Zgodnie z obietnicą budowania zaplecza kadry na kolejne eliminacji, zapoznałem się już z większą częścią bazy 20 letnich graczy i pragnę przedstawić wam graczy którzy być może już za sezon poprowadzą nas do medali Mistrzostw Europy.
Dziś odsłona pierwsza, czyli gracze obwodowi.(4845181) Hiacynt Wasniewski - potencjał allstar ale niewątpliwie jeden z najbardziej zbilansowanych graczy swojego rocznika. Bardzo ciekawy materiał na SG a nawet PG pod grę fcp.
SG/PG(5148120) Patryk Swiatczak - najlepsze skille PG w całym roczniku, niewątpliwa nasza największa nadzieja na klasowego PG. Trzeba poćwiczyć mu rzuty i będzie nie do zastąpienia niczym Mikulski ;)
PG(4847744) Radoslaw Rybaczuk - tego pana osobą zainteresowanym kadra nie trzeba przedstawiać. Nasz najlepszy SF do gry na obwodzie a zarazem najlepsze OD w kadrze. Będą z niego ludzie :)
SF(4845441) Lech Kugler - następca Golubowskiego, uczył się od niego rzucać, ciekawe czy się nauczył. Materiał na PG całkiem niezły. Do tego odpowiedni rzut i obrona.
PG(4846490) Waldemar Gruszkowski - materiał na klasycznego SG. Dobry rzut z wyskoku zbilansowany z defem. Odpowiedni trening i miejsce 1 SG w druzynie w zasięgu ręki.
SG(4845747) Bartlomiej Winkiel - kolejny beztroski PG/SG w naszej ekipie :) Do teraz jeszcze niezdecydowany w którą stronę będzie chciał się rozwijać, jednak szanse na porządnego SG ogromne :)
PG/SG(4845683) Jonasz Wneka - Izolator Boguchwałaaaaaaa i wsio jasne ;) Ciekawe rzuty, ciekawy def, ciekawy materiał na SFa.
SF(4844742) Cyryl Cielniak - równo, równiej, najrówniej czyli pierwszy rzut, drugi rzut i def na takim samym poziomie. Materiał do szlifowania na SG.
SG(4847382) Tyberiusz Zelek - Kolejny uzdolniony gracz na pozycje SF ale tym razem kierunkiem jego rozwoju powinna byc historia nie Wierzchowicza a Stoszka :)
SF (wysoki)
(4846331) Jakub Luszczynski - zawodnik jak wyżej. Co 2 wysokich SFów to nie jeden ;)
SF (wysoki)
i jeszcze trzech ;)
(4845521) Roman Bereza - potencjalny SG
(4847487) Lech Zdunkiewicz - potencjalny SG
(5163038) Adam Majcherczak - potencjalny SG
Ci zawodnicy będą po moim specjalnym nadzorem.
Chce żeby za sezon można z nich było wybrać grupę gotową do walki o najwyższe cele :)
Nie wiem czy powołam wszystkich (na pewno nie ;) ) ale jesli nawet ktoś nie dostanie z tej grupy powołania to chce mieć kontakt z trenerem i kontrolować rozwój zawodnika.