BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Στατιστική υπηρεσία

Στατιστική υπηρεσία

Set priority
Show messages by
This Post:
00
250787.37 in reply to 250787.33
Date: 11/17/2013 12:15:39 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Πάμε λοιπόν.

Ερώτηση: πώς προκύπτει το ποσοστό της στιγμιαίας τάσης? Είναι η ποσοστιαία μεταβολή έναντι της προηγούμενης σεζόν? Και επί ποιας στατιστικής κατηγορίας?

Παρατηρήσεις: βλέπουμε, όπως παρατήρησε και ο μαμού, ότι στον πλέον σημαντικό ΑΔΑ, εκ των 80 ομάδων, οι τρεις πρώτοι είναι από την ΙΙ κατηγορία. 1ος και 3ος από την ΙΙ.2 και 2ος από τηνΙΙ.3 και μάλιστα με 6,6,8 σεζόν στο παιχνίδι αντίστοιχα. Αστερίσκος για τον Κάτζα λόγω δεύτερης θητείας, που ούτως ή άλλως όμως είναι μια κατηγορία προς ανάλυση μόνος του!
Αυτή η αναντιστοιχία εμπειρίας και ΑΔΑ, ίσως μας υποδεικνύει κάποιες υποβόσκουσες τάσεις, αλλά μη έχοντας εμπειρία ούτε από τις κατηγορίες, ούτε από τις ομάδες και τους μάνατζερς τους, προτιμότερο είναι να τοποθετηθούν οι ίδιοι αρχικά.
Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, αν με έριχναν αυτή την στιγμή σε ένα ΙΙ όμιλο, θα ήθελα αυτός να είναι ο ΙΙ.4, καθαρά λόγω συμβατής ψυχοσύνθεσης!

Διαφωνίες: δεν συμφωνώ με την μέθοδο, ούτε και τα απόλυτα νούμερα που χρησιμοποιήθηκαν για τους βαθμούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ας ξεκινήσουμε από τα απόλυτα νούμερα, της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.
Στους βαθμούς πρωταθλημάτων, συμφωνώ με το σκεπτικό που εδόθη ως προς τον έξτρα πόντο στον πρωταθλητή, που παίρνει επίσης τους ίδιους πόντους με την ομάδα της αμέσως ανώτερης κατηγορίας που κέρδισε τα play outs.

Διαφωνώ, ο υποβιβασθέντας 8ος να παίρνει τους ίδιους βαθμούς με αυτόν που υποβιβάσθηκε στα play outs και μπορεί να ήταν ακόμη και 6ος και σε περίπτωση που τάνκαρε ο 8ος να έχουν διαφορά 10 νικών πχ στην κανονική διάρκεια.

Επίσης διαφωνώ, με την αξιολόγηση στους συγκεκριμένους πόντους, του κυπέλλου. Δίνεται πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα, του κανονικού, στο κύπελλο έναντι του πρωταθλήματος.
Παρατηρούμε ότι αν μια ομάδα της Α1 (φυσιολογικά)κατακτήσει το κύπελλο και πάρει και το πρωτάθλημα, θα πάρει 30 πόντους για κύπελλο και 32 για πρωτάθλημα. Η αναλογία πόντοι πρωταθλήματος/συνολικοί πόντοι είναι μόλις 32/62=51,6%.
Μιλάμε ουσιαστικά για απόλυτη εξομοίωση πρωταθλήματος Α1 και κυπέλλου.
Από τις 80 ομάδες, το χαμηλότερο ποσοστό το έχουν οi mpuritses με 57,7%...

Ομως, το κυριότερο, όπως προανέφερα, είναι ότι δεν θεωρώ σωστό να υπάρχουν μόνο βαθμοί από την τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα(αλλά και το κύπελλο).
Διαγράφονται 22 αγώνες πρωταθλήματος, με τεράστιες διακυμάνσεις και διαφορές από ομάδα σε ομάδα, για 2-3 παιχνίδια play-offs/playout, ακόμα και για κανένα έξτρα παιχνίδι(8οι και 5οι).

Αντιλαμβάνομαι τη δουλειά που έχει γίνει και τον όγκο της και επ'ουδενί δεν θέλω οι παρακάτω απόψεις μου, να παρεξηγηθούν. Ας πούμε ότι, αν τα παιδιά σήμερα άρχιζαν την εργασία, αυτές θα ήταν οι δικές μου προτροπές.

