Twoi podkoszowi sieką niemiłosiernie:)
Ja na twoim miejscu zrobił tak:
Masz wielką przewagę pod koszem. Możesz grac dalej Low Post do końca sezonu zasadniczego. Spowoduje to że twoi rywale zapomną o twoich transferach na obwodzie lub je zbagatelizują i nadal będą stawiac 2-3.
W playoff masz 2 wyjscia:
1) Grasz dalej do końca low post stawiając na siłę swoich podkoszowych (zastosuj to jeżeli twój atak pod koszem jest o min. 2 całe poziomy wyższy od obrony pod koszem przy strefie 2-3 każdego z teamów grających w playoff w twojej lidze). Zapewne nikt nie ma w twojej lidze 2 grajków z ID 12-13 w składzie więc to może byc dobra taktyka.
2) Dostosowujesz atak do każdego z rywali osobno, na bieżąco. Np. Masz pierwszy mecz playoff. Cały sezon grałes low post więc twój rywal gra w obronie 2-3. Aty mu na przekór ustawiasz np Princeton. Następny rywal widzi, że zagrałes na obwód i ustawia 3-2 sądząc że zmieniłes preferencje taktyczne. A ty wracasz do Low Post. W tym systemie chodzi o nieszablonowosc i dostosowanie się do drużyny rywala. Oczywiscie oglądasz box score kilku ostatnich meczów rywala i starasz się przewidziec co zagra.
Osobiscie przez cały sezon stosuję wariant numer 2. Do każdego meczu podchodzę osobno i ustawiam taktykę pod rywala. Zdarza się że 2 czy 3 mecze pod rząd gram tak samo, ale zdarza się też że przez pół sezonu gram co mecz inaczej. Dzięki temu jestem kompletnie nieprzewidywalny i każdy kolejny rywal ma sporą zagadkę co tu ze mną zagrac.
To co wybierzesz to zależy tylko i wyłącznie od ciebie, to są jedynie moje sugestie. Mam nadzieję, że co nieco pomogłem:)
PS. Piszę tą wiadomosc drugi raz. Pierwszy raz walnąłem jeszcze dłuższe wypracowanie, ale mnie wywaliło z BB więc zniechęcony skróciłem ten post do granic możliwosci. Jak bys miał jeszcze jakies pytania to wal smiało:)
Last edited by Jumper 1234 at 3/24/2011 2:43:58 PM