BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A Reprezentacija - sezona 39

A Reprezentacija - sezona 39

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
00
287846.35 in reply to 287846.1
Date: 8/28/2017 2:08:23 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Igramo drugi mec druge faze, protivnik je Spanija. U pitanju je jedan od najvecih favorita za zlatnu medalju, u proslom kolu i mi i oni smo startovali sigurnim pobedama, s tim sto su oni demolirali prvog favorita, Francusku!

Forma nam je solidna, ne briljantna ali prihvatljiva. Njima je slicna, i spolja i unutra imaju par devetki, kao i mi. Bice tesko, vidim da ste svi gadjali na nas na kladionici, niste bas realni ali uskoro cemo videti sta ce da se desi.

Da ne palamudim previse, 20:30h Srbija - Spanija.

From: Oziris

This Post:
00
287846.36 in reply to 287846.35
Date: 8/28/2017 4:46:56 PM
Overall Posts Rated:
356356
Kada je kladionica u pitanju uvek ću staviti svoj tip na Srbiju. Ne nešto previše iz tog razloga što mi je stalo da pokažem neki lažni patriotizam, već zbog toga što iskreno verujem da možemo svakoga da dobijemo. Kao što sam znao da ćemo dobiti Poljake i Izraelce npr. Koliko je realno da dobijemo Špance u ovom trenutku, ne znam, ali znam da ne bi bilo fer da smo svi naređali kečeve na Španiju. Moj tip je više kao neka podrška tebi i timu koji imamo, koji je sposoban svakog da pobedi. :)

This Post:
00
287846.37 in reply to 287846.1
Date: 8/30/2017 2:51:34 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Doziveli smo prvi poraz u drugoj fazi, Srbija - Spanija 82-95. (43174)

Pa, moze se reci da je bilo za ocekivati, oni su stvarno jaka ekipa i jako teska za citanje taktike, raznovrsna. Stoga, pokusali smo da max rizikujemo, znao sam da postoji velika mogucnost da odigraju spolja ali opet znao sam da ako pogodimo ceo GDP da cemo imati velike sanse za pobedu. Takodje, 90% sam bio siguran da ce nam gadjati unutra pa sam probao sa svim raspolozivim snagama da napadnemo spolja, medjutim, mi i spolja... Ne smem sada da pisem previse o nasem napadackom potencijalu ali daleko smo od neke ultra raznovrsne ekipe nazalost. I da smo odigrali predvidljivi LI, isto bi se zavrsilo, pogodili bi nam, jednostavno nije bas bilo previse sansi za trijumf, oni imaju i apsolutno maksimalan ent.

Sto se tice same utakmice, je.es ti spoljnu taktiku kada je centar najbolji strelac! Taktika je odigrana za Zivadina pre svega, koji je najbolji suter, u najboljoj formi i plus su nam omasili GDP. Njegova partija - jad, beda i cemer. Iz nekog razloga, trener je previse stavljao Dogandzica, a premalo Vukcevica, za ovu taktiku. Dogandzina partija je njegova nagora u reprezentaciji sigurno! U napadu uzasan, ispucavac bez poente, u odbrani nista bolji, stalno su nas tovarili kad igra, pre svega Carreras. Iz ovakvih njihovih partija moraju da se izvuku neke pouke, moram dobro da se zamislim oko toga i rotacije na spoljnim pozicijama u zavisnosti od taktika. Djokica je takodje odigrao kriminalno, Njihovi bekovi su nas ubili preko njega, pre svega Ansa trojkama, a u napadu je izgledao kao prethodna dvojica pomenutih.

Sve u svemu, apsolutno zasluzen i prilicno rutinski trijumf prejake Spanije u ovom trenutku. Jednostavno, nismo vise sila kakva smo bili, imamo dosta neraznovrsne igrace i ima boljih reprezentacija. U sledecem kolu idemo na prvog favorita, Francusku, dacemo sve od sebe i videcemo koliko su nam realne sanse za pobedu. Molimo se za nasu neverovatnu formu!

