BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246064.357 in reply to 246064.354
Date: 11/9/2013 1:05:46 PM
Overall Posts Rated:
310310
Szepiz ötlete nem új keletű, de szerintem ezt pont neked nem kell elmagyaráznom. A megvalósítás viszont a szezonok óta húzódó ötletelgetés ellenére sem indult meg. Flimo ötletében pl az nem tetszik, hogy ott is úgyis egy klikk tartaná a kezében az edzetést. Mi van ha jön egy kapitány, aki mással akar próbálkozni? Kinek a felelőssége lesz a borítékolható bukás? A kapitányé, aki nem a keret erősségeit használja ki, vagy az irányító csoporté, akik mást edzetnek, mint amit a kapitány kér ahhoz, hogy eredményes legyen az, amit ő kigondolt? Miért csak az kerülhet be, akinek van válogatott játékosa? Biztos azok értenek a legjobban az edzetéshez, taktikákhoz, stb?
Persze, felmerült sok minden, voltak köztük jó ötletek is, csak valahogy egyik sem akar nagyon megvalósulni. Én sem a bölcsek kövét ajánlom fel, csak rávilágítottam arra a tényre, hogy a "rohadt tréderezés" nem éppen helytálló és végképp nem mentség, ha mi magunk is letojjuk a magyar ifiket. Amíg annyira nem érdekli a magyar felhasználókat a válogatott, hogy 50-300k közötti összegekért felvásárolják a tehetségeket (azt a 20-25 darabot, aki egyáltalán érkezik egy szezonban), addig ne hibáztassunk mást és ne is nagyon várjunk semmi kiugró eredményt. Elvegetálgatunk szépen azon a szinten, mint eddig.

Don't feed the troll
This Post:
00
246064.358 in reply to 246064.357
Date: 11/9/2013 1:42:26 PM
Overall Posts Rated:
350350
Szepiz ötlete nem új keletű

Csak egyet kérdeznék: miért nem tudtunk már belefogni korábban? Most megint itt van, előszedtük a kanapé alól, el lehetne indítani végre...
Amúgy pont ez a legnagyobb hátrányunk pl a kínai "sereggel" szemben. Ott még a 4-ben is 15-18000-es stadionok vannak és persze, hogy vígan elvannak és költheti a milliókat is akár,mint tavaly, amikor 1,2-ért ment el egy hipermultis magyar a III.1-ből és két kínai marakodott érte!

A másik kérdésen szerintem is lehetne szépíteni, de tény, hogy kell egy hosszú távú irányvonal, ami 5-7 szezonra előre mutat. Noha az a baj, ilyen távlatra nehéz logikusan előre tervezni (mert szó nélkül belenyúlnak a készítők ebbe-abba - pl keresztedzés), de akkor is azt kell látnunk, hogy a jelenlegi NT keret az még kaygee tervei alapján edződik.
Az ő "generációja" lassan ki fog öregedni, akkor azért nagy gondban leszünk.
Center poszton 2 szezononként jön eleve egy valamirevaló ember, de azokból is lemaradnak jó páran.
Meg nem tudom mondani, hogy a jelenlegi NT tagokon kívül ki tudnánk-e állni egy 23-25 éves fiatal garnitúrával?
Szerintem ha 3 ilyen emberünk van, akkor lehet, hogy valósat mondtam...
Szóval kell a sokoldalú csapat, konkrét irányvonalak mentén edzetve, mert e nélkül csak vegetálni fogunk vagy még lejjebb süllyedünk majd.
Mindenekelőtt azonban nevelő- és eltartó klubok kellenek ( pl a Szepiz-féle program alapján).

This Post:
00
246064.359 in reply to 246064.358
Date: 11/9/2013 2:27:34 PM
Overall Posts Rated:
310310
A stadion tulajdonképpen mindenkinek saját, jól felfogott érdeke is, ha maguktól nem látják, nem fogják attól sem, ha öten egymás után leírjuk. Esetleg mentorprogramban lehetne rá nagyobb hangsúlyt helyezni, de abból meg ugye voltak már viták.

