hm to aż 4 tygodnie trzeba na stworzenie 5 zawodników ????? przecież te pomysły do tej pory sypały się jak z rękawa ???
Czytaj uważnie, nie o to chodziło. Chodzi o aparat, który pozwoli właścicielom wyłapać ciekawych zawodników, którzy zostaną ominięci przez skautów z powodu niskiej pensji.
A tak na marginesie to oponenci mieli 8 sezonów na stworzenie 5-ciu zawodników starego typu i też nikt do tej pory ich tu nie podał.
1.to oczym pisał al_said zabraknie czasu na stworzenie takich zawodników
Zawodnicy starego typu i tak nie wykorzystują czasu. Przestają trenować w wieku 24 lat lub ich trening jest spowolniony. Zawodnicy nowego typu będą mogli być trenowani nawet w wieku 30 lat. Wolniej bo wolniej ale jednak.
2.taktycznie to ta drużyna będzie mogła zagrać pewnie jedną taktyką :-))
Dlaczego? Na tej samej zasadzie drużyny starego typu mogą grać tylko jedną taktyką.
Wg mnie przy zawodnikach odwróconych będzie więcej możliwości taktycznych. Pisałem to gdy podawałem propozycją zmiany krycia trochę wcześniej. Możesz sobie odnaleźć tego posta a ja w skrócie mogę podać, że:
PG kryje SG
SG kryje C
C kryje PG
SG kryje PF
PF kryje SG
Opisywałem zalety takiego właśnie schematu. Ale zauważ, że w tym modelu PF z OD może pięknie grać jako SF przy LI przeciwko R&G. Natomiast SG z ID może grać jako SF przy R&G przeciwko LI. Trzymanie kilku SF-ów w kadrze na każdą okazję jest trudne. A tu dostajemy dodatkowe możliwości taktyczne przy okazji.
A to jest tylko jedna z opcji.
Po za tym to co proponuje BB.King ma tą wadę o której kiedyś już wspominałem , wystarczy że bb-cy wprowadzą do silnika wzrost i wtedy cały misterny plan ............. .
I ma także tą zaletę, że wystarczy, że BB-cy nie wprowadzą wzrostu i wtedy możemy regularnie wygrywąc MŚ ;-)
Póki co wzrost nie jest wprowadzony, więc......
Last edited by B.B.King at 12/20/2009 8:22:23 AM