Turnaj útěchy - vyřazovací část
Situace byla taková, že s ohledem na další kvalifikaci pro nás bylo zajímavé pouze stát se nejlepším evropským týmem v turnaji, abychom se stali pořadatelem příští kvalifikace. Vypadnutí v jakémkoli dřívějším kole by pro nás znamenalo stejnou pozici pro další kvalifikaci (5. nebo 6. místo v redukovaném žebříčku pro Evropu a nasazení číslo 6 nebo 7 pro kvalifikaci). Proto jsem se rozhodl hodně riskovat.
Slovinsko - Česko 77:102 (normal vs. TIE)
Slovinci na konci základní části hráli nepochopitelný CT a usnadnili nám tak cestu. Zvolil jsem proto TIE, přestože na nabídku dohody Slovinec nereagoval. Byla z toho poměrně pohodová výhra. V 16 zápasech prvního kola uspěli jen 3 hostující týmy, zůstali jsme nejníže nasazeným týmem s jistotou, že už si nezahrajeme doma.
Kanada - Česko 86:94 (CT vs. TIE)
Kanaďan odmítl dohodnutý TIE-TIE s odůvodněním, že si myslím, že v této fázi to není fér vůči ostatním. Tak jsem mu sdělil, že já budu hrát TIE i přesto, že dohodu nechce. Proto mě trochu jeho CT zaskočilo, ale i s výraznou dávkou štěstí se nám povedlo vyhrát (zraněný 1.PF Kanady, hodně špatně zvolené taktiky Kanady)
Venku ve 2. kole kromě nás uspěl jen náš další soupeř - USA.
USA - Česko 112:105 (dohodnutý TIE-normal)
Dlouho jsem si lámal hlavu, jak na tento zápas, protože jsem CT hrát nechtěl. Při komunikaci s německým trenér na téma nedodržených dohod jsem dostal nápad nabídnout americkém trenérovi, že bychom hráli normal a oni TIE. K mému překvapení, američan rád přijal.
S největším favoritem turnaje jsme se statečně bili, ale nakonec jsme prohráli. Po delší době jsem ustoupil v obraně od Man to Man a i když se to na první pohled zdá jako dobrá volba, nejsem si jistý, zda by zápas s Man to Man nedopadl lépe, Američané měli vysokou úspěšnost jump shotů z PG a SG.
Celkové zhodnocení
Osobně považuji své působení u U21 v tomto cyklu za úspěšné, ale chyběla tomu třešnička na dortu v podobě postupu na MS nebo vítězství v turnaji útěchy.