Flimo ötletén lehetne persze finomítani, de - ahogy te is mondtad - bármikor belenyúlhatnak, és akkor oda a több szezonos munka. Én inkább olyat tudnék elképzelni, hogy csak körvonalakban elmondja a stáb, milyen játékosok kellenek és hagyják utána a menedzsereket edzeni. Nyilván, aki igényli a segítséget, annak segíteni kell tanácsokkal, de aki tudja, mit hogy edz, abba kár beleszólni.
Egyébként ha nem is ismerik be, most is kb így működik a dolog, legalábbis a tapasztaltabb nevelőegyesületeknél. Én is mindig megtaláltam a hangot minden kapitánnyal, ha valamit nem akartam edzeni, azt megmondtam, hogy ne számítson rá, ugyanakkor, ha éppen bármit tudok edzeni, mert belefér időbe, pénzbe, akkor azt is jeleztem. Edzettem/edzek, ahogy gondolom, elég jó eredménnyel, igazából nem igénylem a scoutok segítségét, bőven elég, ha elmondják az elején, hogy legyen mondjuk 18 2pontos, 14 bv, 15 pattanó, mert most arra van szükség és kiedzem magamtól. Ha a scout hetente zaklatna (nem teszi, ezúton is köszönöm neki), akkor lehet, már rég abbahagytam volna.
Nem hülyék edzenek nálunk a válogatottságig, szerintem hagyjuk az embereket kibontakozni, ne ragaszkodjunk a "kőbe vésett" edzéstervekhez. Ki tudja, hátha még tanulhatunk is valamit és találunk hatékonyabb módszert.

NT keret nem csak nálunk öregszik ám ki, hanem mindenhol. Eltolódott a hangsúly a monoskilles monsterekről az olcsóbb multisok felé. Nekünk ez csak jó, amíg még egy keret eltartásához sincs elég emberünk. Én mondjuk a 23-25 évesek keretbe rakása helyett tuti végignézném a 30-33 éves korosztályt. Lehet hogy csak nekem a fixa ideám ez, de szerintem a tapasztalat mélységesen alá van becsülve, amikor a keretek kialakítása történik.

Nevelő és eltartó klubok valóban nagyon kellenének, de ez meg olyan dolog, hogy sok embernek kell akarnia, mráerőltetni senkire nem lehet, hogy maximalizálja a bevételeit, tartson válogatottat, stb.
Mondjuk aki szerint a trédelés könnyű pénzszerzés, az elkezdhetne trédelni és a bevételeiből eltartani egy kerettagot.

Don't feed the troll
This Post:
00
246064.360 in reply to 246064.351
Date: 11/9/2013 2:49:26 PM
Overall Posts Rated:
190190
Építsenek az újak stadiont, mi?

Meg multi mindenek fölött. És csodáljátok, hogy nem edzik a játékosokat, mert mondjuk csak pocsék a 2 pontosa.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
246064.361 in reply to 246064.360
Date: 11/9/2013 3:47:45 PM
Overall Posts Rated:
310310
Igen, építsenek az újak stadiont. Van annyi pénzük az elején, hogy belefér, feltéve, hogy nem u21-re kezd edzeni ötös edzővel, pár hetes korában, hanem mondjuk saját célra edz, 4-es edzővel. Mi másra költse a pénzét? Mikor építsen, ha nem az elején? Akkor, amikor már eltartási gondjai vannak, meg már edzőcserére sem futja?

Nem mondom, hogy multi mindenek fölött, de amíg nincs megoldva a monoskillesek eltartása, addig milyen más út van?
A felsorolt példákban meg azért nem mindenki rohangált 2-es skillekkel, különben valószínűleg nem kerültek volna be a felsorolásba, mint esélyesek.

Nem azt mondtam, hogy csak olyat eddzünk, aki csupa hetessel születik, de ha még az esélyeseket sem vesszük meg, ilyen árak mellett, akkor talán ne fogjuk rá a külföldiekre, hogy miattuk nem jut nekünk magyar.

