BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254065.353 in reply to 254065.347
Date: 3/14/2014 12:00:49 AM
Overall Posts Rated:
350350
A témához kapcsolódva zárásként, mert tragikusnak tartom, hogy megint valótlanságok/ferdítések özönét közlöd. Csak állítani fogok kérdezni nem, nincs mire válaszolnod ezután.

Írtam, hogy számít a pontdifi IS, de elsődleges az eredmény nekem. Az meg vagy fekete vagy fehér! A valóságban is csak győztes meg vesztes van! Igaz, lehet árnyalni ha a dobogón áll 3-nak egy relatív "vesztes" vagy 6.-nak bejön élete eredményével egy "győztes". Értem a pontdifi lényegét, nem vagyok hülye. (csak annak akarsz beállítani, íme az 1. ferdítésed)

Ld fentebb, engem csak az eredmény érdekel, mint szurkolót. A szurkoló ilyen általában, azt akarja, hogy a csapat mindig nyerjen és jól játsszon. Az, hogy mi a háttere az mellékes egy szurkolónál, így nálam is (így a tempó, fókusz és a taktikák is lényegtelen elemek ez esetben)
csak a győzelem számít bármi áron (a hogyanja nem érdekel) - 2. ferdítésed volt

Az rng használható taktika sztem. Benne van az általam favorizált 4-ben (2p, rng, motion és gyp) Az viszont más tészta, h adott esetekben nem versz meg vele 2 pontost. Ott és akkor semmit nem ér és sz..kupac az rng taktika. Ha nyersz vele (meg mással is), akkor meg nem. Ez a mondandóm lényege. ( ez volt a 3. ferdítésed)

Azt kérdeztem "miért nem domináns?" Ha nem az, akkor meg nyilván van más domináns taktika ergo az a tuti(bb). - 4 ferdítésed volt

Dehogynem lehet. Mutass egy konkrét kategóriát pl azt mondod, hogy elitliga vagy azt mondod 3. liga. Ennyi, már is ott a példa! Természetesen adott szinten eltartható legyen.
Engem az nem érdekel, hogy ki hányszor dob adott taktikában. Azt let..m, nem érdekel ez a része, így a tempó+fókusz sem. Csak a végeredmény érdekel ((bármi áron, bármilyen háttérrel, de a konkrét háttér azon belül (fókusz, tempó) nem érdekel - nem vagyok programozó))
5. ferdítésed volt emitt.

Nem lehet bebizonyítani, hogy a (F)egyház kizárólag 2 pontost játszva itt tartana vagy jobb volna-e. De az tény, hogy erős középcsapat a legjobb bentivel. 2 pontossal is hozhatná ezt, sőt.... de ez nem bizonyítható, mert ahhoz ugyanezt szezont hasonló feltételek mellett újra kéne játssza zömmel 2 pontossal.
Azt meg csak viccből írod, hogy nem értek a játékhoz. Elég megnézni a tavalyi döntőmet, de abban is hiszek, hogy erősebb a csapatom a tiednél. Ld pl értékelések.
6. téves állításod volt

Nem csak 1 példát lehetne mutatni, szétnéznél biztos találnál tucat vesztes 2-3-as mecseket b3-ban, nt-ben. Úgyhogy kár isteníteni meg védeni. Egy taktika a többi közül, a maga hibáival együtt. Én nem komálom.

Hasznos a taktika, ha kikapsz vele? Nem hiszem, ezért modom, hogy fekete -fehér győztes vs vesztes létezik csak. Szurkolói szempontból (így nálam is).

Múltkor is cselekedtem. Most is megteszem: Felvesztek scoutnak vagy sem?! Sejtem a választ...., akkor meg jogtalan volt a feltett kérdésed a cselekvésről.
Sőt! Eddig összesen 16 szezonon át neveltem u21-re. Ez mi, ha nem aktív közreműködés?!

