Nie besztam Cię - masz prawo do swojego zdania z wyżyn doświadczenia wieloletniego - tak jak ja mam prawo bronić swojego.
Bardzo szkoda, że pominąłeś kolejny raz ważną rzecz, którą napisałem - powtórzę trzeci raz już na forum - sprawdzam (tak, jak rok temu) zawodników z niższą pensją. Powtórzę jeszcze raz - sprawdzam... i jeszcze raz - sprawdzam...
Masz rację co do jednego - obniżę potencjał tych sprawdzanych z niższą pensją - wcześniej jak pisałem szukałem od mvp.
Do tego coś co jest na tyle oczywiste, że nie pisałem - staram się codziennie sprawdzać całą TL i wyszukiwać graczy z Polski. Skauci niektórzy wspierają. Nie chcę przesadnie spamować wątku z "potencjalnymi kadrowiczami", bo i tak tylko ja tam piszę - chętnych do zakupu równie wielu, jak do pomocy w skautowaniu.
Co do Poradzisza... akurat Twoje zdanie kompletnie nie znajduje pokrycia w rzeczywistości. Wystąpił w sześciu meczach - raz był pierwszym strzelcem, dwa razy drugim, dwa razy trzecim, raz czwartym. Możesz znowu snuć fantastyczne rozważania, jakich skillów nam brakuje w kadrze U21, ale nie przekreślaj wartości takiego gracza dla kadry. Nie pisz bzdur o tym, że taki zawodnik "nie zbawi kadry", skoro był zdecydowanie najlepszym naszym zawodnikiem na SFie i jednym z najlepszych w każdym meczu. Dodam jeszcze słówko - w meczu z Francją Poradzisz był jedynym naszym zawodnikiem, który podczas swojego pobytu na boisku zanotował dodatni bilans +/-. Oczywiście super by było, gdybyśmy mieli pięciu lepszych od niego... ale nie mieliśmy ani jednego i w tym sezonie również nie będziemy mieli.
Piszesz o innych zespołach - i tu też wybiórczo niestety - jeszcze raz pokazuję, kto u Łotyszy grał na SFie w meczu z nami:
(26647537)A u francuzów - oprócz Baude - jako podstawowy zawodnik na SFie grał w meczu z nami on:
(26358630)Mówisz, że "pokonali Poradzisza głównymi skillami"? Ciekawe jakimi... akurat szukanie słabości w Poradziszu, to strzał kulą w płot.
Mam nieodparte wrażenie, że sporo Twoich uwag jest dlatego tak oddalonych od rzeczywistości U21, ponieważ patrzysz przez pryzmat wielkiego doświadczenia z dorosłą kadrą. A to jednak zupełnie inna bajka.
Last edited by borczi at 9/18/2013 8:08:49 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)