BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Nacionalna debata

Nacionalna debata (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Ozzy

To: Sire
This Post:
00
3511.354 in reply to 3511.351
Date: 5/11/2008 10:59:17 AM
Overall Posts Rated:
2424
Selektorov post necu da komentarisem jer mislim da je nedolican.

Sto se Lambeera tice...mislim da samo iskustvo ne igra tu ulogu. Jer manje vise svi mi imaju ocajno iskustvo (i losije od Bogdanovica) ali samo on ima probleme sa tim licnim greskama...

A sto se ASirka tice ja bih se pre odlucio za neku varijantu kompromisa. A to znaci da bih izabrao igraca od 18 godina i pokusao sa motivisem njegovog trenera da ga trenira stalno (ako je moguce samo njega). Taj trener bi bio "ponosan" ako bi njegov igrac bio makar i backup u reprezentaciji i dobijao priliku i na kasicici, a sa druge strane reprezentacija bi profitirala dobijanjem extra treninga za tako mladog igraca. Za samo 2-3 godine taj mladi bi po kvalitetu, ne stigao onoga, nego nadmasio toga starijeg.
I mislim da bi buduci selektor trebao gledati na malo duze staze...

This Post:
00
3511.355 in reply to 3511.354
Date: 5/11/2008 11:06:46 AM
Overall Posts Rated:
3030
Selektorov post necu da komentarisem jer mislim da je nedolican.

Sto se Lambeera tice...mislim da samo iskustvo ne igra tu ulogu. Jer manje vise svi mi imaju ocajno iskustvo (i losije od Bogdanovica) ali samo on ima probleme sa tim licnim greskama...

A sto se ASirka tice ja bih se pre odlucio za neku varijantu kompromisa. A to znaci da bih izabrao igraca od 18 godina i pokusao sa motivisem njegovog trenera da ga trenira stalno (ako je moguce samo njega). Taj trener bi bio "ponosan" ako bi njegov igrac bio makar i backup u reprezentaciji i dobijao priliku i na kasicici, a sa druge strane reprezentacija bi profitirala dobijanjem extra treninga za tako mladog igraca. Za samo 2-3 godine taj mladi bi po kvalitetu, ne stigao onoga, nego nadmasio toga starijeg.
I mislim da bi buduci selektor trebao gledati na malo duze staze...

Zamolio bih te da ne lupas gluposti i da procitas pravila BB!

From: Dumbarajko

To: Ozzy
This Post:
00
3511.356 in reply to 3511.354
Date: 5/11/2008 11:08:05 AM
Overall Posts Rated:
740740
dugorocnije se gleda tako sto tog klinca stavis na spisak potencijalnih reprezentativaca pa kad dodje do toga da je bolji od sadasnjih ti ga stavis u prvi tim. u reprezentaciju idu samo najbolji. tako je oduvek bilo, tako ce i biti.

From: Sire

This Post:
00
3511.357 in reply to 3511.354
Date: 5/11/2008 11:08:46 AM
Scorpions Mld
Prva Liga
Overall Posts Rated:
280280
Ok, Nije to toliko lose...ali stavi se sad u moj polozaj...
Imam igraca kog sam dobio prve godine(ovo mi je 3. sezona), sad ima 21 godinu. Radim na bekovima sve vreme. Na pocetku sam kontaktirao Selektora i rekao mi je za njega da nije los i da nastavim da ga treniram, pa ce mozda uci u repku.
Sad mi taj igrac izgleda ovako:

Jump Shot: sensational ↑ Jump Range: proficient
Outside Def.: proficient Handling: mediocre
Driving: strong Passing: awful
Inside Shot: respectable Inside Def.: inept
Rebounding: average Shot Blocking: mediocre
Stamina: inept Free Throw: strong

I mislis da meni nece biti krivo, da dodje neki klinac sa potencijalom i naredne 2-3 sezone mi uzima mesto (hipoteticki) u reprezentaciji?

From: Laimbeer40

This Post:
00
3511.358 in reply to 3511.354
Date: 5/11/2008 11:14:18 AM
Overall Posts Rated:
178178
Izvinjavam se na eksplicitnom izrazavanju nedostojnom kandidata za selektora ali ja iskreno mislim da ti nas zajebavas ovde. Prosto je nemoguce da ti mislis sve sto pises jer si bukvalno pobrkao loncice!

