Nakon dva uzastopna pretrpljena poraza, danas nas ocekuje duel sa znatno slabijom reprezentacijom,
Madjarskom. Slicno kao i juce u stvarnosti, i danas smo apsolutni favoriti ali nas lezeran nastup moze kostati i zakomplikovati desavanja. Oni ce sigurno dati sve od sebe da nas iznenade, verovatno ce biti razlike u zalaganju. Imaju platne teskase, pogotovo spoljne, medjutim nisu sekundarno kvalitetni kao nasi, ogromne plate ali slabijih sekundaraca. Forma nam je kao i uvek, prilicno jadna, sa samo 4 devetke. Stvarno imamo sve vreme losiju formu od ostalih, sto zbog randoma, sto zbog nemarnosti menadzera koji nisu previse zainteresovani za idealnu minutazu sem da igrac ispuni trening i da se pobedi utakmica u prvenstvu. Protiv Francuske oni 8 devetki, mi 4, protiv Spanije oni 10 devetki, mi 5 itd... Navijamo takodje da Spanija dobije Litvaniju jer u poslednjem kolu nam je onda potreban trijumf protiv njih za trece mesto u grupi, sto je izuzetno vazno jer vodi u kvalifikacije za SP! U slucaju pobede Litvanije, onda bi nam trebao verovatno trijumf sa vecom razlikom u poslednjem kolu protiv njih, sto je malo teze.
Da analiziram malo i te utakmice sto smo izgubili. Znaci ljudi, te reprezentacije su u ovom momentu sigurno kvalitetnije od nas za 10-15 razlike, a plus su bili u boljoj formi. Jednostavno, smatram da sam morao da rizikujem skroz sa GDP pa sta bude. Protiv Spanije smo omasili i mi i oni, a protiv Francuske tek nije valjalo. Znajuci da su dosta kvalitetniji, morao sam da gadjam sve, razmisljao sam ili kretanje ili LI i odlucio sam se za LI jer stvarno to je preveliki rizik i tesko je ''uci u glavu'' drugom iskusnom selektoru. E sad, sta bi bilo kad bi bilo da sam gadjao spolja... Totalno bi drugi igraci igrali, po pozicijama. Ovako, ja sam stavio sve igrace za cuvanje LI i gadjao isti, i da su odigrali unutra sigurno bi bilo gusto. Ovako, sa promasenim GDP i sa igracima za cuvanje istog, a ne za spolja, raskomadali su nas. Bez rizika nema smisla protiv ovakvih timova. Ja sam rizikovao, nisam uspeo, sledeci put hocu.
Interesovanje za reprezentaciju je uzasno, razocaran sam. Pada i motivacija za svim ovim jer vidim kako stvari stoje. Menadzere mrzi i da mi odgovore na poruku, a kamoli da se sami mozda jave u vezi napretka igraca ili nekog drugog pitanja. Nije to bilo tako ni blizu dok sam bio selektor U21, ni blizu. Entuzijazam u zajednici za igricu i reprezentaciju nam je na 0. Ja sam pokusao sve i svasta, i slao poruke i piskarao ovde, i kladionicu i sve i svasta ali ne vredi, izgleda samo ja gubim vreme i energiju bezveze, tako se osecam. Poruke u ovoj temi prakticno samo ja pisem, kao da samom sebi pisem, zivota mi, niti nekog pitanja, diskusije, zamerki, nicega. Nema vise onih klinaca koji su entuzijasticni za igricom, sve nam ostali izgleda ''matorci'', prekaljeni menadzeri koji ovo igraju samo da nameste postavu za mec i to je to. Uglavnom takve odgovore i dobijam. Sta da se radi, niste zainteresovani i to je to, ne mogu da vas vatam za gusu

Pocinje utakmica,
Srbija - Madjarska.