BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija - sezona 39

U21 reprezentacija - sezona 39

Set priority
Show messages by
This Post:
11
287570.35 in reply to 287570.34
Date: 9/17/2017 1:46:57 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
A sada da pobedimo Slovence!

SRBIJAAAAAA

This Post:
00
287570.36 in reply to 287570.34
Date: 9/18/2017 2:50:13 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
P.S.

Nemoj previse da mi trosis Fuksu, trebace mi sutra ;) prosli ponedeljak pocepao za repku ali zato za klub odigrao ocajno ;) pazi koliko mu minuta dajes

This Post:
00
287570.37 in reply to 287570.36
Date: 9/18/2017 9:05:06 AM
Overall Posts Rated:
356356
Danas je Fuksa starter na 2 pozicije i zamena sam sebi... Jbg...

This Post:
00
287570.38 in reply to 287570.37
Date: 9/18/2017 10:51:47 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Gledaj samo da na svakoj poziciji dobije po 18min a kao izmena oko 8-10min...

Message deleted
This Post:
00
287570.40 in reply to 287570.38
Date: 9/18/2017 11:42:53 AM
Overall Posts Rated:
356356
Bez bar 126 minuta ništa.. :D

From: Oziris
This Post:
22
287570.41 in reply to 287570.40
Date: 9/18/2017 2:34:27 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Zabeležena je pobeda u polufinalnom meču protiv Čilea! Jedna sjajna utakmica koja obećava pred finale (43383) . Prvo poluvreme je bilo u egalu zbog većeg zalaganja gostiju, ali je onda u drugom poluvremenu došao do izražaja sav naš arsenal u napadu. Pored većeg zalaganja, zone i pogođenog fokusa protivnik nije imao šanse da zaustavi naš napad. Ova generacija je upravo i najjača za LI, tako da je ovo i bilo očekivano. Furiozna 3. četvrtina je prelomila meč kada su i napad i odbrana bili na onom nivou na koji smo navikli. Potpuno smo ih zaustavili u odbrani, a u napadu se uvek pronalazilo najbolje rešenje. Na kraju ubedljiva pobeda koja, kako sam već i rekao, obećava.

Finale igramo protiv reprezentacije Estonije koja nam je još od prošle sezone dužna. Oni su u onoj nesrećnoj utakmici pobedili sa 2 poena razlike i onemogućili nam da prođemo grupu za ta 2 poena. Sada ćemo im se revanširati, ja se nadam. Kao što sam rekao i ranije, bolji smo od njih, ali to treba i dokazati. O tom meču više ću pisati nakon petka. Za sada, korak smo bliže ostvarenju cilja. :)

This Post:
33
287570.42 in reply to 287570.41
Date: 9/25/2017 10:52:30 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Za nešto više od jednog sata igramo finale ovosezonskog Utešnog turnira protiv mlade reprezentacije Estonije. U ovaj meč ulazimo kao blagi favoriti iako u meč ulazimo sa 20. pozicije na svetskoj rang listi, a naš protivnik sa 14. pozicije. Uprkos rangu, smatram da imamo nešto jači tim, a kažem da smo blagi favoriti zbog prednosti u entuzijazmu i domaćeg terena. Videli smo i u prošlom meču, protiv Čilea, koliko znači ta prednost i zabeležili ubedljivu pobedu uprkos što je protivnik pogodio fokus i odigrao dobru zonu. Estonija je bolja od Čilea, ali ne vidim razlog zašto menjati išta. Jednostavno, smatram da smo dovoljno kvalitetni da gledamo samo sebe, a ne druge, i da se drugi prilagođava nama, a ne mi njima. Mi ćemo igrati ono u čemu smo dobri, pa nek bolji pobedi.
Ovo naravno, ne znači da ekipa Estonije nije detaljno analizirana. Znamo njihove dobre i loše strane i gledaćemo da to i iskoristimo. Ali, da ipak ne otkrivam previše, jer možda koriste Gugl translejt Estonci. :D
Sve u svemu, uprkos nešto lošijoj formi (samo 3 devetke) očekujemo pobedu i osvajanje Utešnog turnira i domaćeg terena za EP sledeće sezone što dosta znači. Nadamo se da se neće desiti neko čudo, pa da izgubimo. :)

Verujemo u naše Orliće! Hrabro do pobede! Idemo Srbija!