Selektor ce tebe da motivise da nekoga treniras!?! Dakle ne znam da li da se smejem ili da se zabrinem posle ovoga...

Iako nije tvoja tema (milion pitanja) odgovoricu ti ovde kako ide algoritam formiranja reprezentacije:
START
1. Selektor objavi spisak kriterijuma za repku
2. Menadzeri apliciraju sa svojim igracima
3. Selektor i strucni stab naprave sirii spisak
4. Selektor i strucni stab se dogovaraju sa menadzerima izabranih igraca oko treninga tih reprezentativaca
5...Kada vlasnici reprezentativaca prihvate program treninga pravi se uzi spisak
END

Dokaz koliko si zlonameran je taj da se pozivas na dugorocnost u radu a vrlo dobro znas da to ide na ustrb rezultata a TI PRVI bi poceo sa kritikama posle prvog poraza! A i ti i ja i svi mi ovde znamo da sam u pravu...

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
3511.359 in reply to 3511.355
Date: 5/11/2008 11:19:09 AM
Overall Posts Rated:
2424
Brate selektore nije bitno. Upravo pricamo...nacionalna debata i pokusam da vidim za koga cu glasati Lambeera ili Matorog! A ti stalno pokusavas da mi hejtujes postove. OK ISKULIRAJ MALO!!!!!

Dumbarajko:
dugorocnije se gleda tako sto tog klinca stavis na spisak potencijalnih reprezentativaca pa kad dodje do toga da je bolji od sadasnjih ti ga stavis u prvi tim. u reprezentaciju idu samo najbolji. tako je oduvek bilo, tako ce i biti.

Onda se postavlja pitanje zasto matorci ne bi odmah igrali u reprezentaciji? (ovo nije neki hejt, nemam nijednom matorog za reprezentaciju nego samo konstruktivan predlog koji sam izlozio). Zasto onda odmah ne bi uzeli i igrace sa 27+ godina u razmatranje za repku ako su bolji od klinaca a iskustvo u reprezentaciji ne utice?

ASirko:
I mislis da meni nece biti krivo, da dodje neki klinac sa potencijalom i naredne 2-3 sezone mi uzima mesto (hipoteticki) u reprezentaciji?

Pazi...to bi se opet moglo resiti sa tim da se zna koji su igraci primarni, nazovi ih zvezde u reprezentaciji, a koji su sekundarni. Ako je taj tvoj primarni i ako je bolji od tih klinaca neka bude tu, neka bude u prvoj petorci! Ali mislim da bi opet trebalo staviti i te klince tu, jer bi se tako motivisali njihovi treneri da ih treniraju.
Ja sada ne znam kakav je tvoj dogovor sa selektorom, ali zamisli npr. da ti je on rekao treniraj ga ti ubacicu ga ja...i ti ga treniras, treniras, treniras samo njega a on ga ne ubacuje. I ti se izbedacis i predjes da trenias vise igraca npr!
Ovako da je on makar i pozvan za reprezentaciju trener bi bio happy...

From: Sire

This Post:
00
3511.360 in reply to 3511.359
Date: 5/11/2008 11:38:03 AM
Scorpions Mld
Prva Liga
Overall Posts Rated:
280280
Rankob mi je rekao da ima potencijala, da mu fale neke stvari i da nastavim sa treniranjem. Sto nije znacilo da ce sigurno uci u NT.

Svako se trudi koliko moze i koliko mu svest dozvoljava.:))

Isto bi ovako bilo i da je od pocetka bio u NT.

Ja sam ga trenirao koliko je moglo i nastavicu dokle smatram da mi treba,
ali kako ovaj moj igrac igra, kakvi god da su mu skilovi, ja ga ne bih nikad preporucio za NT. Da se ne lazemo.

From: Laimbeer40

To: Sire
This Post:
00
3511.361 in reply to 3511.360
Date: 5/11/2008 11:39:30 AM
Overall Posts Rated:
178178
Rankob mi je rekao da ima potencijala, da mu fale neke stvari i da nastavim sa treniranjem. Sto nije znacilo da ce sigurno uci u NT.

