BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy - sezon 42

[U21] Mistrzostwa Europy - sezon 42

Set priority
Show messages by
From: gooziec
This Post:
00
293517.37 in reply to 293517.1
Date: 6/11/2018 2:48:24 PM
Overall Posts Rated:
544544
Polska 66 - 84 France (46689)

Przegrywamy pierwszy mecz drugiej rundy Mistrzostw Europy. Francja dysponuje zdecydowanie lepszym składem oraz potencjałem. Dodatkowo formy u naszych rywali także były lepsze. Dlatego też aby mieć jakiekolwiek szanse w tym meczu musieliśmy zaryzykować. Można gdybać czy bez GDP mielibyśmy także szanse (wg mnie nie). Podjąłem ryzyko, które niestety się nie opłaciło.
Były przesłanki aby tak zagrać. Motiona Francji brałem również pod uwagę, ale nie da się tak ustawić GDP żeby zabezpieczyć i LI i Motiona. Brak GDP w mojej ocenie nie dawał również więszych nadziei (może skończyłoby się nieco mniejszą różnicą)
Porażka w praktyce przekreśla nasze szanse na medal. Niemcy są na podobnym poziomie organizacyjnym co Francuzi, a dodatkowo posiadają przewagę parkietu. Wydaje mi się, że nie ma co się napinać za wszelką cene na to spotkanie i raczej należy się skupić na walce o trzecie miejsce, które daje baraże Mistrzostw Świata.

This Post:
00
293517.38 in reply to 293517.37
Date: 6/18/2018 2:42:26 PM
Overall Posts Rated:
544544
Deutschland 85 - 44 Polska (46691)

Zbieramy solidne lanie od Niemców. Przed meczem nasze szanse wynosiły jakieś 5% dlatego ponownie zagraliśmy na pełnym ryzyku. Ponownie nietrafiliśmy stąd tak duże rozmiary porażki.
Teraz pozostaje skupić się na trzech pozostałych meczach. Wygrana w nich powinna zapewnić trzecie miejsce oraz awans do baraży do Mistrzostwa Świata

From: Siwy

This Post:
00
293517.39 in reply to 293517.38
Date: 6/18/2018 2:51:18 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Niemcy należą do drużyn ze statami z kategorii Ok - skrót od o k****.

Last edited by Siwy at 6/18/2018 2:51:27 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.

To: Siwy
This Post:
00
293517.40 in reply to 293517.39
Date: 6/18/2018 3:09:55 PM
Overall Posts Rated:
544544
No dlatego też nie było sensu porywać się z motyką na słońce. Zagraliśmy tak żeby dać im szanse na popełnienie błędu, ale niestety ich menadżer jest zbyt cwany na to.
Mimo to wierzę, że uda się wywalczyć trzecie miejsce i zagrać na Mistrzostwach Świata

This Post:
00
293517.41 in reply to 293517.1
Date: 6/25/2018 2:49:57 PM
Overall Posts Rated:
544544
Polska 62 - 59 Magyarország (46696)

Wymęczone zwycięstwo, które utrzymuje nas w walce o 3 miejsce w grupie i awans do baraży MS. Na papierze wszystko wyglądało ok, większy ent, takie samo nastawienie, trafione GDP. Jednak z przebiegu meczu kompletnie tego nie było widać. Pierwsza kwarta zakończyła się naszym minimalnym zwycięstwem, by w kolejnej przegrać ośmioma. Na tym etapie sytuacja nie wyglądała najlepiej. Trzecia kwarta to przebudzenie Naszych i pełna dominacja, po której wydawało się, że mamy mecz pod kontrolą. W czwartej kwarcie Węgrzy znowu nas dogonili, a nawet wyszli na kilko-punktowe prowadzenie. Na szczęście w końcówce udało nam się przechylić szale na naszą korzyść.

Niestety jest też zła wiadomość - wygrana Bośni z Francją. To sprawia, że prawdopodobnie wynik 3-2 będą miał dwie lub 3 drużyny, spośród których najsłabsza zajmie 4 miejsce. Niestety po moich pudłach w dwóch poprzednich spotkaniach jesteśmy na bardzo dużym minusie i musimy rzucić dużo punktów w dwóch następnych spotaniach. Na szczęscie nasz najlepszy strzelec (Łętowski) wraca powoli do formy i mam nadzieje, że pokaże moc w następnym spotkaniu

This Post:
00
293517.42 in reply to 293517.41
Date: 6/25/2018 4:29:02 PM
Krakken Team
IV.24
Overall Posts Rated:
144144
GRATY!! Te trafione GDP jednak przeważyło. I just knew it!!! ;) Nikt nie mówił, że będzie lekko! Jedziesz dalej i robisz swoje!!

This Post:
22
293517.43 in reply to 293517.1
Date: 7/2/2018 3:24:51 PM
Overall Posts Rated:
544544
Polska 93 - 90 Bosna i Hercegovina (46698)

