Jelikož už nás čekají tuto sezonu jen 2 zápasy s novou garniturou hráčů pro příští sezonu, rozhodl jsem se trochu zrekapitulovat své působení v U21 v tomto volebním období.
Sezona 6
Nově zavedli repre U21. Bohužel naše NT ještě neměla dostatek starších hráčů, tak jsme po dohodě s Wixem museli rozložit síly mezi NT a U21. Ale naši soupeři v kvalifikaci, zejména sílný Izrael a Řecko na tom byli podobně, pouze Ukrajina vsadila vše na U21 a poskytla U21 všechny hráče této věkové kategorie.
1.fáze kvalifikace MS
Za favority na postup jsem považoval Řecko a Izrael, ale chtěl jsem jim to co nejvíce znepříjemnit. Irsko a Makedonie měli být outsidery a očekával jsem tuhý boj s Norskem a Ukrajinou.
Česko - Israel 119:117 (dohodnutý TIE-TIE)
Na úvod jsme v dramatickém zápase vybojovali výhru nad favoritem, střelecky řádil Pěnkava.
Česko - Irsko 119:82 (TIE-TIE bez dohody)
Povinná výhra nad outsiderem.
Česko - Řecko 109:103 (dohodnutý TIE-TIE)
Výhra nad druhým favoritem, tentokrát po průběhu, kdy jsme zápas kontrolovali a jen špatnými trestnými hody v závěru trochu zbytečně zdramatizovali. Po této výhře nám narostla křídla a postup byl na dosah a pomalu jsem začínal přemýšlet, jak to udělat, aby tým uspěl i ve druhé fázi.
Česko - Ukrajina 147:117 (dohodnutý TIE-TIE)
Soupeř zariskoval pressinkem, sice z něj vydoloval spoustůl ukradených míčů, ale naši jasně dominovali ve střelbě a doskocích.
Po této výhře už byl postup prakticky formalitou.
Česko - Makedonie 130:86 (TIE vs. normal)
Povinná výhra nad dalším z outsiderů.
Česko - Norsko 96:84 (TIE vs. CT)
Ani maximální naszaení soupeře nezastavilo náš rozjetý expres a zakončili jsme skupinu bez prohry.
2. fáze kvalifikace MS
Cíl byl jednoznačný, vybojovat 3. místo a postoupit do druhé šance, soustředit se na zápas s Rumunskem, Litvou a Maďarskem. Za favority jsem považoval Francii a Německo.
Česko - Rumunsko 115:108 (dohodnutý TIE-TIE)
Důležitá výhra na úvod v zápase, který jsem měli celkem pod kontrolou, při závěrečném náporu soupeře nás výrazně podržel Portavales střelbou trestných hodů. Poprvé jsme hráli později hodně oblíbenou kombinaci taktik Push the Ball a Man to Man.
Česko - Německo 65:113 (dohodnutý TIE-TIE, prvně nabídnutý soupeřem)
Nejhorší zápas celých 2 sezon, navíc zbytečný respekt a špatně zvolená pomalá útočná taktika soupeři zápas ještě usnadnila.
Česko - Francie 101:112 (dohodnutý TIE-TIE)
Do zápasu s druhým z favoritů jsme o týden později šli bez velkých ambicí, ale tentokrát dobře zvolená taktika a skvělá hra našeho týmu držela až do posledních minut naději na překvapení, které se ale nakonec nekonalo.
Česko - Litva 136:111 (normal-normal)
Byli jsme varováni německým trenérem, že Litva mu nedodržela dohodu, ale i tak jsme tentokrát o dohodu ani nechtěli usilovat, měli jsme postup ve vlastních rukou a byl v silách našeho týmu. Zápas jsme zvládli snadněji, než jsem čekal.
Česko - Maďarsko 129:125 po prodloužení (CT-CT)
Mohli jsme si dovolit dokonce mírně prohrát a postupovali bychom, proto jsme trochu spílal našim hráčům, že na konci 4. čtvrtiny vyrovnali, ale v prodloužení jsme dokízali dokonce dotáhnout zápas k vítěznému konci. Asi nejlepší svůj zápas v U21 odehrál Zongor, který dokonale využil toho, že jsme poprvé zvolili vnitřní útok v soutěžním zápase.
Povedlo se nám přesně podle původních plánů porazit 3 relativně snadnější soupeře a postoupit.
Last edited by rwystyrk at 2/12/2009 10:37:24 AM