Svako se trudi koliko moze i koliko mu svest dozvoljava.:))

Isto bi ovako bilo i da je od pocetka bio u NT.

Ja sam ga trenirao koliko je moglo i nastavicu dokle smatram da mi treba,
ali kako ovaj moj igrac igra, kakvi god da su mu skilovi, ja ga ne bih nikad preporucio za NT. Da se ne lazemo.

Ispravno, korektno i posteno...

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
From: Dumbarajko

This Post:
00
3511.362 in reply to 3511.359
Date: 5/11/2008 12:30:22 PM
Overall Posts Rated:
740740
nadam se da ce ti posle ovog mog posta biti mnogo jasnija situacija.
kada je pocinjao BB u Srbiji bilo je iluzorno ubacivati igrace starije, od recimo, 23 godine jer njih niko ne bi trenirao, a skilovi izmedju najboljih 27-godisnjaka i 18-godisnjaka su bili isti pa je, normalno, u prednosti bio ovaj mladji jer je veca verovatnoca da ce napredovati i da ce ga neko trenirati. ali posto su od tada prosle 3-4 sezone doslo je do toga da sada imamo igrace sa po 23,24,25 godina koji su utrenirani (jer treniraju 2,3,4 sezone). i NORMALNO je da igraju oni pa makar i ne bili vise trenirani, jer imaju skilove mnogo vece nego novi draft klinci. i cak i da dodju do 30-e godine a i dalje ne bude bilo boljih opet je NORMALNO da oni igraju.
ZNACI DA TI SUMIRAM. AKO SU SKILOVI KLINCA I MATORCA ISTI ONDA JE LOGICNO DA IGRA KLINAC. ALI AKO JE MATORAC MNOGO BOLJI SAMO BI TI STAVIO KLINCA DA IGRA DA "MOTIVISES" I PONAVLJAM "MOTIVISES" MENADZERA.

This Post:
00
3511.363 in reply to 3511.362
Date: 5/11/2008 1:46:13 PM
Overall Posts Rated:
00
moj odgovor na tvoj post bi bio veoma dugacak,ali trenutno pisem na on-screen keyboard.Evo ti odgovor: Ali tada je bio pocetak bb organizacije,,i posto sa mladim igracima ne bi mogli da uradimo nista bolje predlozio sam mog igraca.A na tom prvenstvu nisi bukvalno nista uradio,tako da sam ja ipak bio u pravu.Koliko se secam,nisi ni grupe prosao.Ja sam igranjem stekao iskustvo i sada se to ne bi dogodilo.A tvoje miljenje,da ja ne mogu da vodim reprezentaciju me uopste ne pogadja,jer ja verujem u sebe,i to me je uvek vodilo samp pravo kroz zivot,nadam se da cu i ovu reprezentaciju voditi do uspeha.I ne znam zasto sene radujete da dodje neko ko ce da uradi nesto dobro,nego vas brine,da li je to neko koga mrzite.I onaj post sam poslao bobanu,ne znam kako si se pronasao.

This Post:
00
3511.364 in reply to 3511.363
Date: 5/11/2008 1:57:32 PM
BG Samuraj
III.14
Overall Posts Rated:
142142
Al je ovo prljava kampanja:(
Te ja sam iskusniji, te ja sam procitao pravila, a ti neznas nista, kakve su to gluposti.
Te jedan obecava da ce sa uradi ovo, te drugi ce ono, totalna katastrofa.
A da nepricam o lobiranju kao u FSS, sad sam ja selektor, pa ce sad da bude neko drugi.
Ja da se pitam, ja bi ovo sve obrisao, i zabrani da se prica o izborima, lepo samo promotivni govor kandidata, i ko hoce da glasa, pogleda lepo sta je rekao kandiodat, pogleda kako vodi svoju ekipu taj kandidat, jer je to jedino merilo necijeg kvaliteta, a ne teorija koja se nalazi u pravilima, ili "iskustvo" od 7 dana ranije sam poceo da igram, pa sam ja iskusniji.

Advertisement