i ciąg dalszy..
Rok 2010. Noworoczna aktualizacja regulaminu wątku z dowcipami.
Nowe dopuszczalne określenia:
afropolacy - np. Emanuel Olisadebe
operator ekologiczny – śmieciarz
społecznie odseparowany – więzień
urzędnik do spraw kontroli bydła – kowboj
korekta ekologiczna – trzęsienie ziemi
rezydencjalna elastyczność – bezdomność (mój faworyt)
erekcyjne ograniczenia – impotencja
horyzontalnie dostępna – kobieta lekkich obyczajów (wg mnie obydwa są wyrażeniami pp)
regresja mieszków włosowych – łysina
niedostatecznie wyposażony w melaninę – biały człowiek
Rozszerzono też tematy o których nie wolno opowiadać dowcipów:
Cywilizacja. Jest to słowo zacofane, obskuranckie, dyskryminujące i niepoprawne politycznie. Zamiast niego powinno się używać słowa „kultura”. Dowcipy cywilizacyjne są zakazane.
Faszyzm. Tę etykietę można nadać każdemu poglądowi, który z jakichś powodów nam nie odpowiada, nawet jeśli nie ma on żadnego związku z pomysłami jego twórców. Żeby chronić forumowiczów przed nimi samymi dowcipy o faszyźmie są zakazane.
Kapitalizm nie jest niepoprawny politycznie, dopóki kapitaliści sponsorują poprawnie politycznie przedsięwzięcia. Dowcipy tylko wychwalające szwedzkich kapitalistów.
Małżeństwo jest poprawne politycznie, jeśli chodzi o pary homoseksualne. Można pisać dowcipy tylko o parach homoseksualnych by nie urazić kochających alternatywnie.
Nietolerancja. Nietolerancja nie może być w żadnym przypadku tolerowana. Jakiekolwiek dowcipy o nietolerancji nie będą tolerowane. Jednak dość trudno jest zwalczyć argument „tolerujcie moją nietolerancję”. Dlatego właśnie należy dbać, aby w oczach opinii publicznej, nietolerancja była jedyną nietolerowaną rzeczą.
Prawda. Prawda jest niepoprawna polityczne i używanie tego słowa w liczbie pojedynczej jest podejrzane. Istnieją prawdy, między którymi można wybierać.
Pozdrawiamy- Moderatorzy!
Do konfesjonału przychodzi niemowa i wręcza spowiednikowi (ciągle spowiada ten sam) karteczkę:
- "Ojcze, zgrzeszyłem. Gdy służyłem w legii to zabiłem wielu ludzi, równałem z ziemią całe wioski a nawet małe miasteczka, spaliłem kilka kościołów, zgwałciłem setki kobiet w tym kilkanaście zakonnic, mężczyzn świeckich wbijałem na pal a księży wieszałem na krzyżu do góry nogami".
- Oj synu, zgrzeszyłeś, kara Cie nie minie, to straszne, karygodne i niedopuszczalne, będziesz się smażył w piekle bo nazwy klubów piszemy z dużej litery!
Last edited by Khazaad at 7/6/2009 1:24:28 AM