Po awansie do II ligi zdarzały mi się sporo spotkań, w których lepsza kondycja lub/i FT pomogłyby odnieść mi zwycięstwo. Wtedy też te braki załatałem jak tako, ordynując 3 lub 4 treningi FT + kondycja. Efekt był widoczny gołym okiem, utrzymałęm się:).
Obecnie staram się raz na sezon wrzucić FT. Być moze jest to jakaś strata trenigu, ale rekompensowana i kilkoma pkt w meczu wiecej, i tym że delikwent z wyższymi FT na TLu jest bardziej łakomym kąskiem:).....$$$;)
Wracając do FT, to wszyscy zgodzą się że na skuteczność ich wykonywania wpływ ma doświadczenie, prawda?
Co powiecie jednak na takie mianowicie stwierdzenie, że być poziom JR może mieć jakiś tam mały wpływ na skuteczność FT?
Nie mam wprawdzie odpowiednio dużej próby, by udowodnić ten fakt...lecz swego czas mój Bułgar, oraz mój Czwórnóg;) przy tym samym poziomie FT znacznie poprawili swoją skuteczność, po trenigu JR. W tym czasie nie zanotowli widocznego skoku dośw. Być może to tylko przypadek, być może zbieg okoliczności... czekam no kogoś kto miał podobne odczucia, albo na kogoś kto wyprowadzi mnie z błędu;).