Srbija U21 - Estonija U21 18h

This Post:
11
287570.44 in reply to 287570.42
Date: 9/25/2017 2:20:06 PM
Overall Posts Rated:
590590
Čestitke, majstorski odigran čitav turnir. Sad još evropsko i svetsko zlato

This Post:
77
287570.45 in reply to 287570.42
Date: 9/25/2017 2:25:40 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Sa ponosom obaveštavam našu skromnu zajednicu da smo osvajači Utešnog turnira za sezonu 39! Znam da nije medalja, ali je svakako lep uspeh. Uvek je lepo kad nešto osvojite, a pogotovo kada uložite trud u to. Posle 3 skromne sezone u mladoj reprezentaciji konačno smo stigli do određenog uspeha. Uspeh je uvek kada počistite sve protivnike i kada vidite samo crne rezultate bez crvenih, odnosno poraza. :) Takođe je uspeh i zbog toga što smo naredne sezone domaćini EP za mlade reprezentacije i s obzirom da je sledeća generacija takođe dobra, ako ne i bolja, to znači da ćemo imati veliku mogućnost da se dokopamo do medalje. :) Ali otom-potom.
Danas smo savladali Estoniju (43436) . Estoniju koja nije ni imala neke velike šanse da nas pobedi, jer se istrošila protiv Rusije, a imali smo i domaći teren. Ali nisam želeo da ova pobeda ostane u senci toga, pa sam posvetio dosta pažnje meču i želeo sam da ovo bude i taktička pobeda. Tako da me raduje kada vidim njihov promašen pokušaj da nam pogode fokus napada, a naš pogođen... Znači da smo dobro pripremili meč, ja i moji savetodavci, skupština mlade reprezentacije. :D Spominjem sve, jer je ovo uspeh zajednice, a ne pojedinca... Bar ga ja tako doživljavam. Ja sam tu bio samo da poslažem sve kako treba. Naravno bilo je i toga što sam sada već iskusniji i što sam neke mečeve dobio na neki osećaj koji sam stekao i uz to iskustvo naravno. Bilo je kritično samo protiv Kolumbije, ali ostali mečevi su uglavnom lako dobijeni.
Kao i uvek, ističem menadžere koji su istrenirali ove momke. Oni su i bitniji od mene i ljudi koje pitam za savet, jer saveti i taktičke zamisli ne bi dobili meč da nema dobrih igrača. Uz skaute koji su učestvovalu u treningu ovih reprezentativaca, menadžeri su svakako najzaslužniji za sve ovo i moja zahvalnost najviše ide njima. :) Hvala vam i nemojte prestati da trenirate domaće igrače. Uvek je lepo, a uvek se i isplati. :)

Što se samog meča tiče situacija je bila sledeća. Veoma "tvrda" prva četvrtina i jednaka druga. Estonci su izvukli maksimum i učinili su bar prvo poluvreme zanimljivim. U drugom poluvremenu im je već ponestalo snage i raspala im se igra. Naši momci su počeli da rešetaju i vrlo brzo je prednost porasla. U poslednjoj četvrtini rezerve su rutinski privele meč kraju. :)
Najbolji naš pojedinac je bio Vladimir Davidović sa 23 poena, a iza njega, sa 22 poena, je bio Joca Pušić. Prava nepoznanica, čak i za ljude koji prate rad mlade reprezentacije. Pušić je dobio veću šansu, maltene samo danas i on je to iskoristio na pravi način, jer je upravo on prelomio meč. Poenta je da nikad ne treba prestati sa treningom, čak i kada igrač ne uđe u tim na početku takmičenja. Nikad se ne zna kada će zatrebati. Treći strelac u našem timu je bio MVP ovog turnira Branislav Vuksanović, dečko koji je pokazao sjajne igre i potencijal i od koga se sigurno očekuju sjajne partije u njegovom klubu KK Zekica. Dobru partiju smo videli konačno i od mog pulena Nedeljka Đuričića. To je dečko poput Stefana Jovića možda. Plejmejker i motor ekipe, jer je najbolji asistent ovog tima kroz turnir bio, a uvek je bio tu da pogodi u retkim trenucima kada je bilo gusto. :)

Osvrnuo bih ukratko i na sam tok turnira. Moram biti realan i pošten do kraja i reći da je od vitalnog značaja bilo i to što smo dobili fin žreb na početku. Ovo je takmičenje koje zavisi od toga uglavnom i ako tu nemate sreće odmah je teže igrati. Bilo je tu još reprezentacija sa lakim žrebom, ali mi smo uspeli da osvojimo prvo mesto nakon regularnog dela. Uglavnom su se igrale taktike koje odgovaraju igračima koji su u datom momentu imali najbolju formu. Igrale su se uglavnom brze taktike da bi dali što više koševa i to smo uspeli. Odmah po žrebu sam znao da moram tako igrati i osvojiti ovo, jer se prilika za ovo retko pruža, a mi smo i poznati po tome da nemamo sreće sa žrebovima za reprezentacije. :)

Drugi osvojen Utešni turnir za našu zajednicu. Hvala svima koji su u tome učestvovali.

Last edited by Oziris at 9/25/2017 2:26:27 PM

Advertisement