BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 - 1

Národní tým U-21 - 1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
44857.362 in reply to 44857.360
Date: 2/12/2009 11:24:22 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Sezona 7
Naše spolupráce s Wixem pokračovala, tentokrát už byli jen 3 hráči, o které měl eminentní zájem a patřili věkově do U21. Na úvod sezony v NT zůstal jen Marvan, zatímco Noya s Teplanským šli pomoci U21 do druhé šance. Po ní se vrátili do NT, aby se v druhé půlce sezony na playoff Turnaje útěchy podívali zase do U21, tentokrát už i s Marvanem.

Druhá šance - kvalifikace MS
Ve skupině s Marokem, Hongkongem a Peru jsme byli spolu s Peru největšími favority na jediné postupové místo, ale i Hongkong nám měl zdatně sekundovat.

Česko - Maroko 96:72 (TIE-TIE bez dohody)
Na úvod jsme bez problému zvládli souboj s africkým týmem.

Česko - Hongkong 99:89 (normal vs. CT)
Soupeř po prohře s Peru musel hrát vabank, ale náš tým to ustál a podruhé zvítězil

Česko - Peru 89:101 (normal vs. CT)
Tady jsem udělal další chybu. Nabízel jsem Peru TIE-TIE, ale jejich trenér se příliš dlouho rozmýšlel, tak jsem nabídku stáhl nakonec dříve, než jsem dostal odpověď, protože jsem věřil, že máme naději i normal vs. CT. Sám jsem CT nechtěl hrát, protože jsem na MS nechtěl být do počtu. Peru nakonec dokázalo na MS skončit 4. ve skupině, když porazilo Uruguay a Tunisko. Ve finálové skupině pak skončilo 7., když porazilo pouze Brazílii.

Turnaj útěchy - základní část

Základní část Turnaje útěchy má 8 zápasů. Týmy, které vypadnou ve druhé šanci, se připojí ve 3. kole s bilancí 0-2. Abychom se vůbec probojovali mezi 32 týmů pro playoff, mohli jsme si dovolit 1-2 prohry, přičemž Švédsko, Dánsko, Rumunsko a Švýcarsko jsem považoval za silné soupeře.

Švédsko - Česko 119:84 (dohodnutý TIE-TIE)
Tým oslabený o Noyu a Teplanského, kteří se vrátili do NT, překvapivě jednoznačně prohrál a hned na úvod jsme si dost zkomplikovali postupové šance.

Česko - Dánsko 100:92 (dohodnutý TIE-TIE)
Další prohru tým nepřipustil a ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězil.

Česko - Rumunsko 129:100 (dohodnutý TIE-TIE)
I druhé vzájemné měření sil skončilo našim vítězstvím, tentokrát poměrně výrazným, pravděpodobně jsme začali těžit z nastřádané nálady.

Švýcarsko - Česko 117:134 (dohodnutý TIE-TIE)
Do druhého venkovního zápasu jsem šel trochu s obavami. Soupeř nám trochu usnadnil situaci presinkem, který nejspíše nebyl správnou taktickou volbou.
Před posledníma 2 zápasama byl postup prakticky zajištěn a šlo o to, jak moc vysoko se nám povede dostat, aby byla relativně lepší pozice pro playoff.

Česko - Island 137:58 (TIE-TIE bez dohody)
V honbě za co nejlepším skore jsme sáhli k presinku a slavili výrazné vítězství

Bolívie - Česko 68:111 (normal vs.TIE)
Další pokus o presink a opět poměrně výrazné vítězství. Nakonec jsme vyšplhali až 22. místo, což bylo více, než jsem čekal.

This Post:
00
44857.363 in reply to 44857.362
Date: 2/12/2009 11:30:38 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Turnaj útěchy - vyřazovací část
Situace byla taková, že s ohledem na další kvalifikaci pro nás bylo zajímavé pouze stát se nejlepším evropským týmem v turnaji, abychom se stali pořadatelem příští kvalifikace. Vypadnutí v jakémkoli dřívějším kole by pro nás znamenalo stejnou pozici pro další kvalifikaci (5. nebo 6. místo v redukovaném žebříčku pro Evropu a nasazení číslo 6 nebo 7 pro kvalifikaci). Proto jsem se rozhodl hodně riskovat.

