Naszła mnie refleksja w sprawie jednego z Twoich postów :)
I screeny, żeby nie być gorszym ;-) (http://img685.imageshack.us/img685/7633/odwracaniepg.png)
Niestety, to Twoje porównanie to lekka manipulacja. Powinieneś porównać zawodników o takiej samej sumie skili. tymczasem u Ciebie ten z lewej ma ss=120, a odwrócony ss=130. No i nie wytrenowałeś odwróconemu bloków.
Musisz pamiętać, że trening zawodnika znacząco spada, wraz ze starzeniem się.
Trenowanie większości obwodowych 25 latków mija się z celem, nie dlatego że mają zbyt dużą pensję, ale dlatego że są za starzy i ich trening staje się dla klubu nieopłacalny.
Nie znam skili kadrowiczów, ale sądzę że na potrzeby naszej dyskusji możemy przyjąć, że
reprezentant który kończy trening ze względu na wiek ma ss 120 (bez kondycji i osobistych). Tak naprawdę myślę że większość reprezentantów ma mniejszą ss. I tutaj stajemy przed problemem: co wytrenować u naszego odwróconego obwodowego, pamiętając że ss=120 i zamiast OD musi mieć ID, RB i SB?
Wydaje mi się, że na odwróconym treningu skorzystają podkoszowi, których trening często blokuje pensja. Niestety odwróceni obwodowi będą porównywalni/słabsi od swoich standardowych odpowiedników. Zapewne znajdą się ludzie, którzy będą chcieli to przetestować na swoich klubach; z ciekawością będę obserwował efekty.