Sezona 7
Naše spolupráce s Wixem pokračovala, tentokrát už byli jen 3 hráči, o které měl eminentní zájem a patřili věkově do U21. Na úvod sezony v NT zůstal jen Marvan, zatímco Noya s Teplanským šli pomoci U21 do druhé šance. Po ní se vrátili do NT, aby se v druhé půlce sezony na playoff Turnaje útěchy podívali zase do U21, tentokrát už i s Marvanem.
Druhá šance - kvalifikace MS
Ve skupině s Marokem, Hongkongem a Peru jsme byli spolu s Peru největšími favority na jediné postupové místo, ale i Hongkong nám měl zdatně sekundovat.
Česko - Maroko 96:72 (TIE-TIE bez dohody)
Na úvod jsme bez problému zvládli souboj s africkým týmem.
Česko - Hongkong 99:89 (normal vs. CT)
Soupeř po prohře s Peru musel hrát vabank, ale náš tým to ustál a podruhé zvítězil
Česko - Peru 89:101 (normal vs. CT)
Tady jsem udělal další chybu. Nabízel jsem Peru TIE-TIE, ale jejich trenér se příliš dlouho rozmýšlel, tak jsem nabídku stáhl nakonec dříve, než jsem dostal odpověď, protože jsem věřil, že máme naději i normal vs. CT. Sám jsem CT nechtěl hrát, protože jsem na MS nechtěl být do počtu. Peru nakonec dokázalo na MS skončit 4. ve skupině, když porazilo Uruguay a Tunisko. Ve finálové skupině pak skončilo 7., když porazilo pouze Brazílii.
Turnaj útěchy - základní část
Základní část Turnaje útěchy má 8 zápasů. Týmy, které vypadnou ve druhé šanci, se připojí ve 3. kole s bilancí 0-2. Abychom se vůbec probojovali mezi 32 týmů pro playoff, mohli jsme si dovolit 1-2 prohry, přičemž Švédsko, Dánsko, Rumunsko a Švýcarsko jsem považoval za silné soupeře.
Švédsko - Česko 119:84 (dohodnutý TIE-TIE)
Tým oslabený o Noyu a Teplanského, kteří se vrátili do NT, překvapivě jednoznačně prohrál a hned na úvod jsme si dost zkomplikovali postupové šance.
Česko - Dánsko 100:92 (dohodnutý TIE-TIE)
Další prohru tým nepřipustil a ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězil.
Česko - Rumunsko 129:100 (dohodnutý TIE-TIE)
I druhé vzájemné měření sil skončilo našim vítězstvím, tentokrát poměrně výrazným, pravděpodobně jsme začali těžit z nastřádané nálady.
Švýcarsko - Česko 117:134 (dohodnutý TIE-TIE)
Do druhého venkovního zápasu jsem šel trochu s obavami. Soupeř nám trochu usnadnil situaci presinkem, který nejspíše nebyl správnou taktickou volbou.
Před posledníma 2 zápasama byl postup prakticky zajištěn a šlo o to, jak moc vysoko se nám povede dostat, aby byla relativně lepší pozice pro playoff.
Česko - Island 137:58 (TIE-TIE bez dohody)
V honbě za co nejlepším skore jsme sáhli k presinku a slavili výrazné vítězství
Bolívie - Česko 68:111 (normal vs.TIE)
Další pokus o presink a opět poměrně výrazné vítězství. Nakonec jsme vyšplhali až 22. místo, což bylo více, než jsem čekal.