Jelikož jsem před časem naznačil, že nebudu u U21 pokračovat v dalším období a spousta lidí se mě ptá, jestli si to nechci rozmyslet a přece jen pokračovat, tak bych se rád k tomuto tématu vyjádřil.
V tuhle chvíli nejsem pevně rozhodnut jestli budu kandidovat ve volbách nebo ne, pravděpodobně se rozhodnu podle řady faktorů až v době voleb. Každopádně by mě pokračovat lákalo, ale jsou i nějaké argumenty proti pokračování.
Pro
- výhodné nasazení pro další kvalifikaci
- velká zásoba kvalitních vnějších hráčů, která dává možnost vybírat aktuálně nejlepší podle formy
- konec překryvu U21 a NT, všichni hráči věkové kategorie by měli být k dispozici U21
- poměrně dobrá spolupráce s většinou majitelů českých talentů, kteří si nechají poradit jak trénovat a dokáží hlídat minuty, aby hráči měli naději na co nejlepší formu
- většina hráčů v českých klubech
- větší znalost hry než spousta U21 manažerů ve srovnatelných či dokonce větších zemí (po volbách se ale může tato situace změnit)
Proti
- nepovedlo se vybojovat pořadatelství kvalifikace MS
- poněkud menší výběr podkošových hráčů, kde budeme nejspíše závislí na formě několika jedinců
- velmi malá aktivita českých manažerů na foru
- potřeba se soustředit na práci pro klub BC Hostivař, aby vystoupil ze stínu týmu BS Frýdek
- nejasné, kolik budu mi na BB času - je reálné, že koncem února přijdu o práci a až si najdu novou práci, pravděpodobně mi nebude skýtat tolik času na BB jako stávající - toto je hlavní důvod, proč s kandidaturou zatím váhám, nejsem si totiž jistý, zda bych měl dostatek času, abych se U21 věnoval tolik, kolik bude potřeba, aby tým měl úspěchy a zároveň připravil podhoubí pro úspěšné následné U21 (tzn. skauting po draftu apod.)