Θα ήθελα η βαθμολόγηση να γίνεται σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος,ξεχωριστά. Φυσιολογικά, διαφορετικούς βαθμούς θα δίνει η νίκη, ανά κατηγορία. Ενδεχομένως, κάποιοι έξτρα βαθμοί για κατάκτηση πρωταθλήματος.
Θα ήθελα επίσης, στο ίδιο μοτίβο, βαθμούς στο κύπελλο, αναλόγως την κατηγορία του αντιπάλου που νίκησες, μέχρι τέλους. Από μία (ανώτερη)φάση και έπειτα, ενδεχομένως κάποιους έξτρα πόντους στην νίκη, επίσης κλιμακωτά.

Διορθώσεις: Συντακτικά/ορθογραφικά και υπολογιστικά λάθη. Πείτε με geeky, αλλά και μόνο που γνωρίζω ότι αυτή η (αληθινή)αναφορά, θα κάνει τους τελειομανείς μαμού και σαρίθιν αντίστοιχα, να ξεψαχνίσουν από την αρχή ως το τέλος και τις 36 σελίδες, κάνει πολύ ευχάριστο το τελευταίο τσιγάρο του δεύτερου πακέτου!

This Post:
00
250787.39 in reply to 250787.38
Date: 11/17/2013 1:20:54 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Θα σου πω το εξής ως προς το κύπελλο.
Είναι εύλογη άποψη, αλλά θα σου θέσω το ερώτημα: γιατί να μην είναι ίδιας δυναμικότητας το κύπελλο ως διοργάνωση; δίνουν τίτλους, πολλά λεφτά άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα και τέλος είσοδο στο Β3! είναι θέμα των μάνατζερ η επιλογή να μην παίζουν την διοργάνωση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει αξία. οι μάνατζερ που δεν παίζουν το κύπελλο απλά δεν καταλαβαίνουν τι χάνουν
;)

Οκ, αν ταυτίζουμε νίκες επί αντιπάλων μας σε ανώτερα πρωταθλήματα, με νίκες απέναντι σε μποτάκια και ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας και δυναμικτότητας, είμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Ως προς το ότι δίνει θέση στο Β3, για αυτό και ανέφερα και επιπλέον βαθμούς κλιμάκωτα, από κάποια φάση κι έπειτα.

Θα ήθελα η βαθμολόγηση να γίνεται σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος,ξεχωριστά. Φυσιολογικά, διαφορετικούς βαθμούς θα δίνει η νίκη, ανά κατηγορία. Ενδεχομένως, κάποιοι έξτρα βαθμοί για κατάκτηση πρωταθλήματος.
Θα ήθελα επίσης, στο ίδιο μοτίβο, βαθμούς στο κύπελλο, αναλόγως την κατηγορία του αντιπάλου που νίκησες, μέχρι τέλους. Από μία (ανώτερη)φάση και έπειτα, ενδεχομένως κάποιους έξτρα πόντους στην νίκη, επίσης κλιμακωτά.

μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τον όγκο δουλειάς που προτείνεις γι'αυτό το ξεστόμισες αυτό έτσι εύκολα......
ας μας δίνανε και access σε κάνα κώδικα να παιρναμε όλα τα στοιχεία κατευθείαν αντί να τα περνάμε τσούκου τσούκου σαν αυτιστικά.

Ελα ρε μαμού, έκανα και ειδικό πρόλογο, για το κομμάτι στο οποίο αναφέρεσαι. Αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά, το ύφος που έγραψα...και σίγουρα δεν ξεστόμισα... την συγκεκριμένη παράγραφο.
Ξέχωρα από αυτό, δεν καταλαβαίνω σε τί access και ποιο κώδικα, αναφέρεσαι. Από μένα, όποτε χρειαστείτε, έχετε οτιδήποτε ζητήσετε, συμπεριλαμβανομένης και τσούκου τσούκου συλλογής δεδομένων.