This Post:
00
287846.38 in reply to 287846.37
Date: 8/31/2017 6:36:44 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Sve si pokusao ali nije islo.
Ali...da nisi gadjao ceo GDP tj. da nisi gadjao uopste dobili bi nas max 4 razlike ali morao si da rizikujes, opravdano. Cak mislim da bi bilo povuci potegni ali lako je biti general iza bitke :-)

This Post:
00
287846.39 in reply to 287846.38
Date: 8/31/2017 10:46:42 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Sve si pokusao ali nije islo.
Ali...da nisi gadjao ceo GDP tj. da nisi gadjao uopste dobili bi nas max 4 razlike ali morao si da rizikujes, opravdano. Cak mislim da bi bilo povuci potegni ali lako je biti general iza bitke :-)

Da nisam gadjao dobili bi nas sigurno isto, samo sa manjom razlikom , veruj mi Bilo je rutinski prilicno, vodili su i sa 16 ili 18 ne secam se tacno. Ne moze ipak da se igra ziheraski protiv favorita i ne gadja nista, iskreno to nije moj princip.

This Post:
00
287846.40 in reply to 287846.1
Date: 9/4/2017 1:50:00 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Igramo utakmicu protiv prvog favorita turnira, Francuske. Sta reci sem da smo autsajderi, probacemo naravno ali nisu se obistile nade sa formom. Nazalost, sto zbog nemarnosti menadzera, sto zbog randoma, forma nam je go ku... za ovu fazu takmicenja. Francuzima je, malo je reci, briljantna, nazalost. Neki igraci koji su nam bas potrebni za odredjene taktike vec drugu, trecu nedelju za redom imaju ocajnu formu, poput Jovance ili Celara. Jako je malo tu devetki za ovu fazu, moralo je bar pola reprezentativaca da briljira sa formom da bi imali realnije sanse. Napredak igraca je isto mnogo spor. Videcemo sta ce se desiti, tako je kako je.

20:30h Srbija - Francuska! Ne verujem da cu biti na chatu, igramo i sa Turcima, mora i to da se gleda. Bar negde da pobedimo moramo

This Post:
11
287846.41 in reply to 287846.1
Date: 9/11/2017 2:33:53 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Nakon dva uzastopna pretrpljena poraza, danas nas ocekuje duel sa znatno slabijom reprezentacijom, Madjarskom. Slicno kao i juce u stvarnosti, i danas smo apsolutni favoriti ali nas lezeran nastup moze kostati i zakomplikovati desavanja. Oni ce sigurno dati sve od sebe da nas iznenade, verovatno ce biti razlike u zalaganju. Imaju platne teskase, pogotovo spoljne, medjutim nisu sekundarno kvalitetni kao nasi, ogromne plate ali slabijih sekundaraca. Forma nam je kao i uvek, prilicno jadna, sa samo 4 devetke. Stvarno imamo sve vreme losiju formu od ostalih, sto zbog randoma, sto zbog nemarnosti menadzera koji nisu previse zainteresovani za idealnu minutazu sem da igrac ispuni trening i da se pobedi utakmica u prvenstvu. Protiv Francuske oni 8 devetki, mi 4, protiv Spanije oni 10 devetki, mi 5 itd... Navijamo takodje da Spanija dobije Litvaniju jer u poslednjem kolu nam je onda potreban trijumf protiv njih za trece mesto u grupi, sto je izuzetno vazno jer vodi u kvalifikacije za SP! U slucaju pobede Litvanije, onda bi nam trebao verovatno trijumf sa vecom razlikom u poslednjem kolu protiv njih, sto je malo teze.

