Szczerze mówiąc to według mnie wszędzie mamy braki w NT...Najmniejsze chyba na C. Problemów jest wiele. Jednym z główniejszych jest moim zdaniem niski potencjał graczy w NT, a drugim chyba zbyt duże nastawienie na U-21(trzeba to ocenić).
Pierwsze tyczy się głównie obwodowych. Czas AW się już skończył, a potencjał Rybaczuka i Grzony to już nie długo może być za mało. Poza tym już teraz żeby się liczyć i o coś walczyć trzeba mieć killera na obwodzie z pensją ponad 200k...i gadka o tym, że pensja nie gra tutaj nie pomoże bo bez odpowiednio wysokiego OD, JS i JR to niewiele można. Trzeba koniecznie przejmować lub namawiać do dalszego treningu obwodowych z U-21 z potencjałem MVP+. Co prawda nie ma ich za wielu ale jakichś 3-4 by się znalazło.
Co do drugiego to tyczy się to głównie podkoszowych. U-21 wymaga przede wszystkim trenowania głównych skilli...na krótki trening boków mają czas zazwyczaj tylko wybitnie wybijające się jednostki...a później trzeba już sprzedawać zawodnika bo za duża pensja:/
Największa moim zdaniem padaka w NT jest wśród SF-ów. Nie mam pojęcia co się tam działo przez tyle sezonów. Mam nadzieję, że teraz Juniorro to zmieni:) Jak w kadrze nie ma jeszcze ciągle lepszych zawodników od Zelka i Pustuli tego chyba nigdy nie zrozumiem:P a prawda jest taka, że Zelka mamy tylko dzięki chęci Big Z, a Pustulę wychowali nam za granicą:D
Jak ważni są SF-owie pokazał chociażby ostatni mecz z Turcją. Każdy widział jak grali nasi w obronie mimo 2-3 i mimo naprawdę mocnego ID JW i Aliego. Owszem na to, że trafiali spod kosza ma wpływ wiele czynników...ale Zelek z ID jakie ma nie mógł za wiele pomóc co zresztą było widać po statach meczowych (według mnie obrona pod koszem za słaba jak na 2-3) Poza tym RB!...Fakt, że akurat JW i Ali aż tak wybitni w RB jak w IS i ID nie są...ale dzisiaj nie tylko zbiera C i PF...a poziomu zbiórek Zelka nie będę nawet komentował:) Wystarczy znowu spojrzeć na staty meczowe, żeby zobaczyć o co chodzi...powtórzę tylko jeszcze raz, że graliśmy 2-3:D
Last edited by kozlik4 at 2/10/2010 3:30:22 AM