BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija - sezona 40

U21 reprezentacija - sezona 40

Set priority
Show messages by
This Post:
00
290207.35 in reply to 290207.34
Date: 11/21/2017 10:24:39 AM
Overall Posts Rated:
229229
Zekane, pustio si previse taj jezik. :-D Nemoj da te cuju Ameri, da povecaju proizvodnju, da spuste cenu za barel. :-D

From: krdza

This Post:
00
290207.36 in reply to 290207.32
Date: 11/21/2017 12:13:25 PM
besni psi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2828
kako skupljaš 10 poena svake nedelje? Mogu li se poeni prenositi u sledeću sezonu?

This Post:
00
290207.37 in reply to 290207.36
Date: 11/21/2017 4:15:55 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Ne moze 10, zaebo se nesto ali mozes preneti poene u sledecu sez. Mozes da ih prenosis do mile volje

From: Oziris
This Post:
55
290207.38 in reply to 290207.37
Date: 11/21/2017 5:39:03 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Kao što ste mogli da vidite danas su napravljene 2 grupe za drugi deo takmičenja. Grupa G je sastavljena od ekipa Rusije, Španije, Litvanije, Poljske i Nemačke, uz naravno našu ekipu. U grupi H su Ukrajina, Francuska, Holandija, Italija, Belgija i Turska.
Možda po imenima nekome i ne znači ovo što vidi, ali svakako ko prati bar malo EP može da vidi da je naša grupa daleko jača od grupe H. Grupa sa nama, Špancima, Poljacima i Nemcima kao jakim ekipama sigurno označava jednu veliku borbu za prva 2 mesta. Peta ekipa po snazi je uvek neugodna Litvanija koja je u stanju da napravi iznenađenje ili dva, pa je pitanje protiv koga će juriti svoju šansu. Protiv nas igraju prvi meč, tako da moramo biti maksimalno oprezni. Sigurno ime koje je najmanje zvučno jeste Rusija koja je možda i najnesigurnije prošla dalje, ali čim je prošla znači da ima određeni kvalitet. S njima igramo poslednji meč u grupi što može biti od koristi.

U grupi H svakako najveće favorite za prolaz u polufinale predstavljaju Italija i Francuska i biće potrebno čudo da se desi, pa da te dve ekipe ne budu u polufinalu. Oni će imati priliku i da sačuvaju entuzijazam, tako da po mom mišljenju glavne kandidate za finale predstavljaju upravo ove dve ekipe. Ostatak grupe je sasvim prosečan, da ne budem nekorektan, pa da kažem i ispodprosečan. Autsajder Holandija koja je verovatno bez trunke entuzijazma, Ukrajina koja je pukla pred prvom jačom ekipom i Belgija i Turska, dve solidne ekipe, ali ekipe koje se mogu pobediti itekako, a pogotovo, ako ste Italija ili Francuska. Tako da je glavno pitanje ove grupe ko će biti treći i ko ide u kvalifikacije za SP naredne sezone.

Dosta je čudno ovo poslednje kolo bilo. Nekoliko utakmica sa nenameštenim postavama. Neke nisu uticale na krajnji plasman ekipa, a neke jesu. Nemački selektor nije namestio postavio i izgubio je od BiH, tako da je Nemačka završila na drugoj poziciji u svojoj grupi uprkos boljoj koš razlici od Turske. Tu se postavlja pitanje da li je to bila kalkulacija ili ne. Na nemačkom forumu kažu da nije bila kalkulacija, ali sa određenom dozom podsmeha ili sarkazma, tako da ja tu mogućnost ne isključujem. Glavno pitanje je da li im je lakše u našoj grupi ili bi im bilo lakše u onoj drugoj. Moje mišljenje je da su nepotrebno napravili "grupu smrti", tako da deo mene i može da poveruje da je bila slučajnost to ne nameštanje postave, ali sasvim je realno i razmišljanje da veruju da će lakše da se izbore sa nama, Špancima i Poljacima, nego sa Italijanima i Francuzima. Ovu situaciju svako može na sopstveni način da tumači. :)

Što se naših ambicija tiče one će se formirati u skladu sa utakmicama. :D Da su grupe približno onakve kako sam ih ja predvideo i da ste me pitali koji je cilj ja bih rekao medalja i to možda i sjajnija od bronze, ali ovako... Situacija se promenila. U ovakvoj grupi će nijanse odlučivati i stvarno mi je teško da predvidim ko bi mogao da se dokopa prve dve pozicije. Ja verujem da to možemo biti mi. Neki minimalni cilj bi bio treće mesto, jer mislim da je velika šansa da se posle dva propuštena Svetska prvenstva vratimo na ista.