Slovinsko - Česko 77:102 (normal vs. TIE)
Slovinci na konci základní části hráli nepochopitelný CT a usnadnili nám tak cestu. Zvolil jsem proto TIE, přestože na nabídku dohody Slovinec nereagoval. Byla z toho poměrně pohodová výhra. V 16 zápasech prvního kola uspěli jen 3 hostující týmy, zůstali jsme nejníže nasazeným týmem s jistotou, že už si nezahrajeme doma.

Kanada - Česko 86:94 (CT vs. TIE)
Kanaďan odmítl dohodnutý TIE-TIE s odůvodněním, že si myslím, že v této fázi to není fér vůči ostatním. Tak jsem mu sdělil, že já budu hrát TIE i přesto, že dohodu nechce. Proto mě trochu jeho CT zaskočilo, ale i s výraznou dávkou štěstí se nám povedlo vyhrát (zraněný 1.PF Kanady, hodně špatně zvolené taktiky Kanady)
Venku ve 2. kole kromě nás uspěl jen náš další soupeř - USA.

USA - Česko 112:105 (dohodnutý TIE-normal)
Dlouho jsem si lámal hlavu, jak na tento zápas, protože jsem CT hrát nechtěl. Při komunikaci s německým trenér na téma nedodržených dohod jsem dostal nápad nabídnout americkém trenérovi, že bychom hráli normal a oni TIE. K mému překvapení, američan rád přijal.
S největším favoritem turnaje jsme se statečně bili, ale nakonec jsme prohráli. Po delší době jsem ustoupil v obraně od Man to Man a i když se to na první pohled zdá jako dobrá volba, nejsem si jistý, zda by zápas s Man to Man nedopadl lépe, Američané měli vysokou úspěšnost jump shotů z PG a SG.

Celkové zhodnocení
Osobně považuji své působení u U21 v tomto cyklu za úspěšné, ale chyběla tomu třešnička na dortu v podobě postupu na MS nebo vítězství v turnaji útěchy.

From: Wixix

This Post:
00
44857.364 in reply to 44857.361
Date: 2/12/2009 11:36:33 AM
Overall Posts Rated:
3636
Myslim že bych z francouzštiny uměl pochopit o co jde, přece jenom jsem jí 6 let studoval... tak mi to přepošli a já to večer rozlousknu...

edit: mimochodem myslím že jsi svoje působení shrnul velmi věcně.. ještě mi tam chyběla pochvala za vynikající skauting, který je základem úspěchu U-21 i do budoucna a také vedení manažerů k účinnému tréninku jejich hráčů.. škoda prohry s Peru a nepříznivého nalosování USA, jinak by to byla jednička s dvěma hvězdičkama a třikrát podtržená :)))

Last edited by Wixix at 2/12/2009 11:39:44 AM

This Post:
00
44857.365 in reply to 44857.363
Date: 2/12/2009 11:47:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Jelikož jsem před časem naznačil, že nebudu u U21 pokračovat v dalším období a spousta lidí se mě ptá, jestli si to nechci rozmyslet a přece jen pokračovat, tak bych se rád k tomuto tématu vyjádřil.

V tuhle chvíli nejsem pevně rozhodnut jestli budu kandidovat ve volbách nebo ne, pravděpodobně se rozhodnu podle řady faktorů až v době voleb. Každopádně by mě pokračovat lákalo, ale jsou i nějaké argumenty proti pokračování.

Pro
- výhodné nasazení pro další kvalifikaci
- velká zásoba kvalitních vnějších hráčů, která dává možnost vybírat aktuálně nejlepší podle formy
- konec překryvu U21 a NT, všichni hráči věkové kategorie by měli být k dispozici U21
- poměrně dobrá spolupráce s většinou majitelů českých talentů, kteří si nechají poradit jak trénovat a dokáží hlídat minuty, aby hráči měli naději na co nejlepší formu
- většina hráčů v českých klubech
- větší znalost hry než spousta U21 manažerů ve srovnatelných či dokonce větších zemí (po volbách se ale může tato situace změnit)