W przedostatnim meczu Mistrzostw Europy odnosimy Pyrrusowe zwycięstwo. Potrzebowaliśmy wygrać 25-30-toma punktami, a skończyło się ledwie na +3. Sam mecz miał bardzo dziwny przebieg. Przegraliśmy trzy pierwsze kwarty i w momencie kiedy już godziliśmy się z porażką nastąpił comeback w czwartej kwarcie i nieoczekiwane (patrząc po przebiegu samego meczu) zwycięstwo.
Sam wynik oznacza praktycznie, że musimy oswajać się z myślą, że w przyszłym sezonie zagramy w Pucharze Pocieszenia. Nie wierzę, że Niemcy wygrają z Bośnią ponad 40-50oma puntami albo że Węgrzy ograją Francję.
Przed meczem nic nie szło po naszej myśli. Kluczowi zawodnicy pospadali z formą, a dwóch najlepszych graczy dodatkowo złapało kontuzje. To zmusiło nas do kombinowania i ponowanie wydaje mi się, że przedobrzyłem (z GDP chociażby). Niestety wychodzą moje braki w wiedzy o taktyce i mechanice meczu.
Dlatego też mam ogłoszenie! Jeżeli czuje się na siłach, ma nieco czasu i chciałby pomóc kadrze młodzieżowej, to zapraszam do współpracy. Bardzo przyda mi się pomoc przy analizowaniu rywali oraz doborze taktyki na mecze. Niestety mam skłonności do przekombinowania i przedobrzania. Myślę, że w większym gronie jesteśmy w stanie lepiej przygotować się do meczy i być może w końcu uda się zdobyć upragniony medal.

Last edited by gooziec at 7/3/2018 6:26:07 AM

This Post:
11
293517.44 in reply to 293517.43
Date: 7/9/2018 2:56:52 PM
Overall Posts Rated:
544544
Portugal 93 - 91 Polska (46702)

Po zaciętym spotkaniu ostatecznie przegrywamy w ostatnim meczu (dla nas) na Mistrzostwach Europy. Samo spotkanie przez cały czas było wyrównane, a prowadzenie zmieniało się raz na korzyść rywali, raz na naszą korzzyść. Ostatecznie jednak przegrywamy dwoma punktami.
Przed meczem było wiadome, że tylko cud może dać nam awans do baraży Mistrzostw Świata. Ten cud nie nastąpił (Węgrzy nie dali rady Francuzom, mimo iż dzielnie walczyli), a i my nie pomogliśmy szczęściu (nasza porażka oznaczała, że mecz Francji jest bez znaczenia).
Tak więc trzeba oswoić się z myślą, że w kolejnym sezonie zagramy tylko w Pucharze Pocieszenia.

Trzeba jeszcze wspomnieć, że druga runda zakończyła się sensacyjnie. W półfinałach nie zobaczymy ŻADNEGO z juniorskich potentatów (Włochy, Francja, Hiszpania), a z roli faworywa wywiązali się jedynie Niemcy (w czym na pewno pomogła przewaga parkietu). Oprócz nich w tym sezonie medale wywalczyli Litwini, Rosjanie i Bośniacy. Gratulacje dla ich selekcjonerów za kawał dobrej roboty.

Ja ze swej strony chciałem podziękować wszystkim trenerom kadrowiczy, jak i również bezpośredniego zaplecza.
Mieliśmy troche pechowe losowanie w drugiej rundzie, podjąłem kilka złych decyzji w pierwszych meczach (ale raczej było to źle dobran GDP a nie sama idea ryzyka). Potem na ostatnie mecze zostałem bez trzech najlepszych zawodników (dwóch złapały kontuzje, a trzeci po prostu przestał grać i forma polecaiała w dół). Koniec końców nie można uznać tego sezonu za udany. Mam nadzieje, że w kolejnym uda nam się poprawić, jednakże konkurencja w Pucharze Pocieszenia będzie niezwykle silna (z mocarną Hiszpanią na czele).

Przy okazji przypomnę, że szukam chętnych do pomocy przu kadrze u21 przy doborze taktyki i analizowaniu rywali. Chętnym proszę o kontakt na BBmaila

This Post:
00
293517.45 in reply to 293517.1
Date: 7/17/2018 3:17:00 AM
Overall Posts Rated:
544544
Polska 127 - 125 Canada (47010)

Ostatni w tym sezonie mecz naszej kadry u21. W sparingu wygraliśmy nieznacznie z ekipą Kanady. Tradycyjnie w pierwszym sparingu po Mistrzostwach dałem zagrać zawodnikom, którzy byli blisko kadry, ale z jakiś przyczyn się w niej nie znalezli. Niemniej chciałem ich uhonorować chociaż tym symbolicznym występem.

Tymczasem intensywnie przygotowujemy się do kolejnego sezon, w którym niestety przyjdzie nam się zmierzyć w Pucharze Pocieszenia. Trzeba walczyć o HCA na kolejne mistrzostwa i to będzie naszym celem (aczkolwiek konkurencja w tym sezonie może być duża, z chociażby Hiszpanią, która miała równie nieudany sezon co my).

Jako, że nowy sezon w trakcie liczenia to chciałem skorzystać z okazji i mam parę ogłoszeń

Szukam osób zainteresowanych pomocą taktyczną w kadrze. Chodzi o analizę rywala oraz pomoc w wyborze odpowiednich taktyk. Myślę, że tutaj mamy największe braki i to może być ta brakująca cegiełka do upragnionych medali

Jeżeli jest ktoś chętny na trening zawodnika pod u21, ale nie trafił nikogo w drafcie, to teraz jest najlepsza okazja na zakupy. Na TL w ciągu najbliższego tygodnia-dwóch powinno być sporo zawodników z potencjałem na kadre u21 w niskich cenach. Zachęcam do śledzenia wątku dotyczącego potencjalnych kadrowiczy. Dodatkowo jak tylko przygotuje bazę obecnych draftowiczy, to będe starał się dotrzeć do tych najlepszych z najlepszych i mam nadzieje, że uda się kilku z nich wyciągnąć.

Przy okazji chciałem podziękować wszystkim zaangażowanym w pracę kadry u21. Sztabowi (Barteqr, sowa24, Fiololo, akanders, N-M) oraz wszystkim trenującym menadżerom. Wierzę, że nasza praca przyniesie w końcu wymierne efekty w postaci medali