Mondom, ezek állítások voltak, nem kell folytatni a ferdítéses komédiázást a közösségi béke érdekében.
köszi

This Post:
00
254065.354 in reply to 254065.353
Date: 3/14/2014 3:59:12 AM
Overall Posts Rated:
310310
Az azért megint vicces, hogy írsz egy monológot, majd beírod a végére, hogy nem kell folytatni. Máskor meg ha nem felelnek neked, akkor neveletlen az illető. Én mindenesetre válaszolok, ha már nekem írsz valamit, aztán ha annyira nem akarod folytatni, majd nem írsz.

Nem ferdítés a pontdifi, csak leírtam, hogy nem mindegy, hogy tízzel, vagy harminccal kapsz-e ki. A végén igenis sokat számíthat, rengeteg vb-s példát tudok neked hozni, ha már úgyis az a vesszőparipád. Ha meg tudod, mi a pd jelentősége, akkor az a ferdítés, hogy beírod, hogy az nem számít. (1. ferdítésed)

A 2. ferdítésen nem értem mi a ferdítés, de mindenesetre visszautalnék az elsőre. Ha a pd dönti el, hogy második körbe, vagy elődöntőbe kerül-e a válogatott, vagy épp a klubcsapat PO-ba jut-e, akkor igenis a pd számít. (2. ferdítésed)

A legjobb dobjon taktika használhatatlanságára az volt az érved, hogy azzal nem nyerne a B3-győztes, illetve hogy őt sem győznék le vele. Ilyen alapon az rng is használhatatlan, te magad írtad le, hogy azzal sem vernék meg a B3-győztest, illetve hogy ő sem nyerne azzal, mert nem arra van építve a csapata. Ennél komolyabb érved nem volt a legjobb dobjon taktika használhatatlanságára. (3. ferdítésed)

Te kijelentetted, hogy a legjobb dobjon taktika használhatatlan. Én ezzel szálltam vitába és nem azzal, hogy domináns-e. (4. ferdítésed)

Éppenséggel adhatok neked skillszettet másodosztályú szinten, de hogy fogod eldönteni, hogy nyer-e az adott csapat mondjuk ellened? Megint kijelented és ennyi? Dolgozd ki, hogy döntsük el, hogy két adott csapatból a skillek és taktikák ismeretében ki fog nyerni és akkor megcsinálom neked a skillszettet. (5. ferdítésed)

A (F)egyháznál tökéletesen leellenőrizhető a dolog, mert játszott 2pontost is és legjobb dobjont is. Meg kell nézni, melyikkel mennyit nyert és vesztett. De hadd kérdezzem meg megint, mi alapján állítod, hogy 2pontossal is nyert volna ennyit? Megvan az ő összes játékosának minden skillje és az összes ellenfél minden játékosának minden skillje és ezt lemodellezted egy nálad lévő hiteles meccsmotorral? Újabb alap nélküli kijelentés. (6. ferdítésed)

Jah, van tucatnyi vesztes meccs a 2-3 zónával. Mellette meg 100 győztes. Hadd ne magyarázzam már el újból, hogy amiből több van, az a szabály, amiből kevesebb az meg a szerencse, random, véletlen - hívd ahogy akarod. Elmondom még egyszer: nem minden fekete-fehér. Nem kell mindig zónázni (nem is célszerű mindig), de vannak esetek, amikor az jelenti a különbséget győzelem és vereség között. Ha viszont vannak esetek, amikor így van, akkor nem jelentheted ki en bloc, hogy használhatatlan. Max annyit, hogy te nem tudod használni.

Igen, lehet hasznos a taktika, még ha ki is kapsz. Mint már mondtam, nekem volt olyan meccsem, ahol a 2pontossal 30 pontos vereség volt várható, ezért kockáztattam és lett belőle egy 15 pontos vereség. Ha ezt nem érted, akkor nehezen hiszem el, hogy érted a pd lényegét.

