BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 40

[REP] - Sezona 40

Set priority
Show messages by
This Post:
11
290258.37 in reply to 290258.36
Date: 11/27/2017 3:06:24 PM
Overall Posts Rated:
114114
Good game and good effort from your guys all game long! :)
Good luck in Play Offs. ;)

This Post:
11
290258.38 in reply to 290258.37
Date: 11/27/2017 3:10:02 PM
Overall Posts Rated:
335335
Good game and good effort from your guys all game long! :)
Good luck in Play Offs. ;)

Thank you. Your team played fantastic, we weren`t good enough ;) Best of luck in playoffs :)

This Post:
00
290258.40 in reply to 290258.39
Date: 11/29/2017 5:42:43 AM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni,

v 1. krogu končnice se bo naša članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Brazilije, ki je imela po rednem delu poraz več od nas in bila tako nekoliko nižje na lestvici. A oba poraza je doživela v kvalifikacijah za SP ki so potekala vzporedno s tolažilnim turnirjem, rezultati teh tekem pa se za ekipe ki se ne uspejo kvalificirat na SP prenesejo naprej v tolažilni turnir. Kasneje so Brazilci dobili vseh 6 tekem rednega dela in to tudi proti nekaterim dobro rangiranim reprezentancam in to ne samo na papirju.

Vseeno sem mnenja, da je reprezentanca Brazilije trenutno nekoliko slabša od Latvije katere moč smo občutili v zadnjem obračunu, prav tako pa bomo imeli prednost domačega igrišča katerega smo si izborili z igrami v rednem delu tekmovanja. Veliko bo odvisno od tedenske forme igralcev, če primerjam stanje forme v tem tednu, je stanje v obeh taborih zelo podobno, tako da tukaj ne bi imela nobena reprezentanca posebne prednosti. Upam da bo vsaj tako tudi naslednji teden ko se srečamo na igrišču, bom pa vesel če bodo enkrat za spremembo naši igralci na obračun prišli bolje pripravljeni od tekmeca :P

Po petkovem treningu se znova javim, do takrat pa še enkrat pozivam, da vsaj tisti ki prebirate ta forum in imate reprezentante poskrbite da ti prejmejo optimalno tedensko minutažo.

Lep pozdrav

This Post:
33
290258.41 in reply to 290258.40
Date: 12/3/2017 5:47:30 PM
Overall Posts Rated:
335335
Jutri nas čaka prva tekma končnice proti Braziliji. S pripravljenostjo naših sem lahko zelo zadovoljen, prav tako pa so izvrstno pripravljeni tudi igralci Brazilije, tako da se obeta izvrsten obračun. Imeli smo 8 odlično pripravljenih igralcev, ki so v tej sezoni že standardni člani reprezentance, za končnico (kjer se gre sedaj na vse ali nič) pa sem vpoklical še 3 igralce, kateri so bili v širšem krogu kandidatov za reprezentanco in so trenutno odlično pripravljeni. Tako, da imam na razpolago 11 igralcev ki so odlično pripravljeni, Brazilci pa 9. Imamo prednost domačega igrišča, kar upam da bo odločilno v primeru tesnega obračuna. Želimo si zmage in napredovanja v naslednji krog končnice. Vabljeni jutri ob 17.30 k spremljanju tekme za biti ali ne biti!

This Post:
00
290258.43 in reply to 290258.42
Date: 12/4/2017 5:13:49 PM
Overall Posts Rated:
335335
1. krog končnice:

Slovenija:Brazilija 98:118
F.Berlak 26 točk, D.Lovrek 17 točk, M.Klavc 15 točk...