Da analiziram malo i te utakmice sto smo izgubili. Znaci ljudi, te reprezentacije su u ovom momentu sigurno kvalitetnije od nas za 10-15 razlike, a plus su bili u boljoj formi. Jednostavno, smatram da sam morao da rizikujem skroz sa GDP pa sta bude. Protiv Spanije smo omasili i mi i oni, a protiv Francuske tek nije valjalo. Znajuci da su dosta kvalitetniji, morao sam da gadjam sve, razmisljao sam ili kretanje ili LI i odlucio sam se za LI jer stvarno to je preveliki rizik i tesko je ''uci u glavu'' drugom iskusnom selektoru. E sad, sta bi bilo kad bi bilo da sam gadjao spolja... Totalno bi drugi igraci igrali, po pozicijama. Ovako, ja sam stavio sve igrace za cuvanje LI i gadjao isti, i da su odigrali unutra sigurno bi bilo gusto. Ovako, sa promasenim GDP i sa igracima za cuvanje istog, a ne za spolja, raskomadali su nas. Bez rizika nema smisla protiv ovakvih timova. Ja sam rizikovao, nisam uspeo, sledeci put hocu.

Interesovanje za reprezentaciju je uzasno, razocaran sam. Pada i motivacija za svim ovim jer vidim kako stvari stoje. Menadzere mrzi i da mi odgovore na poruku, a kamoli da se sami mozda jave u vezi napretka igraca ili nekog drugog pitanja. Nije to bilo tako ni blizu dok sam bio selektor U21, ni blizu. Entuzijazam u zajednici za igricu i reprezentaciju nam je na 0. Ja sam pokusao sve i svasta, i slao poruke i piskarao ovde, i kladionicu i sve i svasta ali ne vredi, izgleda samo ja gubim vreme i energiju bezveze, tako se osecam. Poruke u ovoj temi prakticno samo ja pisem, kao da samom sebi pisem, zivota mi, niti nekog pitanja, diskusije, zamerki, nicega. Nema vise onih klinaca koji su entuzijasticni za igricom, sve nam ostali izgleda ''matorci'', prekaljeni menadzeri koji ovo igraju samo da nameste postavu za mec i to je to. Uglavnom takve odgovore i dobijam. Sta da se radi, niste zainteresovani i to je to, ne mogu da vas vatam za gusu

Pocinje utakmica, Srbija - Madjarska.

From: AirWolf

This Post:
11
287846.42 in reply to 287846.41
Date: 9/11/2017 7:40:48 PM
Overall Posts Rated:
229229
I pored pobede, skoro sve nade izgubljene za polufinale, sem u slucaju da ubedljivo pobedimo Litvaniju (30+) i da Spanci ubedljivo izgube od Izreala (30+).

Protiv nas Litvanija ima imperativ sto vece pobede (+54), a Spanci protiv Izraela (+55) i oni se realno bore za ulazak u polufinale. Francuska sigurno u polufinalu.

This Post:
22
287846.43 in reply to 287846.42
Date: 9/12/2017 12:01:19 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Pobedili smo napaljene Madjare ali slaba vajda od toga. Od onog neverovatnog raspleta u poslednjem kolu prve faze, sve je krenulo nizbrdo i kako ne treba, a tako lepo je krenulo. Najpre smo u prvoj fazi popili dva ct-a i dva normala, a protiv Poljske, koju smo dobili, se niko nije zalagao i za 11 poena samo smo bili iza njih u kos razlici. To je rezultovalo da upadnemo u 100% najjacu grupu ikada na EP, iako smo potpuno zasluzili igrama da upadnemo u najslabiju grupu ikada na EP. Tuzno mi je kad vidim kakve ekipe su upale tamo i kad pomislim koji bi nam dometi bili, mozda cak i finale.