Proti
- nepovedlo se vybojovat pořadatelství kvalifikace MS
- poněkud menší výběr podkošových hráčů, kde budeme nejspíše závislí na formě několika jedinců
- velmi malá aktivita českých manažerů na foru
- potřeba se soustředit na práci pro klub BC Hostivař, aby vystoupil ze stínu týmu BS Frýdek
- nejasné, kolik budu mi na BB času - je reálné, že koncem února přijdu o práci a až si najdu novou práci, pravděpodobně mi nebude skýtat tolik času na BB jako stávající - toto je hlavní důvod, proč s kandidaturou zatím váhám, nejsem si totiž jistý, zda bych měl dostatek času, abych se U21 věnoval tolik, kolik bude potřeba, aby tým měl úspěchy a zároveň připravil podhoubí pro úspěšné následné U21 (tzn. skauting po draftu apod.)

From: simpan

This Post:
00
44857.366 in reply to 44857.365
Date: 2/13/2009 6:03:30 AM
Overall Posts Rated:
00
Měl by jsi u U21 zůstat. Nikdo jiný nebude v práci pro U21 tak precizní!

From: rwystyrk

This Post:
00
44857.367 in reply to 44857.366
Date: 2/13/2009 6:11:53 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Z toho, co jsem psal, je vidět, že bych i rád zůstal. Ale pokud bych neměl dost času se U21 a všemu kolem (hlavně skautingu) věnovat, už by to pak tak precizní nebylo.

This Post:
00
44857.368 in reply to 44857.367
Date: 2/13/2009 6:39:32 AM
Overall Posts Rated:
1212
Na skauting by se případně dali pověřit další hráči. Kdyby dostali přesný instrukce, tak by se to snad dalo nějak zlvádnout, ne?

From: Wixix

This Post:
00
44857.369 in reply to 44857.367
Date: 2/13/2009 6:47:32 AM
Overall Posts Rated:
3636
Jj, nějaký menší pracovní tým už stejně máš :) jako šéftrenér kterej ví o čem to je se přimlouvám abys ještě kandidoval..

This Post:
00
44857.370 in reply to 44857.368
Date: 2/13/2009 7:25:34 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Zkoušel jsem to s týmem, ale nebylo to úplně ono. První spolupracovník Nellong to přestal časově stíhat. Takže jediným dalším je teď LA-docend24, který hlavně dělá osvětu na ligových konferencích apod.
Draft stejně budu muset projet já nebo Wixix, protože NT a U21 trenéři jsou jediní, kdo si po draftu mohou nabráním a vyhozením hráče do/z U21/NT prohlédnout bez komunikace s majiteli.
Samotnou komunikaci s majiteli již sledovaných hráčů nechávám v tuhle chvíli výhradně na sobě. Dát ty instrukce nemusí být úplně snadné, protože hlavně u těch největších nadějí se preference mohou docela často měnit, podle toho, jak trénují, jak trénují ostatní apod. Některý hráč je takový, že se z něj dá vytrénovat třeba PG, SG nebo SF, trénink směřuji podle toho, kde si myslím, že by byl nejplatnější, ale stává se, že se v čase mění můj názor, na které pozici by byl nejplatnější, protože na některou pozici hráči trénují lépe, než jsem čekal, někde naopak třeba nějaký talent odpadne apod.
Navíc i já postupně přicházím na další vychytávky téhle hry a to taky mění preference v tréninku (což mi připomíná, že bych na vedlejším foru měl trochu zaktualizovat obecné instrkuce k doporučenému tréninku).

This Post:
00
44857.371 in reply to 44857.370
Date: 2/13/2009 7:42:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Každopádně by pomohlo, kdyby někdo byl třeba schopen udělat mini aplikaci, do které by se dali nahrávat hráči zkopírováním ze stránek BB. Kdybychom měli sdílenou databázi (já a případní spolupracovníci), tak by se dalo mnohem efektivněji zainteresovat více lidí.

This Post:
00
44857.372 in reply to 44857.359
Date: 2/13/2009 8:11:15 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Tak jsem nakonec vybral následujících 5 hráčů:
Hubáček (19) - SG/SF
Holub (19) - PF/C
Macko (20) - C
Vajda (20) - SG
Babák (18) - PF/SF

Jedno místo jsem nechal ještě volné na příští týden. První 3 hráči (Hubáček, Holub, Macko) byli celkem bez diskuzi. Vajda a Babák měli celkem silnou konkurenci, nakonec jsem vybral je.

Advertisement