From: fd97

This Post:
00
250787.40 in reply to 250787.36
Date: 11/17/2013 1:39:33 PM
Overall Posts Rated:
6262
Αυτο ειναι!!Ετσι να συζηταμε και να τα λεμε ολα και απο τις 2 πλευρες.
Πραγματι, γι αυτο και το ειπα κιολας για την II.4 μου εκανε εντυπωση που η ΑΔΑ ειναι αρκετα χαμηλη και απο την πιο ανταγωνιστικη που λεγαμε ισως να ειναι η πιο ασχημη οσο περνουν οι σεζον.
Ενα σημαντικο κομματι της αξιολογησης παιζει το κυπελλο, αρα μπορει ομαδες που δεν ειναι και τοσο ψηλα να εχουν μεγαλη συγκομιδη βαθμων γιατι πολυ απλα προχωρησαν στο κυπελλο, την ωρα που οι αλλοι δεν εδιναν σημασια.Αρα και σε αυτο πολυ πετυχημενο το συστημα καθως δεν ειναι μονο το πρωταθλημα σημαντικο για την αξιολογηση μιας ομαδας.

βάλαμε στο ranking τις ενεργές ομάδες για προφανείς λόγους. τις ομάδες που παίζουνε μετράμε, που μπορούν να σχολιαστούν και από τους ιδιοκτήτες τους στην τελική. άλλωστε τι δυναμική να σχολιάσεις σε μια ομάδα που δε θα έχει πενταετία, κλπ. Μόνο για το σύνολο των πόντων;

Μονο και μονο για την ιστορια το ανεφερα, φυσικα και δεν εχει νοημα να σχολιαστει.

Φυσικα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι μονο του το πρωταθλημα σου δινει βαθμους που φτανουν για να σε πανε ψηλα.Συμφωνουμε λοιπον απολυτα σε αυτο και απλα μια παρουσια στην Α1 δεν σε κανει καλη ομαδα, αλλα μια εξισου καλη πορεια σε πρωταθλημα και κυπελλο σε ανεβαζει αρκετα.

This Post:
00
250787.42 in reply to 250787.41
Date: 11/17/2013 1:50:31 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Παιδιά πολύ ωραία συζήτηση πράγματι. Έχουν υπάρξει κάποιες ερωτήσεις που θέλω να απαντήσω αλλά μόλις μπήκα σπίτι και θα ξαναφύγω. Ελπίζω να υπάρχω πιο μετά αλλιώς με πιο πολύ χρόνο θα τις απαντήσω λογικά αύριο.

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
From: Getho
This Post:
00
250787.43 in reply to 250787.38
Date: 11/17/2013 2:02:01 PM
Overall Posts Rated:
162162
Περα απο το αδιαμφισβητητο γεγονος οτι ο τρόπος αξιολογησης ευνοει τις ομαδες που ανεβαινουν γρηγορα κατηγορίες και "αδικει" αυτες οι οποίες ειτε αντιμετωπιζουν δυσκολους αντιπάλους είτε καθυστερουν θελωντας να θεσουν σωστες βασεις (πράγμα που άλλωστε τονισατε και οι ιδιοι) μπορω να πω οτι ειναι μια αξιολογη προσπαθεια..

Βεβαια προφανως οποιοσδηποτε τροπος αξιολογησης θα ευνουσε καποιους και θα αδικουσε καποιους άλλους..

Ειπα και εγω πως γινεται ομαδα συμμετεχοντας 12/13 σεζον στα πλει οφ και νο.3 της χωρας να βρισκεται σχεδον τελευταια στην ΑΔΑ.. :Ρ

This Post:
00
250787.44 in reply to 250787.41
Date: 11/17/2013 2:21:28 PM
Overall Posts Rated:
13091309
αν περάσεις απλά ένα μποτάκι θα πάρεις 2,5 πόντους. μου φαίνονται λίγοι.

Σε σχέση με τί είναι λίγοι? Γιατί η διαφορά πρωταθλητή Α1 και φιναλίστ, να κερδίσεις στον τρίτο τελικό πχ αποτιμάται στους 2 πόντους. Η σίγουρη νίκη απέναντι σε μποτ, ακόμα και για ομάδα 5ης κατηγορίας, αποτιμάται περισσότερο από το μάτς τίτλου στην Α1.

είναι εύκολο να το προτείνεις αυτό αλλά είναι too much. αυτό υπογράμμισα με το σχόλιό μου. αυτό που πρότεινες φυσικά θα έκανε και πιο γεμάτο το ranking αλλά απλά δεν μπορεί να γίνει, είναι αυτονόητο γιατί.