U drugoj fazi u nasoj grupi su 4 najveca favorita na prvenstvu, od kojih smo mi ti cetvrti favoriti. Prvo, raspored nam je bio ocajan, najpre Izrael, najveca nepoznanica, sjajan u prvoj fazi, znalo se da ce nas napasti i nije se smelo toliko rizikovati. U tom prvom kolu desi se losa stvar po nas, Spanci dobiju Francuze, jer nama bi odgovaralo da Francuzi, koji su sigurno najjaci ipak, dobiju sve, a mi ostali da se pokoljemo za drugo i trece mesto. Taj rezultat izmedju njih je znacio sledece, Spanci znaju da u sledecem kolu samo jos nas treba da dobiju i 90% posla su obavili (tu je cak ugovoren tie-tie jer ja bih tu svakako igrao tie), a mi u naredne dve tekme (Spa i Fra) moramo da dobijemo jednu. Posto smo se malo potrosili protiv Izraela, odlucio sam da to bude protiv Francuske i to je bilo nerealno isto kao i traziti pobedu protiv Spanije. Jer Francuzi bas usled tog poraza sa Spancima su naravno odigrali normal protiv nas jer moraju da pobede. Ok je sve to. Ali onda u tom istom kolu Izrael odigra totalno idiotski protiv Litvanije usled cega ih ovi otkinu 32 razlike sa istim zalaganjem! A kos razlika je mnogo bitna. I na kraju, nama treba pobeda sa sto vecom kos razlikom protiv Madjara, a poraz Litvanije od favorizovane Spanije. Madjari, koji ni Izrael nisu krancovali, naravno uvale nama taj ct, a Litvanca usere ono sto mene nije, da pogodi ceo LI Spancima i dobije ih. Plus, tu je sigurno igran tie-tie. Sve kako ne treba i apslolutno nijedan rezultat nam nije odgovarao!

Situacija je takva da mi kao teoretske sanse imamo i za drugo mesto, a ustvari nemamo ni za trece. Ceka nas Utesni turnir budjavi sledece sezone. Jer, mi da bi bili ispred Litvanije, moramo da ih pobedimo sa 30 poena razlike sada! A Spanija i Francuska igraju protiv ispucalih Izraela i Madjarske. Litvanci sigurno nece ici na zlato nego samo na medalju (imaju samo jednu do sada) i stavice ct naravno.

Na kraju, ispostavice se neuspesno prvenstvo za nas. Ako dobijemo Litvaniju, desice se da smo imali samo poraz od Slovackog ct-a i dva najveca favorita prvenstva Spanije i Francuske, a da to nije bilo dovoljno ni za kvalifikacije za SP. Mi smo prestali da budemo favoriti na prvenstvima, nemamo platne teskase ili ubitacne centre, kao ni raznovrsnost i to je realnost. Verovatno je jedan ct ili normal manje protv nas u prvoj fazi napravio razliku od osvajanja medalje do neplasiranja na SP cak.

Razocaran sam, bio bih zadovoljan trecim mestom u ovakvoj konkurenciji u grupi jer bi plasiranjem na SP po meni mozda imali i bolje sanse za uspeh jer je takmicenje krace i daje vise mogucnosti i nema tolike bojazni od kranceva prosecnih reprezentacija, poput Slovacke. A nas ce ocigledno prve da krancuju. Ceka nas Utesni turnir sledece sezone, koji iskreno ne podnosim. Sistem takmicenja je tako glupavo osmisljen da bi ga dete iz obdanista bolje smislilo. 99% je do srece u zrebu i prednosti domaceg terena kasnije. Svaki poraz znaci cao cao trofeju prakticno jer je mnogo tesko u nizu gostovanja osvojiti turnir. To ce ipak sve sacekati sledece sezone...

From: Andra93

This Post:
00
287846.44 in reply to 287846.43
Date: 9/18/2017 4:15:05 PM
Overall Posts Rated:
104104
Duboki naklon i sve cestitke!

Zasluzio si mnogo bolje...

Mislim da niko na turniru nije procitao protivnika kao ti danas Litvance!

From: Oziris
This Post:
11
287846.45 in reply to 287846.44
Date: 9/18/2017 4:22:29 PM
Overall Posts Rated:
356356
Ovo poslednje kolo je samo još jedan dokaz koliko nismo imali sreće ove sezone kada je A reprezentacija u pitanju... Taktički uništena Litvanija. :) Možda je moglo da se nagura i +30, ali smo na +23 izašli sa rezervama i tako igrali dobrih 8-9 minuta u poslednjoj četvrtini. Velika šteta, ali ako ništa drugo bilo je zanimljivo biti na četu večeras i posmatrati litvanski kanal... :D

Advertisement