BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > καλλιτερες τακτικες

καλλιτερες τακτικες

Set priority
Show messages by
This Post:
00
128330.36 in reply to 128330.35
Date: 1/22/2010 12:08:07 PM
Overall Posts Rated:
129129
Η εδρα απεικονιζεται ηδη στις αξιολογησεις..Αλλη φορα θα παιζω χαλαρα το Νο71 της χωρας μου..

I want what all men want...I just want it more.
This Post:
00
128330.37 in reply to 128330.36
Date: 1/22/2010 12:17:41 PM
Overall Posts Rated:
5050
Δεν είπα να παίξεις χαλαρά ίσα ίσα καλά έκανες και μαγκιά σου που συνεχίζεις. Απλώς λέω πως είχες ένα + απ' την δυνατή διάθεση και έτσι ίσως τσ συμπεράσματα να μην είναι τόσο ''καθαρά''.

This Post:
00
128330.38 in reply to 128330.37
Date: 1/22/2010 12:18:20 PM
Overall Posts Rated:
129129
Βασικα εγω κανονικα επαιξα,αυτος εβαλε χαλαρα..

I want what all men want...I just want it more.
This Post:
00
128330.39 in reply to 128330.38
Date: 1/22/2010 12:20:57 PM
Overall Posts Rated:
5050
Καλύτερα, ούτε ενθουσιασμό χάλασες!

From: JohnnyB
This Post:
00
128330.40 in reply to 128330.39
Date: 1/22/2010 3:32:35 PM
Overall Posts Rated:
343343
Ευκαιρία εδώ να διαλύσουμε κάποιους μύθους που αφορούν το τρέξε και σούταρε σε σχέση με την κίνηση. Υπάρχει λοιπόν η λανθασμένες εντυπώσεις που λένε: 1) Με κίνηση σουτάρεις περισσότερα 3ποντα, σε σχέση με το τρέξε και σούταρε. 2) Αντιμετωπίζεται καλύτερα με μαν το μαν.

Για το 1ο είναι ξεκάθαρο πως δεν ισχύει καθόλου, και γενικότερα είναι 1 επίθεση που αφορά κυρίως τους 2 γκαρντ. Λογικά λοιπόν φέρνει περισσότερα σουτ 3 πόντων. Αντίθετα η κίνηση ψάχνει εξίσου τα μεσαίας απόστασης σουτ και ως εκ τούτου η επίθεση επικεντρώνεται περισσότερο στον SF, και βαρύτητα δίνεται και στον PF. Απαραίτητη προϋπόθεση, αυτοί οι 2 παίκτες να έχουν καλό σουτ με άλμα, χωρίς η εμβέλεια να ναι τόσο σημαντική.

Εάν βέβαια ο SF είναι γενικότερα μέτριος παίκτης (όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες) τότε τείνει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν το τρέξε.

Χαρακτηριστικά θα δώσω 2 ματς που δείχνουν πάνω κάτω το πως δουλεύει η κίνηση. (15503959) Σημειώνω βέβαια εδώ πως ο Wendon είναι 1 παίκτης που μπορεί κυριολεκτικά να παίξει 5 θέσεις. Τ χαμηλότερο του σκιλ είναι 10 ή 11.

Το 2ο ματς είναι 1 σημερινό δικό μου απέναντι σε 1 ομάδα πολύ κατώτερη μου, αλλά αυτό ακριβώς βοηθάει να φανεί χωρίς καμιά πίεση το τι ακριβώς κάνει η κίνηση. Περιττό να αναφέρω πως ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν άπειρα. (17515527) σημειώνω εδώ πως ο 2ος μου σκόρερ εδώ είναι 1 παγκίτης με 10 σουτ με άλμα και 4 εμβέλεια.

Edit:Λογικά εδώ έρχεται η ερώτηση: Καλά όσα λες, αλλά πια είναι η καλλίτερη (αυτό για σένα Νικ); Η απάντηση που θα δώσω είναι πως γενικότερα κάποιες απόψεις λένε πως σε ματς που το χεις καλύτερα να παίξεις τρέξε, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων στην απόδοση της κίνησης, άρα περισσότερες ευκαιρίες στην αδύναμη ομάδα να κερδίσει. Πάει και ανάποδα αυτό βέβαια. Γνώμη δική μου; Μέχρι τώρα προτιμούσα το τρέξε. Βέβαια λόγω της μικρής μου εμπειρίας με αυτά τα συστήματα (μια ζωή έπαιζα εσωτερικές τακτικές) λέω πως θα το ψάξω περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχω ακούσει. Τροφή για σκέψη λοιπόν για όλους

Last edited by JohnnyB at 1/22/2010 3:49:12 PM

This Post:
00
128330.42 in reply to 128330.41
Date: 1/22/2010 4:49:12 PM
Overall Posts Rated:
343343
Προσπάθησα να δώσω κάποιες διαφορές των 2 τακτικών. Κάτι που με προβλημάτιζε και μένα εδώ και καιρό. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. (Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε το κόστος σε ριμπάουντς όταν παίζουμε 3-2)

Τώρα στο θέμα των εσωτερικών τακτικών που νομίζω πως είχαμε κάποια διαφωνία φαίνεται πως είχαμε και οι 2 δίκαιο. Εσύ που επέμενες στα 2ωντα των ψηλών, εγώ που επέμενα πως δύσκολα στήνονται. Ο BB-Charles στο κεντρικό φόρουμ απαντώντας μου σε αυτό το θέμα ήταν του στυλ : Σταματήστε να φτιάχνετε Cardenas (400k μισθό C's) και αρχίστε να προπονείτε πιο all around ψηλούς. Με έγραψε στα @@ του βέβαια όταν του πα πως αυτό είναι τρομερά δύσκολο να γίνει. Άντε να βάλεις 1 παίκτη 7'5 σαν PG για να πάρει πάσα, αν και όταν...

