,7. ;) Napawa mnie to naprawdę dużym optymizmem i daje mi duże powody do nadziei na odniesienie zwycięstwa w lidze w tym sezonie i awansu. ;) Cały czas moja obrona jest najlepszą obroną w lidze i niejeden snajper się na niej załamał i nie potrafił przebić. Obrona zawsze była moją dobrą stroną, natomiast w tym sezonie znacznie poprawił się mój atak, który jest teraz 3 najlepszy w lidze, nie dziwi mnie to w sumie, gdyż posiadam tak dobrze punktujących zawodników. ;) Kolejna rzecz, która może mnie cieszyć jest wysoka kwalifikacja moich zawodników wśród liderów np. co do ocen. Na 50 najlepszych zawodników w lidze (z najwyższą średnia oceną) jest aż 8 (tylko buzzer zory mają tyle samo, pruszków co prawda ma 9, ale znacznie słabiej ocenianych), ponadto w tym w pierwszej 8, gdzie ocena jest powyżej 10 aż 3 zawodników jest z mojej drużyny (tu tyle samo zawodników ma Marslon). ;) Aż 6 zawodników z mojej ekipy jest wśród najlepszych 50 rzucających w lidze, aż 3 w 15 najlepiej zbierających i aż 5 wśród 25 najlepszych asystujących jakich ma liga. Moje średnie drużynowe również są zachwycające -największa średnia ocena w lidze (aż 9,1 podczas gdy druga najlepsza 8,6) , największa średnia asyst na mecz (aż 29,9), 2 najlepsza skuteczność rzutów z gry w lidze, 5 najlepsza skuteczność za 3 w lidze (jeden z moich słabych punktów), 3 miejsce w skuteczności osobistych, 3 miejsce zarówno w zbiórkach ofensywnych jak i normalnych w lidze, wśród drużyn, z którymi będę mierzył się w play-offach mam 1 miejsce co do najmniejszej ilości strat piłki i 3 co do ilości ich przechwytów. W gronie "play-offowców" na chwilę obecną mam również najmniej fauli na mecz. Średnio 3 miejsce w zdobytych punktach na mecz (o tym wspominałem) i moja najgorsza strona -bloki, dopiero 9 miejsce w lidze. Bloki to mało istotna statystyka, dlatego też mnie nie martwi. Sądząc po wszystkich tych danych mogę jasno stwierdzić, że faworytem do awansu w tym sezonie jestem ja. ;)