Ne a múltat hánytorgasd fel, hogy mit tettél 6-8-10 szezonnal ezelőtt. Főleg a sztár potos centerrel, meg a 15k alatti fizetésű emberrel. Most sírsz, hogy kevesen nevelnek, akkor most nevelj. A jelenlegi problémákra most kell megoldást találni. Engem is zavar, hogy kevesen nevelnek, ezért nekiálltam nevelni újból, még ha ez történetesen a klubcsapatom eredményességének a rovására is megy. Scoutnak én biztos nem veszlek fel, mert nem vagyok kapitány. Mondjuk ha az lennék, téged akkor sem vennélek fel, mert megbízhatatlannak tartalak. Ezért viszont tettél eleget, úgyhogy ha felelőst keresel, irány a fürdőszoba és állj a tükör elé.

A közösségi béke érdekében nem kell válaszolnod.
köszi

Don't feed the troll
This Post:
11
254065.355 in reply to 254065.354
Date: 3/14/2014 7:03:35 AM
Overall Posts Rated:
350350
Cöcöcö.. Tudtam, h nem bírod ki szó nélkül :-)

Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Nagyérdemű!

A Buzzerbeater Színház bemutatja:

A ferdítések vígjátéka c. színművét

Fő szerepekben:

LA Charlie 50 és
Spirito

Rendezte:

Ugyanezen két alkotó

Javaslom beszéljünk könyvekről - hiszen pm-ben is megtettük már többször- vagy másról... Illetve Olvass, menj este színházba. Csinálj értelmesebbet a szófosásnál.
Én is ezt teszem, sokkal jobb szórakozás lesz, mint emez a komédiázás.

This Post:
00
254065.356 in reply to 254065.355
Date: 3/14/2014 11:33:00 AM
Overall Posts Rated:
310310
Most én is írjam be neked ugyanezt?

Don't feed the troll
This Post:
11
254065.357 in reply to 254065.356
Date: 3/14/2014 3:01:49 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Gratula, sakk matt volt, nem tudott mit reagálni, maradt a témaváltás.

This Post:
00
254065.358 in reply to 254065.357
Date: 3/15/2014 6:47:18 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem ÉRDEKEL többet a téma. Elmondtam 150888*, nem fogom újabb alkalommal. Ha egyből nem érti meg, akkor többször se fogja.

vagy azt akarod folytassuk? ki akarja? ha lesz 50 jelentkező, akkor folytatjuk, ha csak 49, akkor már nem

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/15/2014 6:50:16 AM

This Post:
00
254065.359 in reply to 254065.356
Date: 3/15/2014 6:52:55 AM
Overall Posts Rated:
350350
Mi a bajod? Csak nem te is unod már a szófosós rétestésztát..
Így van! Beszéljünk könyvről, színházról. Akarod?

This Post:
00
254065.360 in reply to 254065.357
Date: 3/15/2014 8:03:05 AM
Overall Posts Rated:
350350
Európai kultúremberek meg szokták hallgatni a másik társuk véleményét és el is fogadják, mert mindenkinek lehet saját privát véleménye. És nem kötnek bele, pláne nem ferdítik el szándékosan a mondandóját.
Így tehát ez igaz arra, hogy SZERINTEM 4 jobb taktika van a játékban, a többi elmarad tőlük.
Vagy igaz az is, hogy a sportban csak győztes vs vesztes fél van.
Ha az aranyesélyes lemarad a dobogóról vesztes, ha egy esélytelen élete sikerével 5. lesz, az győztes. Fekete-fehér: győztes vs vesztes.
Ennyi. Mindenkinek joga van véleményt alkotni, azt viszont unfair, ha szánt szándékkal kiforgatják a mondandód. Én nem kötöttem beléd azzal pl, hogy azt mondod a Föld szerinted egy kocka. Max kiröhöglek a tudatlanságodért, de nem fogok belédkötni, még akkor sem, ha tudom igazam van, mert a Föld valójában nem kocka...
Elmondtam a privát véleményem én is, tessék meghallgatnotok és nem belé kötni minden betűbe. Pláne nem alamuszi kiferdítős módon tenni.
Csak azért, mert európai kultúremberek meg szokták hallgatni a másik társuk véleményét és el is fogadják. A hazugságokat, ferdítést viszont nem fogom elfogadni, mert egyenes, becsületes embernek neveltek és nem egy sunyi alaknak. Hazugságok meg rendre értek az utóbbi időben, ld az egyenlegemmel kapcsolatos durva csúsztatást illetve ld a mostani szóferdítős komédiázást Ch részéről. Ezek számomra elfogadhatatlan állítások,mert nem igazak.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/15/2014 8:10:53 AM