Η λογική του ήταν πως οι κοντοί/ψηλοί είναι ίσοι σαν τακτικές εάν οι ψηλοί είναι all around. Το πρόβλημα όμως παραμένει πως είναι απίστευτα δύσκολο να τους φτιάξεις αυτούς τους ψηλούς, ενώ πολύ ευκολότερα στίνεις εξωτερική τακτική. Κάτι που επί της ουσίας δεν διαφώνησε μαζί μου, αλλά μου πε, θυσίασε ματς για να φτιάξεις τους ψηλούς που χρειάζεσαι. Δεν συζητάει καν το να δώσει την ευχέρεια να μπορούν οι forwards να προπονούνται στην πάσα. Θα αλλάξει κάτι λέει όταν οι ψηλοί αρχίσουν να προπονούνται σωστά και φανεί πως δεν δουλεύει. Στην ουσία για μένα προκειμένου να μην υπάρχουν οι κάθε Cardenas μαζί με τα ξηρά καίγονται και τα χλωρά. Εξήγηση; Να μπορέσουν οι μικρές ομάδες να φτάσουν τις μεγάλες. Γνώμη μου; Απλά οι φάρμες θα αλλάξουν ρόλο και οι πλούσιες ομάδες θα συνεχίσουν να αγοράζουν τους καλύτερους παίκτες.

Βάση αυτών λοιπόν θεωρώ πως πλέον οι ψηλοί γίνονται ρολίστες και το παιχνίδι χάνει 1 μεγάλο μέρος της γοητείας του αφού κόβει δρόμους για το πως κάποιος μπορεί να πετύχει και αναγκαστικά πια μπαίνουμε σε καλούπια με πολύ μικρά περιθώρια διαφοροποίησης

Last edited by JohnnyB at 1/22/2010 4:49:33 PM

This Post:
00
128330.44 in reply to 128330.42
Date: 1/22/2010 5:27:42 PM
Overall Posts Rated:
6464
Κοιτα Τζονυ,στο θεμα της προπονησης εχεις ενα δικιο.Οντως ειναι πολυ πιο ευκολο να φτιαξεις εναν ολοκληρωμενο PG για παραδειγμα παρα εναν ολοκληρωμενο C.Τον PG τον προπονεις πασα,χειρισμο,αμυνα,εμβελεια σε μια θεση χωρις να χρειαστει να παιξει εκτος θεσης.Τον C για να τον κανεις ολοκλ. πρεπει να παιξει και pg να παρει πασα,κλπ.Αυτο ειναι αληθεια.Ομως τι να κανουμε?Ετσι ειναι το παιχνιδι.Αυτες τις δυνατοτητες μας δινει καλως ή κακως.Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε.Φυσικα και μπορεις να προπονησεις πασα τον C και μαλιστα σε μια θεση,αλλα πρεπει να παιξει PG.Με τι κοστος?Πιθανον και μερικες ηττες.Εσυ κρινεις αν αξιζει να τις κανεις ή οχι.Μην ξεχνας πως (οπως λες κι εσυ) το παιχνιδι ειναι μακροπροθεσμο.Δεν χρειαζεται να νικας σε καθε ματς.Στο κατω κατω κατι δεν πρεπει να κανεις για να ξεπερασεις τον αντιπαλο(πχ Gold Towers στην περιπτωση σου)?Ας χασεις και μερικα ματς,δεν εγινε και τιποτα.Δηλαδη οι μεσαιες ομαδες της Α1 πανε να χτυπησουν στα ισια τον Ασυγκρατητο στην κανονικη περιοδο?Προπονησουλα κανουν και ολα καλα.

Βεβαια σου λεω κι εγω αυτα που λενε και οι αλλοι,αλλα ετσι ειναι.Δεν γινεται να εχουμε ολοι την καλυτερη ομαδα στον κοσμο!Παντα κατι θα υπαρχει που πρεπει να βελτιωσουμε.Ισα ισα που για φαντασου να σου εδινε το παιχνιδι τη δυνατοτητα να προπονεις οτι θεση θες,σε οτι σκιλ θες.Θα ειχε κανενα ενδιαφερον?

Το αν ειναι πιο ευκολο να στησεις μια εξωτερικη τακτικη (με βαση και την προπονηση)?Ισως ναι.Αν το θεωρεις,τοτε απλα καν'το.Απλα πραγματα.

Δεν διαφωνω σε οσα εγραψες,οντως η προπονηση βοηθα τους κοντους.Αλλα αυτο ισχυει για ολους.Και σκεψου τι πλεονεκτημα θα κερδισεις αν φτιαξεις ολοκληρωμενους ψηλους εναντι των αντιπαλων σου που πιθανον να μην το κανουν :)

This Post:
00
128330.46 in reply to 128330.45
Date: 1/22/2010 5:42:39 PM
Overall Posts Rated:
6464
Ωραια,τοτε πεσε 5ευρω :Ρ

ΥΓ.απο ποιον ζητησα λεφτα τωρα.. :))))

Advertisement