Don't feed the troll
This Post:
00
246064.362 in reply to 246064.361
Date: 11/9/2013 4:31:54 PM
Overall Posts Rated:
411411
Az edzéstervek összehangolása nem működőképes, mert ahány csapat annyi féle edzés annyi féle játékos. Nem lehet ráhúzni egy sablon edzést 10-15 játékosra csapatra! Többet ártanánk vele, mint amit használna. Ugye ezt senki se gondolja komolyan. MIndenhol más az eredmény orientáltság, más, hogy kik vannak párba az edzett játékos mellett, milyen osztályba játszik, mennyire rugalmas a tulaj ilyen téren stb stb stb. Ebbe nem szabad egyáltalán gondolkodnunk.

Domival egyetértettünk abba, a legelső és legfontosabb dolgunk, edző bázist kell teremteni. Azt kell megértenie 4. oszttól 1. osztig mindenkinek, megéri edzeni mindenkinek. Ha nem azt olvasná itt mindenki, hogy nem éri meg edzeni mert a játékosoknak nincs ára, mert az edző csere drága stb stb stb akkor lehet más lenne a hozzáállás. Az igazság az, hogy saját magatoknak köszönhetitek azt, hogy idáig jutottunk. Lehet sulykolni, hogy építsenek stadiont meg bla bla, lesznek szép nagy stadionok, de ettől még nem lesz több magyar játékos, mert edzeni egyesek szerint rohadtul nem éri meg. Charlie betett ide fentebb több 100k alatti u21 esélyest. Azt ne mondjátok, hogy ebből nem lehet pénzt csinálni. Teljesen más hozzáállás kell az aktív fórumos játékosoktól. Nem elrettenteni kéne mindenkit az edzéstől, hanem elmagyarázni mindenkinek, hogy lehet ez jövedelmezően csinálni. A stábtagoknak olyan edzéstervet csinálni, hogy megérje mindenkinek edzeni aki ezzel foglalkozik. És ez régen ment, nem tudom most miért ne lenne működőkepés. Nézem a piacot, és temérdek játékos van kint 22 23 évesen 2-3 milla között. Fejre is állhatunk, ha nem lesz nevelő bázis, nem lesz itt szar se. Görcsölhet a háttérben akármennyi játékos azon, hogy itt minden szép és jó legyen, ha nem lesz aki magyarokat nevel, bezár a bazár! Emlékszem amikor scoutoltam, volt, hogy 90% itthon maradt. Az utolsó drafton jó ha 25%-ot itthon tartottunk! Amíg ez a tendencia marad, addig nem lesz eredmény se u21-ben se NT-ben! Nem kell a problémákat asztal alá söpörni, azzal nem oldunk meg semmit!

Van itt probléma bőven!

1. egyre jobban fogy a közösség!
2. az utóbbi időbe nagy volt a széthúzás!
3. egyre kevésbé érdekli az embereket a két válogatott és a fórum
4. egyre kevesebb magyar edződik, egyre kevesebb a magyar edző (és itt nem a válogatott szintre értem)
5. az elmúlt 10-20 szezonban rengeteg pénzt pakoltunk ki külföldre. nem tartottuk itthon a vagyont, hanem szépen elfogyasztottuk feléltük a közösség pénzét! (feleslegesen hoztunk haza játékosokat, feleslegesen mentettünk meg 1 milláért monstereket stb stb stb! rengeteg pénzt herdáltunk el)
6. monnnnyyáááááálééééééé

