BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 60

[NT] Sezona 60

Set priority
Show messages by
This Post:
44
318162.35 in reply to 318162.34
Date: 5/16/2023 2:24:41 AM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15221522
Second Team:
Kerlci II
Včeraj se je s finalom svetovnega prvenstva končala tudi reprezentančna sezona. Nemci so večino tekme proti Španiji vodili, šest minut do konca so povedli celo za 12. A na njihovo žalost je Špancem uspel preobrat, naredili so delni niz 17-2. Nemci so v zadnjih sekundah poskusili s trojkami, a jim ni uspelo, tako da so Španci še šestič postali svetovni prvaki (69422).

Bron sta na SP osvojila Izrael in Hong Kong, razočarali so favorizirani Kitajci pa še kdo. Celotno razvrstitev si lahko ogledate tu: (https://buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=8).

Finale tolažilnega turnirja je bil prav tako zelo zanimiv - še veliko bolj pa bi bil, če bi se dejansko za kaj igralo. Francozi so vodili večji del tekme, vmes že za 16 točk, po tretji četrtini pa za 14. A Belgijci so nato v prvih šestih minutah zadnje četrtine prednost popolnoma izničili, nato se je njihov nalet malo ustavil, moštvi sta bili kasneje ves čas blizu, 9 sekund do konca pa so za zmago 102-100 zadeli Belgijci (69431).

Mislim da je do Belgije kar nekoliko nepošteno, da ne bodo gostili prihodnjega prvenstva oni. Seveda, pravila so takšna kot so (moštvo, ki je v zadnjih 5 sezonah dobilo medaljo ne sme gostiti celinskega prvenstva), a pravila so bila postavljena zaradi tega, ker so velesile kot po tekočem traku zmagale kombinacijo tolažilni turnir in nato še domače EP. Belgijci pa nikakor niso velesila (imajo približno toliko uporabnikov kot mi), prav tako so osvojili samo eno samcato bronasto lovoriko pred štirimi sezonami, tako da menim, da bi si z gostiteljstvom EP omogočili nadgraditi svoje rezultate, nikakor pa ne bili veliki favoriti EP (kot to ni veljalo za Nizozemce pred dvema sezonama). Ampak konec koncev to ni naš problem...

Glede na to, da smo lani v enakovrednih pogojih premagali tako Nemčijo, kot tudi Belgijo, menim, da se za našo konkurenčnost ni za bati. A to gre v obe smeri, včeraj smo odigrali prijateljsko tekmo z Luksemburgom, kjer smo zmagali le za las, kljub temu, da smo igrali s precej močno postavo, v katero sem vključil tudi veterane (69432). Razlika v entuziazmu je vsekakor pripomogla k temu, da so se Luksemburžani držali blizu, a po drugi strani je jasno, da v Evropi lahkih tekem skorajda ni več.

Lep pozdrav

This Post:
44
318162.36 in reply to 318162.35
Date: 5/16/2023 12:54:56 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15221522
Second Team:
Kerlci II
No, vsako sezono sem po koncu sezone rekel, da počakam na zadnji update, in se bodo potem vedele skupine za EP. In nikoli ga ni bilo, oziroma je bil prepozen, saj so se skupine formirale že glede na rejting prejšnjega tedna. Letos sem si to končno zapomnil, a ker se je offseason malo zavlekel, je pa tu tokrat že nov rejting.

Skratka, napredovali smo še eno mesto, saj smo prehiteli še Francoze, ki so očitno izgubili ogromno pik (naslov svetovnega prvaka), in očitno jim ni pomagal niti finale tolažilnega turnirja. Torej smo 16. na svetu in 10. v Evropi. To nas postavi v čisto drugo skupino, Francija je v skupini ki sem jo omenil (Turčija, Finska, Ukdajina, Češka, Irska, Gruzija, Andora - verjamem, da te ekipe ne bodo zadovoljne z menjavo), mi pa pridemo v balkansko/sosedsko skupino: Španija, Bosna, Hrvaška, Madžarska, Črna Gora, Luksemburg, Azerbejdžan. Morda celo nekoliko lažja skupina, Španci so seveda očitni favoriti, Bosanci so na našem nivoju, Hrvati in Madžari nekoliko nižje, so pa seveda nevarni...

Ampak glede na to, da je to že tretji popravek...

EDIT: Zdaj je jasen tudi vrstni red:

Začnemo s tekmo proti outsiderju Azerbejdžanu, nadaljujemo proti favoritom Špancem. Nato sledi pomembna tekma proti Bosni, lažja tekma proti Črni gori, ter težka sosedska dvoboja proti Hrvaški in nato še Madžarski. Za konec tekma proti Luksemburgu.

Mislim, da je razpored kar ugoden.

Last edited by Deschamps at 5/16/2023 3:04:53 PM