This Post:
00
254065.361 in reply to 254065.359
Date: 3/15/2014 8:48:51 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem az unalomról van szó. Pár szezon óta kifordultál önmagadból. Valamiért kényszeresen támadsz bizonyos embereket. Ez még akár lehetne a magánügyetek is, de te nyilvánossá tetted a dolgot. Amíg jogos a kritika, addig nincs is baj, csakhogy te 2 esetben jogosan kritizáltad, másik 20 esetben meg alaptalan hülyeséggel. Ráadásul amikor amúgy jogosan kritizáltad, akkor is erősen eltúloztad a dolgot. Először én is próbáltam neked értelmesen elmagyarázni a dolgokat, nem működött. Sőt sok más ember is próbálta, akkor sem működött. Utána próbáltak téged ignorálni (én azt már meg sem próbáltam, tudtam régebbi tapasztalat alapján, hogy felesleges), az sem működött. Akkor döntöttem el, hogy veled szemben a saját stílusodat fogom alkalmazni. Nos ez úgy tűnik bejött, ebből értesz. Hogy nem tetszik a stílus? Az már nem az én gondom.

Én bárkivel bármiről szívesen beszélgetek, de veled már nincs kedvem semmiről beszélgetni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy amikor majd legközelebb mondasz valami bődületesen nagy baromságot, akkor nem fogom beírni rá, hogy az baromság. Egyrészt azért, mert nem lenne jó, ha valaki, aki tapasztalatlan és nem ismer téged, átvenné, vagy elhinné a hülyeségeidet, másrészt meg azért, mert nagyon-nagyon idegesítő vagy.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.362 in reply to 254065.342
Date: 3/15/2014 9:41:42 AM
Overall Posts Rated:
4343
Nem akarod mégis leírni, hogy mit gondolsz a lejobb ... dobjon taktikáról annak ellenére, hogy a vitéz urak továbbra is hadakoznak?
Engem érdekelne.
Én is sokat használtam ezt még régen (19. szezon és környéke), én sikeres voltam vele. Igaz 3 kinti embert edzettem, és bentieket is ehhez a taktikához vettem. Azért nem fejtem ki mit tapasztaltam, mert csak a "vezérmotívumokra" emlékszem, már régen volt, a pontos részleteket elfelejtettem. Neked frissebbek a tapasztalataid.

This Post:
00
254065.363 in reply to 254065.360
Date: 3/15/2014 10:49:07 AM
Overall Posts Rated:
310310
Bár ezt nem nekem címezted, de mégis rólam írtad, ezért reagálok.

Nem azt mondtad, hogy van 4 jobb taktika, ez már alapból ferdítés (254982.99). Egyszerűen kijelentetted, hogy van két taktika, amik használhatatlanok. Mindezt úgy, hogy közel nulla tapasztalatod van róluk. Amikor érvelni kellett volna, olyan érvet hoztál, ami semmi különbséget nem tesz az általad használhatónak ítélt taktikák (kivéve 2pontos) és a használhatatlannak ítélt taktikák között (válogatott, B3). Ilyen alapon tehát az a kijelentésed sem állja meg a helyét, hogy 4 használható taktika van, mert csak egyet tudtál "bizonyítani". Ha azt írtad volna, hogy te 4 taktikát használsz, vagy annyit ismersz jól, vagy annyit használnak leggyakrabban, egy szót nem szóltam volna. Ez nem ferdítés, visszakereshető a fórumban, legalább arra emlékezz már, hogy te magad mit mondtál.