V našem taboru vlada veliko razočaranje po visokem porazu proti Braziliji. Vedeli smo da bo težko a takšnega razpleta zagotovo nismo pričakovali. Rezulat ni najbolj realen, saj smo večino srečanja bili blizu in tudi 2min do konca srečanja je bila razlika v korist gostov za polovico nižja, a kaj veliko nam to ne pomaga. Res da so igrali z višjo zazvetostjo (šli so na vse ali nič) in tudi v končnico so prinesli večje razpoloženje kot mi, a vseeno sem pričakoval več od naših fantov, ki so na morda najpomembnejši tekmi sezone zatajili. Ali bolje rečeno Brazilici so igrali res odlično obrambo, že dolgo nismo metali tako slabo, na drugi strani pa ne pomnim da bi kdo proti nam metal trojke več kot 50% (14/27). Brazilci so nas nadigrali v zunanji taktiki v katerih sicer mi običajno blestimo. A brez Klavca in Krevha v top formi nismo tako vsemogočni na zunanjih položajih. Vprašanje koliko bi bilo drugače če bi imeli oba v odlični formi, na Krevha v tej tekmi niti nisem moral računati, Klavc pa ni bil optimalno pripravljen v tekmi kjer sta skoraj obe ekipe igrale zgolj z igralci na pripravljenosti 9. Z njima bi bili šibkejši v notranji obrambi in skoku, a po drugi strani močnejši v zunanji obrambi, katera je očitno bila tokrat preslaba za zunanje igralce Brazilije, ki na prvi pogled ne delujejo nič kaj superiorni proti našim. Odlično smo parirali v skoku, iztržili veliko več prostih metov in jih metali odlično a tudi to je bilo premalo, saj so nas zrešetali z meti z razdalje, mi pa smo bili v napadu pod povprečno učinkoviti. Če še upoštevamo njihovo večjo razpoloženje in zavzetost je vse to naredilo razliko. Seveda sem tudi zgrešil napoved saj sem pričakoval notranjo taktiko, ker so imeli kupico notranjih igralcev na odlični pripravljenosti in je to tudi njihova glavna taktika, in se zunanje "nisem bal" a očitno so Brazilci še boljša in bolj uravnotežena reprezentanca kot je izgledalo na prvi pogled. Na koncu jim lahko samo čestitamo, bili so boljši.

S to tekmo se verjetno zaključuje eno poglavje, kjer smo zadnjih nekaj sezon vedno strmeli k visokim ciljem in prihaja eno obdobje tranzicije in dela za prihodnost. Za naslednjih nekaj sezon nam manjka izjemnih igralcev, še bolj je pa zastrašujoče da nimamo pravih centrov za nivo reprezentance. Nekaj ni bilo vredu pri treniranju cele generacije igralcev z nabora tam okrog 30 sezone (+-) in posledice bo naša članska reprezentanca čutila sedaj in to za kar nekaj sezon.

Vendar prihodnost je svetla, z senisimanom na čelu reprezentance U21 in mojim planom nenehnega spremljanja treninga potencialov in sodelovanja z lastniki, verjamem da lahko z načrtnim delom do 50 sezone buzzzerbeaterja sestavimo eno najmočnejših reprezentanc na svetu. Le garati bomo morali bistveno več kot večje nacije. Smo mala skupnost in brez načrtnega dela smo lahko zgolj v sivem povprečju.

Sedaj ko je konec tekmovalnega dela, lahko zopet pričakujete številne vpoklice in vpoglede potencialnih reprezentantov za prihodnost. Upam na uspešno sodelovanje z vsemi lastniki naših največjih upov.

Lep pozdrav,

This Post:
11
290258.44 in reply to 290258.43
Date: 12/5/2017 2:23:12 AM
Ainmosni
SKL
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Zadnja četrtina je bila res presenetljiva. Vendar je razočaranje odveč. Brazilci niso bili underdog. Noro so metali trojke. Mi je pa zanimivo, da so imeli 15 napadov več. Iz statistike razberem, da so jih 9 dobili zaradi izgubljenih žog, skoka in ukradenih. Štiri več so presekali z osebnimi, dva pa lahko pripišem sreči ali osebni v napadu. Ampak ključen je bil slabši met oziroma obramba naših.
Vseeno čestitam za v mojih očeh odlično sezono. Ni vse samo zadnja tekma. Zadnjo običajno tako ali tako izgubiš

This Post:
33
290258.45 in reply to 290258.44
Date: 12/5/2017 2:53:52 AM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15211521
Second Team:
Kerlci II
Škoda za, tudi zame, presenetljiv poraz

Zgolj dobronamerna opazka: Zdi se mi, da si v tekmah rednega dela vseeno malo preveč razmetaval z razpoloženjem in to bi znalo na koncu tudi odločiti tekmo proti Braziliji. Če se ne motim, smo z normalno zavzetostjo igrali zadnjih 5 tekem rednega dela (od Danske naprej)? Niti ni važno, da bi konec koncev večino tekem zmagali tudi z levo roko (proti Danski in Argentini zagotovo, zaradi posledično višjega razpoloženja pa tudi Švede in Ukrajino, morda celo Latvijo). Tega se pač ne more vedeti in nikakor ni moj cilj biti pameten za nazaj. Vseeno pa jaz mislim, da je bolje imeti malo slabšo uvrstitev v rednem delu (dva poraza si brez slabe vesti lahko privoščiš, če gre za nohte pač malo stisneš na kaki tekmi), ter nabildano razpoloženje, kot obratno.

