BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Καφενείο η Ωραία Αίγα X

Καφενείο η Ωραία Αίγα X (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241958.367 in reply to 241958.366
Date: 9/3/2013 5:06:34 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Οι υποδομές κι αν είναι τεράστια κουβέντα ;)
Η τεράστια τρύπα του συνόλου του ελληνικού αθλητισμού, είναι οι κακές νοοτροπίες, όλων των εμπλεκομένων μερών, που αναφέρεις.
Σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποδομής, το μπάσκετ είναι πάνω από τον μέσο όρο, σε σχέση με άλλα αθλήματα.
Το προσωπικό είναι πιο εξειδικευμένο και άρτιο επιστημονικά, σε σχέση με 15-20 χρόνια πριν.
Εκεί που γίνεται το έλα να δεις, είναι στα σωματεία της βάσης και στον σχολικό αθλητισμό. Εκεί βγαίνουν όλα τα κακά της φυλής μας στην επιφάνεια.
Σωματειακές ίντριγκες για πενταροδεκάρες από την ομοσπονδία, βρισίδια για να παίξει το παιδί μας και να πατήσουμε σαν σκουλήκι το παιδί του διπλανού μας που παίζει στην ίδια θέση, προπονητές που δεν έχουν σχέση με την παιδαγωγική, πριν απ'όλα.
Βέβαια τα παιδιά που θα προχωρήσουν και το αξίζουν(γιατί και σε αυτές τις επιλογές γίνεται μεγάλο πανηγύρι) στο επόμενο επίπεδο, έχουν πλέον να επιλέξουν από μια γκάμα αρκετών καλών εώς εξαιρετικών προγραμμάτων. Εκεί έχουμε κάνει τα τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια.
Η ευτυχής συγκυρία, με την επιτυχία των μωρών του Ντούντα, σε συνάρτηση και με την μεταστροφή του ΠΑΟ σε μικρούς με ρόλο στην ομάδα, αν συνεχιστεί, θα επιφέρει σημαντικότατες και ευεργετικές επιδράσεις σε όλη την πυραμίδα που λέγεται ελληνικό μπάσκετ.

This Post:
00
241958.368 in reply to 241958.366
Date: 9/3/2013 5:16:25 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Εσύ δίνεις τα φώτα σου στο αλκοόλ. Καμιά Diablo, Bud κτλ ξέρεις εσύ :). Εκτός και αν πηγαίνεις στα πιο βαριά Glenfiddich, jack κτλ. :)

This Post:
00
241958.369 in reply to 241958.366
Date: 9/3/2013 5:58:55 AM
Overall Posts Rated:
10001000
τα βασικά του μπάσκετ επισήμως είναι το σουτ, η τρίπλα, και η πάσα δλδ τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν έχεις την μπάλα. μπασκεμπολίστα δεν σε κάνει η άμυνα.

τώρα στο τι παίκτη θες σαν κόουτς στο σχεδιασμό της ομάδας είναι άλλο θέμα.

σχετικά με τις υποδομές απλά σκέψου τι επιτυχίες έχουμε σε εθνικό επίπεδο στο μπάσκετ σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών. γίνεται αξιόλογη δουλειά εδώ και 20-30 χρόνια σε όλα τα μέρη της χώρας. έχουμε εξαιρετικό επίπεδο. σχετικά με κακές νοοτροπίες, έναν ταλαντούχο παίκτη δεν τον σταματάει εύκολα κάτι.

This Post:
00
241958.371 in reply to 241958.369
Date: 9/3/2013 6:40:03 AM
Overall Posts Rated:
13091309
τα βασικά του μπάσκετ επισήμως είναι το σουτ, η τρίπλα, και η πάσα δλδ τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν έχεις την μπάλα. μπασκεμπολίστα δεν σε κάνει η άμυνα.

Δηλαδή τα βασικά είναι κάποια από τα στοιχεία της επίθεσης και μόνο Στέλιο?
Η προσωπική άμυνα και το ριμπάουντ(κάποιοι τα έχουν σαν ένα, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία τεχνικά)πχ, δεν είναι βασικά?
Μπορείς να μου προσδιορίσεις το "επισήμως"?

This Post:
00
241958.372 in reply to 241958.371
Date: 9/3/2013 6:44:44 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Μπορείς να μου προσδιορίσεις το "επισήμως"?

άμα πας σε ένα σεμινάριο αυτό θα ακούσεις. δεν είναι θέμα προσωπικής άποψης.

Δηλαδή τα βασικά είναι κάποια από τα στοιχεία της επίθεσης και μόνο Στέλιο?
Η προσωπική άμυνα και το ριμπάουντ(κάποιοι τα έχουν σαν ένα, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία τεχνικά)πχ, δεν είναι βασικά?