This Post:
00
246064.363 in reply to 246064.362
Date: 11/9/2013 8:27:31 PM
kk zte
II.3
Overall Posts Rated:
3434
Second Team:
kk zte II
Oké, hogy Charlie bemásolt ide játékosokat.
De ki edze? IV. osztályos stadiont épít, TI mit mondtok inkább adja el mint 4-es edzővel edzi, mert ezzel segíti a válogatottat ha nem tud 5-ös edzőt venni?
Gila: Kínába mekkora stadionok vannak negyed osztályba, 16. -18. ezres stadionok.
Oké, van olyan IV. osztályos csoportunk, ahol EGY aktív csapat van a többi BOT.
Te a 3. osztályba nem tudtad megtölteni a stadionod ha BOT ellen játszottál emlékszel?
Akkor Ő, hogy a csudába töltse meg?
Charlie: Péter embere pont a TE csoportodba van.
Feljutott eladta a játékosait 3. milla, vettek helyette játékost 1,7 milla.
Stadionra elvertek 300 ezret, most mit csinálnak?
Minden héten fejlesztik a stadiont, de csak a nyereséget teszik vissza.
Mert hetente 60-70 ezerért fejlesztik a stadiont / Nagy kópé ez a Péter /
A zsákba meg bent van 1 milla.

From: Kusti11

This Post:
00
246064.364 in reply to 246064.363
Date: 11/9/2013 9:05:33 PM
kk zte
II.3
Overall Posts Rated:
3434
Second Team:
kk zte II
A héten termelékenyebbek voltak, mert 163 ezer ment stadion fejlesztésre.
Az jövő héten ha nem változtatnak jegyárat: 17,200 plusz bevétel.
Amíg a 4. osztályba lehet egyetlen szurkoló nem jön ki pluszba meccsre.

This Post:
00
246064.365 in reply to 246064.361
Date: 11/10/2013 1:11:36 AM
Overall Posts Rated:
146146
Sajmos tényleg nagyon fogyunk. Van jó esetben 30 csapat aki ugy edz ahogy kell. Ha ezeknél.màr van edzett jàtékos persze,hogy nem vesznek. Sajnos mindig vannak ilyen korosztàlyok. A màsik dolog az,hogy tényleg kellene egy nevelö bàzist összehozniert ez igy nagyon gyenge lesz. Mert azt kell elérni,hogy lelkes emberek legyenek és ne kelljen könyörögni a skillekért az edzésekért.

A màsik kérdésedre,hogy miért nem a 30 év felettiekböl àll a vàlogatott.
A vàlasz egyszerü. Kihaltak a 30 év feletti monos centerek a kinti 200 pluszos emberek pedig kallodnak nincsenek formàban mindig piacon vannak. Rozikos öket behivni. Ugy ilyenekböl komplett csapatot tudnék kirakni.

From: Domi
This Post:
00
246064.366 in reply to 246064.365
Date: 11/10/2013 5:17:56 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Sziasztok!

a Csapatunk holnap este 7.05-kor játszik Máltával idegenben.
gyp + egészpályást tervezek.
Málta eddig 1gyözelem 5 vereséggel áll.

tavaly voltak akik kritizálták a 2-3 zóna hatékonyságát, az előző fordulóban a két eb finalista csapat is megjátszotta idegenben.
(26438)

(26423)

This Post:
00
246064.367 in reply to 246064.363
Date: 11/10/2013 5:33:09 AM
Overall Posts Rated:
411411
ezeket lehet edzeni 4-es edzővel is. senki soha nem mondta azt, hogy akinek nincs 5-ös edzője az ne edzen senkit sem, mert 4-essel nem éri meg. a közösségnek az a jó, ha mindenki edz valami magyart, mind1, hogy 4-essel vagy 6-ossal. ebből csináljon pénzt, és ha ügyes úgyis eljut odáig, hogy telik majd 5-ös edzőre is. ez egy hosszútávú folyamat része. és Dominak se mind1, hogy 5 db 5-össel edzett közül kell válogatnia, vagy 15db 4-essel és 5 db ötössel edzett közül. és mindenki meg fog lepődni, bekerülnek a 4-essel edzettek közül is majd 1-2-en! el kell kezdenie edzeni a 600 magyar felhasználó mindegyikének. ennek kell lennie az alap célnak. ha ez sikerül, eljön a Kánaán újra!

Advertisement