Te európai kultúrembernek tartod magad? El szoktad fogadni mások véleményét? Nem kötsz bele mondjuk Domiba minden lehetséges alkalommal? Azt mondod, mindenkinek joga van véleményt alkotni. Akkor ugye nekem is? És ha nekem az a véleményem, hogy hülyeséget mondasz, akkor hadd mondjam már el. Elfogadod a véleményem, hogy hülyeségeket írsz 99%-ban? Ha nem, miért nem? Ha neked nem kell elfogadnod a véleményem, nekem miért kéne a tiédet? Amikor olyan dolgokkal érvelsz, amik azt feltételezik, hogy a játék legalapvetőbb sajátosságait, szabályait, törvényszerűségeit sem ismered, akkor miért kéne elfogadnom a véleményed? Amikor olyan ostobaságokat írsz le, hogy a tempó és fókusz nem számít a taktikánál, vagy hogy a normál-mots erősebb a laza-normálnál, vagy hogy nem számít a pontkülönbség, akkor két dolgot tudok feltételezni: vagy ennyire nem érted a játék alapjait, ez esetben buta vagy, buta emberek véleményét meg nem fogom soha elfogadni, vagy pontosan tudod ezeket a dolgokat, de mégis ellentétes értelműen érvelsz, csak hogy igazad legyen, ez esetben ferdítesz, akkor meg azért nem fogom elfogadni a véleményed. Majd ha nem mondasz ordas baromságokat, akkor talán folytathatunk értelmes és érdemleges vitát.

A neveltetésről meg már elmondtad, amit tudni érdemes. Téged úgy neveltek, hogy akkor is igazad van, ha nincs, ezt te magad mondtad. Ha nincs igazad, tudod is ezt és mégis azt állítod, hogy igazad van, az talán nem ferdítés? Az neked a becsületesség, egyenesség? Hiszen saját magadat jellemezted úgy, hogy arrogáns és erőszakos vagy, és még büszke is voltál rá.

A sportos hasonlatodban megint magadnak mondasz ellen. Fekete-fehérként állítasz be egy olyan példát, ahol viszonylagosan nézed az eredményt. Fekete-fehér az lenne, ha azt mondanád, hogy a világranglista 1000. helyezett a második hellyel egy lúzer, mert kikapott a döntőben. Mert ugye csak győztes és vesztes van. Ha viszont már azt nézed, hogy mihez képest jó, vagy rossz az eredmény, akkor már magadnak mondasz ellen. Egyébként ezt a dolgot is imádod csűrni-csavarni, amikor a saját (nem túl fényes) eredményeidről van szó, egyből számítanak a körülmények, de ha pl Domi kikap, mindjárt nincsenek viszonylagos eredmények, "csak győzelem és vereség". Na pl ez is a ferdítés mintapéldája.

Egyenlegeddel kapcsolatban már be is linkeltem, amikor azt mondtad, csődbe mész, nem tudod a csapatod fenntartani, ebből gondoltam, hogy nincs annyid, amennyit legutóbb mondtál. Beismerem, hibáztam. Hiba volt hinni neked anno.

A mostani sem ferdítés, a fent leírt okok miatt. Visszakereshető, hogy mit mondtál. Én nem vagyok gondolatolvasó, arra reagálok, amit leírsz. Ha azt írod, hogy két taktika használhatatlan, akkor arra fogok reagálni és nem arra, hogy te mire gondoltál. Ez a probléma egyébként kiküszöbölhető, ha azt írod, amit gondolsz. Ha viszont azt írod, akkor ne változtatgasd később, vagy ismerd be, hogy nem volt igazad és megváltozott a véleményed.

Don't feed the troll
Advertisement