Nekako se mi zdi, da je za Slovensko reprezentanco uvrstitev med 32 nuja, med 16 solidno, med 8 uspeh, vse več super. In top ekipe večinoma v končnico prinesejo maksimalno razpoloženje (igrajo vse ali skoraj vse tekme z levo roko), tako da če želimo vsaj četrtfinale, bi morali na tak način igrati tudi mi.

Ne razumi tega narobe, sicer mislim, da odlično opravljaš svoje delo in upam da boš tudi v prihodnjih časih ki ne obetajo veliko vodil slovensko reprezentanco

Last edited by Deschamps at 12/5/2017 2:55:32 AM

This Post:
00
290258.47 in reply to 290258.45
Date: 12/11/2017 11:58:22 AM
Overall Posts Rated:
335335
Škoda za, tudi zame, presenetljiv poraz :(

Zgolj dobronamerna opazka: Zdi se mi, da si v tekmah rednega dela vseeno malo preveč razmetaval z razpoloženjem in to bi znalo na koncu tudi odločiti tekmo proti Braziliji. Če se ne motim, smo z normalno zavzetostjo igrali zadnjih 5 tekem rednega dela (od Danske naprej)? Niti ni važno, da bi konec koncev večino tekem zmagali tudi z levo roko (proti Danski in Argentini zagotovo, zaradi posledično višjega razpoloženja pa tudi Švede in Ukrajino, morda celo Latvijo). Tega se pač ne more vedeti in nikakor ni moj cilj biti pameten za nazaj. Vseeno pa jaz mislim, da je bolje imeti malo slabšo uvrstitev v rednem delu (dva poraza si brez slabe vesti lahko privoščiš, če gre za nohte pač malo stisneš na kaki tekmi), ter nabildano razpoloženje, kot obratno.

Nekako se mi zdi, da je za Slovensko reprezentanco uvrstitev med 32 nuja, med 16 solidno, med 8 uspeh, vse več super. In top ekipe večinoma v končnico prinesejo maksimalno razpoloženje (igrajo vse ali skoraj vse tekme z levo roko), tako da če želimo vsaj četrtfinale, bi morali na tak način igrati tudi mi.

Ne razumi tega narobe, sicer mislim, da odlično opravljaš svoje delo in upam da boš tudi v prihodnjih časih ki ne obetajo veliko vodil slovensko reprezentanco (y)

Hvala za mnenje. Če se spomniš sem po 3. tekmi turnirja ko smo končali s tistimi lahkimi nasprotniki javno na forumu pisal o tem da premlevam ali odigrati naslednjo tekmo proti resnemu tekmecu z normalno ali nižjo zavzetostjo, da me muči to vprašanje in da bo ta odločitev verjetno vplivala tudi na vse naslednje tekme. Seveda po tekmi je lahko biti general a ko igraš tekmo z na papirju enakovrednim tekmecem, ki ima potem še bolje pripravljene igralce je zelo težko tvegati in igrati z nižjo zavzetostjo ko pa nam vsaka zmaga zelo pomeni. Spored smo imeli takšen kjer lahko glede na dnevno formo vsako tekmo zmagamo ali izgubimo, zadnjih 5 tekem nismo imeli eksotov, zgolj kakovostne a tudi premagljive nasprotnike. Po tisti tekmi z Dansko si nisem več upal igrati z levo roko, oz. po tekmi z Argentino, katera je pred tekmo delovala izredno močan nasprotnik. Pred tekmo nisem imel dober občutek, pa smo jih potem zmleli. Proti Braziliji recimo sem bil pozitivno razpoložen pred tekmo, pa so bili občutno premočni. Včasih je težko predvideti kako se bo tekma odvijala, ogromno reprezentanc ima močne kadre. Če bi imeli bolje pripravljene igralce bi si morda upal tvegati kakšno tekmo, a smo bili na praktično vsaki tekmi v slabšem položaju glede forme igralcev.

Naj omenim da na reprezentančni ravni, razpoloženje vseeno ne pada tako hitro kot pri klubih. Še vedno smo imeli razpoloženje 8 na tej tekmi. Brazilci pa verjetno okrog 11. S prednostjo našega domačega igrišča se to nekako izniči, pripravljenost smo imeli oboji podobno, tu ni bilo velike razlike, so pa igrali oni na vso moč, kar jim doda nekaj točk zraven, vseeno bi to tekmo verjetno težko dobili, tudi če bi oni igrali z normalno zavzetostjo. Manjkal je učinek Klavca in Krevha, da bi do maksimuma izkoristili učinek zunanje taktike. Žal za to tekmo nista bila dovolj pripravljena.

Advertisement