емммм.... а чого ти тоді намагаєшься досягнути, якщо не рахувати кидки після пасу?
Аналізую те що можу проаналізувати.
якщо в тебе є кращий спосіб аналізу, радий почути твою думку і попробувати застосувати в моїй ексельці, а то критикувати і я можу
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
як показує практика, твій приклад рідкість, зазвичай простежується ефективність гравця в захисті за допомогою наявних коментарів де вказано, хто проти кого захищався.
До прикладу, з того що я побачив:
1) Матч з турками. Багато залетіло через Чечера від їхніх РЗ. Ми грали персоналку.
З 12 персональних захистів Чечера, які доступні в коментарях, 8 провальних, 4 вдалих. Ще 4 кидки турок закинув через пас. Але на фоні 8 невдалих, ти бачиш що пішло щось не так в захисті у РЗ. Так, можливо вона не цілком 100% точна, але дає взагальному зрозуміти картинку і внести корективи.
Далі, взявши проекцію персональних кидків
(https://i.imgur.com/BUxvLlT.png) можна зрозуміти, що саме пішло не так під час захисту.
Який висновок напрошується: ні, це не означає викинути Чечера зі складу
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
наоборот, тре зробити так щоб Чечер не захищався персонально всередині) для цього можна застосувати зональний захист. А якщо вже граєш персоналку, то краще ставити на РЗ гравця з високим ближнім захистом.
2) матчі проти поляків та англійців, де ми грали зону 4+1 також цікаві. Особливо те, як захищались Ц-ВФ проти триочкових кидків від малих.
Це небажана практика, щоб проти Ц кидали трьохи малі, і закидували лишніх 9-12 очок.
Висновок який можна зробити з тих матчів, якщо і ставити зону 4+1 то тре брати до уваги всі захисти усіх гравців, як і великих так і малих. Або використовувати зональний чи персональний захист.
Далі ти розумієш чому поляки завжди грають зону 4+1 бо у них у всіх високі захисти, що в великих зовнішній захист 18+, що в малих ближній 16+ і воно дає свій результат. Для них не проблема щоб Ц захищався на периметрі чи малий всередині.
Тому, так, цей аналіз не є 100% точний, але що в ББ взагалі має 100% точність? тим і ББ цікавий що не все так однозначно
Last edited by LA-Kampot (NT Ukraina) at 8/16/2024 9:27:20 AM