Više o svemu u narednim danima i nedeljama. Ovo je bila kratka retrospektiva i sada ostaje samo da nastavimo sa treningom i održavanjem forme. Prvi deo takmičenja je bio i više nego ubedljiv tako da razloga za strah nema, već samo za optimizam. :)

Last edited by Oziris at 11/21/2017 5:57:04 PM

This Post:
22
290207.40 in reply to 290207.39
Date: 11/27/2017 9:04:22 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Igramo danas prvi meč druge faze EP u Srbiji protiv mlade reprezentacije Litvanije. Litvanija je standardno dobra ekipa koja svake sezone predstavlja konkurenta za visok plasman. Izašli su iz grupe kao drugi sa jedinim porazom od Italije. Malo su poena dali Italiji i Portugaliji što možda može da nam ukaže na to da nemaju preterano veliki potencijal u napadu, a s obzirom na to da je naša odbrana najbolja na prvenstvu ovo bi moglo da nam koristi. Takođe, imaju slabiji entuzijazam od nas i uz prednost domaćeg terena koji imamo mislim da ne bi trebalo da bude prevelikih problema na današnjem meču. Litvanija svakako nije ekipa koju ćemo potceniti, ali smatram da ni oni nisu toliko glupi da rade neke nepredviđene stvari danas. :)

Ovo danas su prvi mečevi u drugoj fazi i na kraju dana će se više znati o svemu. Ja ne mogu da odlučim da li je ovaj naš raspored dobar ili loš. Prvi i poslednji meč su nam sa slabijim ekipama, uslovno rečeno, a 2. 3. i 4. meč su nam sa ekipama s kojima ćemo se boriti za prolaz dalje. Najzanimljiviji meč u našoj grupi danas je meč između Poljske i Španije. Rezultat tog meča nas svakako interesuje, ali nam i ne znači puno u samom početku, ali kasnije može da bude važan. Sve zavisi od toga kako će se situacija u grupi razvijati.

U suštini, grupa je takva da uglavnom svako svakog može da pobedi, tako da je moje mišljenje da će prvoplasirani na kraju svih 5 kola biti sa skorom 4-1, a drugoplasirani sa 3-2. Biće više ekipa sa skorom 3-2 tako da će koš razlika biti od velikog značaja. Teško mi je da u ovom trenutku poverujem da će neko pobediti u svih 5 mečeva, a u ovom scenariju gde će koš razlika odlučivati verujem da možemo dobro da prođemo, ali da ne trčimo pred rudu. Idemo korak po korak. Danas činimo prvi korak, nadamo se korak u napred. :)

SRBIJA U21 - LITVANIJA U21 18h

From: Andra93

This Post:
11
290207.41 in reply to 290207.40
Date: 11/27/2017 2:00:43 PM
Overall Posts Rated:
104104
Mesec dana kasnije...

Srbija 5-0

This Post:
00
290207.42 in reply to 290207.41
Date: 11/27/2017 2:08:13 PM
Overall Posts Rated:
356356
Sa tvoje tastature u Božije uši. :D

This Post:
11
290207.43 in reply to 290207.42
Date: 12/4/2017 7:53:43 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Uspešno smo startovali u drugoj fazi EP u Srbiji pobedom nad selekcijom Litvanije. Sigurno smo igrali od početka do kraja utakmice i ni u jednom trenutku se nije dovodila u pitanje naša pobeda. Taktički nadmudren protivnik je odigrao koliko je mogao, odnosno onoliko koliko smo mi to dozvolili. Velika razlika će biti od velike koristi na kraju, jer kako sam već i govorio, smatram da će biti više ekipa sa istim skorom, pa će odlučivati upravo koš razlika. Smatram da će u većini varijanti biti dovoljno 3 pobede za prolaz, tako da naredna 3 meča odlučuju kada smo mi u pitanju. Igramo danas sa Poljskom, a u narednim kolima protiv Španije i Nemačke. Moramo pobediti bar jednu od ove 3 ekipe uz Rusiju, pa da imamo osnovu za kalkulisanje. Naravno, kalkulisanje uslovno rečeno, jer ja lično nisam dobar kalkulant, tako da ćemo u svim mečevima ići na pobedu, pa šta nam Bog da.

Poljska je veoma dobra reprezentacija koja je vrlo dobro vođena za sada. Ekipa i njen selektor su osokoljeni pobedom nad Špancima i sada imaju visoke ambicije. Verujem da smatraju da mogu da nas pobede i sigurno je da će ići na pobedu. Kao i mi, ni oni dugo nisu osvojili medalju, tako da posle ove pobede nad Španijom, uz dobrog menadžera i tim, smatram da će Poljaci zagristi iz sve snage u svakoj utakmici koju budu igrali. Njihova očekivanja su i opravdana, jer po mom skromnom mišljenju možda čak imaju i najbolji tim u našoj grupi.
Za razliku od Litvanaca Poljake će biti teško taktički nadmudriti. Kao što sam i rekao već, njihov selektor veoma dobro vodi ekipu za sada. Oni su jaki u svakom segmentu igre i dosta teško je pronaći pukotinu koju bismo mogli da iskoristimo. Doduše, mi imamo širinu u napadu i taj luksuz da možemo da napadnemo i nekom spoljnom taktikom, a ne samo unutra. Danas će i prednost domaćeg terena biti od velikog značaja. Forma nam je u redu koliko - toliko, a i entuzijazam je na veoma visokom nivou. Sve ovo ukazuje na to da mi našu šansu itekako imamo i uprkos snazi poljske selekcije verujem u našu pobedu koja bi nam maltene već sad otključala vrata polufinala.

SRBIJA U21 - POLJSKA U21 18h

This Post:
22
290207.44 in reply to 290207.43
Date: 12/4/2017 10:37:10 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Svi na Chat, da se sprdamo sa selektorom kad nas poljaci "odvale"