Dugo ga nije bilo na našem medijskom nebu, ali sada je opet tu. Menadžer Gomeljski preuzeo je rukovođenje KK Svetim Vidom posle svog povratka sa službenog puta na Krim i odmah pristao da da intervju za naš list:
Nije vas bilo dugo, a u odsustvu klubom je rukovodio prvi trener kluba. Sveti Vid je na prvom mestu u koferenciji i može se reći da je klinac dobro obavio posao?
On je moja desna ruka. Nezamenljiv je i mogu se pouzdati u njega. Strogo prati označenu postavu i ne meša se u izbor taktike i ostalih stvari vezanih za samu utakmicu, tako da i nema neke razlike u odnosu na situacije kada ja vodim mečeve.
Bili ste izvesnim poslom na Krimu, a neki tabloidni mediji su preneli da ste viđeni poslednjih dana i u Donjeckoj oblasti. Pretpostavljam da su razlozi poslovne prirode?
Da, moja kompanija je vršila izvesne isporuke humanitarne pomoći ugroženim područjima, saosećamo sa svim žrtvama ukrajinske krize, ja pogotovo jer mi odatle idu i koreni. Srce mi se cepa kad vidim da bilo ko nevin strada, bilo koje da je nacionalnosti.
Isti mediji prenose i kritike koje stižu iz pojedinih NVO za ljudska prava da se u vašim konvojima humanitarne pomoći nalaze skrivene isporuke naoružanja za proruske snage?
Ne bih da komentarišem budalaštine.
Kako komentarišete trenutnu situaciju u ligi, kakva je perspektiva Svetog Vida do kraja sezone?
Liga je jača nego prošle godine, crvena konferencija ima dva izuzetno jaka tima koji će se međusobno boriti do kraja za prvo mesto pred plejof. Plava konferencija nešto izjednačenija, mi imamo dobar raspored do kraja i mislim da možemo do prve pozicije. Cilj nam je finale, tamo je sve moguće, ipak teška situacija na tržištu nije nam dozvolila da dovedemo neke igrače koje smo želeli, štaviše uskoro ćemo biti prinuđeni neke i da prodamo.
Po treći put u istoriji Sveti Vid se plasirao u 1/8 finala Kupa. Možete li stepenicu više ove godine?
Da igramo s bilo kojim drugim timom nego sa Mordorom, bio bih veliki optimista. Ovako, ipak prepustio bih ulogu favorita protivvniku koji je trenutno jedna od boljih svetskih ekipa. Mi ćemo igrati našu igru, nemamo šta da filozofiramo, zna se gde smo najjači.
Za kraj pitanja stižu od čitalaca, izdvajamo jedno: "Milan delije pfc" iz Jagodine, 19 godina, pita kada ćete se kandidovati za selektora nacionalnog tima?
To e svi pitaju ali nemam ambicija u tom pogledu, 100 posto sam skoncentrisan na rukovođenje svojim timom.
Evo i jednog otvorenog, Đorđe Gagić, košarkaš iz Beograda, kaže da je čuo za vašu centarsku kliniku i da se interesuje da li bi mogao da dođe na probu?
Vrata naše centarske klinike su otvorena za sve ljude koji bi želeli da nauče nešto više o centarskoj tehnici, čuo sam za tog mladića, ukoliko je vredan i bistar svakako je dobrodošao.
Gospodine Gomeljski hvala vam na vremenu i razgovoru, želim vam svu sreću u nastavku sezone...
Hvala Vam, uvek sam raspoložen da dajem izjave za vaš list, činjenica da imam većinski paket akcija vaše vlasničke kompanije nimalo nije umanjila kvalitet vaše novinarske objektivnosti i profesionalnosti!