Pozdrav svima,
Kao sto ste mogli cuti i zakljuciti na govorima kandidata za selektorsku poziciju, odlucio sam da poslusam ticu i predam palicu nekim novim snagama.
Na ovoj poziciji sam proveo proteklih 8 sezona, sto su 2 godine u pravom zivotu, te je doslo do iscrpljenosti i zasicenja i mislim da ne bih mogao nastaviti sa novim mandatom i istim elanom i zarom kao u prethodnim sezonama, a pogotovo mojim prvim mandatima.
Moja najdraza uspomena na ovaj period ce svakako biti osvojena bronza na Evropskom Prvenstvu u mojoj prvoj selektorskoj sezoni, sto je ogroman uspjeh za zajednicu skromne velicine poput nase. Pored toga, drago mi je sto sam uz izuzetno odane menadzere ucestvovao u treningu i razvoju nekih od nasih najboljih i najkompletnijih reprezentativaca do danas.
Volio bih da sam reprezentaciju po odlasku ostavio u nesto boljem polozaju od cetvrtog sesira, te mi je i to bio znak da nesto treba da se mijenja na sistemskom nivou i da je vrijeme za novi mozak na kormilu naseg nacionalnog tima.
Kada gledam spisak kandidata, vidim nekolicinu velikana ove igre na nacionalnom i internacionalnom nivou i stoga smatram da ce reprezentacija biti u dobrim rukama u predstojecim sezonama. Selektorski posao je izuzetno obiman i zahtjevan i stoga cu novom selektoru ostati na raspolaganju u vidu skautiranja rivala, saradnje sa vlasnicima potencijalnih reprezentativaca itd. Pored toga, sa vlastitim klubom se okrecem treningu mladih nada koje ce za nekih desetak sezona biti nosioci u ovoj reprezentaciji.
Novom selektoru zelim mnogo srece i pameti, i da nas postepeno vrati u sami vrh evropskog i svjetskog BBa.
Sretno!