ρε τρελέ, με βγάζεις από τα ρούχα μου! Δεν έκανα πρόλογο στην αρχή του σχολίου μου και έκανα ειδικά σε κείνη την παράγραφο, ακριβώς για να μην παρεξηγηθώ και τελικά παρεξηγούμαι!
Σε καθαρά υποθετικό και θεωρητικό ύφος μιλούσα....αν τύχαινε και καλά να γνώριζα πριν ξεκινήσετε, αυτές θα ήταν οι ενστάσεις μου(καλές ή κακές)...

θεωρείς δηλαδή τόσο αναξιόπιστο το σύστημα βαθμολόγησης; η κατάταξη δηλαδή πιστεύεις δεν αντιπροσπωπεύει τις ομάδες αρκούντως καλα;

Ειλικρινά, δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτική η κατάταξη ή όχι, γιατί δεν γνωρίζω τις ομάδες και την πορεία τους. Ακόμα κι αν είχε επιλεχθεί η μέθοδος που ανέφερα, πάλι δεν θα είχα αίσθηση του αν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, πέραν της μαθηματικής αποτύπωσης.

From: Getho

This Post:
00
250787.46 in reply to 250787.45
Date: 11/17/2013 4:49:27 PM
Overall Posts Rated:
162162
Απλα το τονισα γιατι μπορει να το δει καποιος και να απορησει γιατι φαινεται τοσο χαμηλα στην ΑΔΑ ενω επι της ουσιας οι χρονιες του μπορει να ειναι επιτυχημενες..

Ολα ειναι σχετικα πάντως καθως υπάρχουν ΙΙΙ κατηγορίες οπου είναι πολυ πιο δυσκολο να ανεβεις απο οτι να κρατηθεις σε οποιαδηποτε ΙΙ (οπου θα κερδισεις και περισσότερους ποντους) μιας και το περιορισμενο μπατζετ θελει πολυ ιδιετερο χειρισμο..
Προφανως βεβαια δεν γινεται να υπολογιστει σε καθε ομαδα με ποιους αντιπάλους πεφτει αντιπαλος στο κυπελο και στην κατηγορία οπότε well done. :)

Τελος παρότι δεν ειχα σε πολυ εκτιμηση τα ranking μπορω να πω οτι απεικονιζουν πολυ σωστα την πραγματικότητα αν σκεφτεις οτι παρα τις 3 σερι ηττες που εχω (αρνητικο ρεκορ ?) κυριως απο ατυχιες-δυνατες στο παγκοσμιο ranking εχω πεσει μολις 2 θεσεις (απο no.98 στο no.100) πραγμα που σημαινει οτι δεν υπολογιζει μονο το αποτελεσμα αλλα και άλλους παράγοντες..

This Post:
11
250787.47 in reply to 250787.38
Date: 11/17/2013 6:47:40 PM
Overall Posts Rated:
66
Συγχαρητήρια κι από εμένα για την προσπάθειά σας. Η καλύτερη στατιστική κάλυψη του παιχνιδιού νομίζω οτι μπορεί να συμβάλει θετικά στο να μείνουν περισσότεροι πάικτες στο παιχνίδι. Είχα προσπαθήσει παλιότερα κι εγώ να βγάλω κάποια στατιστικά στοιχεία κυρίως για την A1 και την εθνική αλλά τα παράτησα γιατί σκέφτηκα "Ποιόν θα ενδιαφέρει?". Οπότε με χαροποιεί το γεγονός οτι υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται

ας μας δίνανε και access σε κάνα κώδικα να παιρναμε όλα τα στοιχεία κατευθείαν αντί να τα περνάμε τσούκου τσούκου σαν αυτιστικά.

για access στο database του ΒΒ εννοούσα. να είχαμε δηλαδή όοοοοολα τα στοιχεία έτοιμα χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε ένα ένα τα νούμερα.

Δεν νομίζω οτι χρείαζεται η access στην database του παιχνιδιού με την έννοια οτι, ότι στατιστικό στοιχείο υπάρχει είναι άμεσα διαθέσιμο από τις ίδιες τις σελίδες του παιχνιδιού. Βέβαια δεν τίθεται θέμα οτι αν υπήρχε η πρόσβαση ο χρόνος θα μειωνόταν στο 99%. Ωστόσο υπάρχει τρόπος να λαμβάνεις μαζικά δεδομένα από το παιχνίδι και να μην τα περνάς ένα 'ενα με το χέρι. Κάτι αντίστοιχο που κάνουν sites όπως το BuzzerManager κτλ κτλ. Θέλει κάποιες γνώσεις προγραμματισμού. Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να σας βοηθήσω.

Advertisement