ερχονται δεύτερα και είναι στοιχεία διάθεσης και αθλητικών προσόντων.

This Post:
00
241958.373 in reply to 241958.372
Date: 9/3/2013 6:54:28 AM
Overall Posts Rated:
13091309

Όνομα ομιλητή που είπε ότι τα βασικά του μπάσκετ περιορίζονται σε σουτ-ντρίμπλα-πάσα έχουμε? Για να ξέρω ποιον να ξεφωνίσω

This Post:
00
241958.374 in reply to 241958.372
Date: 9/3/2013 7:01:35 AM
Overall Posts Rated:
66
Γειά σου στέλιο. Ήμασταν αντίπαλοι μια χρονιά στην IV.
Πιο πάνω είπα οτι η άμυνα είναι και αυτή στα βασικά του μπάσκετ επίσης επισήμως. Και αυτό γιατί στη άμυνα ένα παιδί θα καλιεργήσει την νοοτροπία που χρειάζεται για να παίξει μπάσκετ(ομαδικότητα, όρεξη για δουλειά, αυτοθυσία κτλ). 'Οχι οτι διάφορα τεχνικά όπως τρίπλα, σουτ, πάσα δεν είναι. (έχω πασάρει σε τοίχους με τις ώρες στην παιδική μου ηλικία :-P).Αλλά για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις αργότερα θα χρειαστείς την άμυνα εκτός κι αν είσαι στην καστηγορία του σπάνιου ταλέντου

Σχετικά με την κατάσταση στην υποδομή του ελληνικού μπάσκετ η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράφει το τρελόσκυλο. Σε σχέση με τα άλλα αθλήματα (εντός Ελλάδας) το μπάσκετ είναι αρκετά μπροστά. Αλλα σε συγκριση με το εξωτερικό θέλουμε ακόμα...

This Post:
00
241958.375 in reply to 241958.373
Date: 9/3/2013 7:05:43 AM
Overall Posts Rated:
10001000

Όνομα ομιλητή που είπε ότι τα βασικά του μπάσκετ περιορίζονται σε σουτ-ντρίμπλα-πάσα έχουμε? Για να ξέρω ποιον να ξεφωνίσω

ξεφώνισε όποιον θέλεις, αλλά θα έχεις άδικο. μην μπερδεύεσαι με το επαγγλεματικό μπάσκετ όπου λες δεν θέλω τον τάδε γιατί δεν παίζει άμυνα. αυτός ξέρει ήδη μπάσκετ. το μπάσκετ δεν είναι μπάλα να πεις θα τον βάλω άμυνα τον Καλλιτζάκη θα τον βάλω άμυνα.

η άμυνα θέλει καρδιά και φυσικά προσόντα. και να ξέρεις τις κινήσεις του αντιπάλου. αυτό το κάνει και ένας σπρίντερ, ένας καλός αθλητής με λίγη νοημοσύνη. το θέμα είναι τι κάνεις με την μπάλα στα χέρια. αυτό σε κάνει μπασκεμπολίστα. και με την μπάλα στα χέρια ή θα σουτάρες ή θα τριπλάρεις ή θα πασάρεις.

ΥΓ: στην ηλικία μου όταν έπαιζα παιδικοεφηβικά ήμουν ότι καλύτερο υπήρχε αμυντικά και στην Καισαριανή και στην Τρίπολη. έβγαζα το λάδι όλων. box να παίζαμε, εγώ θα έπαιζα over play σε όλο το γήπεδο. αλλά μέχρι εκεί. ποιος έπαιζε βασικός πιστεύεις? εγώ ή εκείνος που ήξερε τα βασικά καλύτερα?

This Post:
00
241958.376 in reply to 241958.369
Date: 9/3/2013 7:13:34 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Στελιο επετρεψε μου να διαφωνησω σε καποια απο αυτα που λες..πιστεψε με υπαρχει αρκετος κοσμος σε ομαδες που καταστρεφει τα παιδια..πολλα παιδια παν χαμενα..οσο για αυτο που λες ναι αυτα τα στοιχεια σε κανουν μπασκετμπολιστα αλλα οι ευκαιριες θα σου δωθουν μονο λογο της αμυνας

This Post:
11
241958.377 in reply to 241958.375
Date: 9/3/2013 7:18:52 AM
Overall Posts Rated:
66
Ένα παράδειγμα:

Στον Ολυμπικό ο Σλούκας και πασάρει καλύτερα από τον Μάντζαρη, και σουτάρει καλύτερα από τον Μάντζαρη και τριπλάρει καλύτερα από τον Μάντζαρη και γρηγορότερα πόδια έχει από τον Μάντζαρη. Παρόλα αυτά βασικός μέχρι να τραυματιστεί έπαιζε ο Μάντζαρης. Γιατί?

Advertisement