Ще направя обобщение на прогреса на младежите седмица преди края на сезона.
В момента имаме около 80 играча на възраст между 18 и 20 годишна възраст, които следя редовно. От тях на този етап около 65-70 се тренират всяка седмица, или почти всяка.
При 20-годишните, които ще играят основна роля следващият сезон, имаме разширен състав от около 25 играча. По периферията в момента отстъпваме от миналия сезон, нямаме изявени звезди като Гогов и Ненов, но все пак имаме Копиев който може да играе за двама! Разполагаме с добър брой балансирани играчи, които могат да се включат като леки крила или да заместват на други позиции при нужда. Под коша, все още нямаме такива центрове каквито ми се иска, но изборът е по-голям от преди.
По-радостната новина е това което идва отдолу. При 19-годишните, вече имаме 5-6 играча, които не отстъпват на батковците им почти с нищо и ако продължават така могат спокойно да претендират за място в отбора, още през следващия сезон. При 18-ките, въпреки че само около 20 се тренират в момента, повечето прогресират изключително добре, и имат потенциал да направят сезон 69 Български! ;)
Големи благодарности на всички които тренират, знаете кои сте! Опитвам се да поддържам комуникация и на личен, когато мога. Ако не съм ви писал все още или скоро, най-вероятно означава, че всичко е наред и нямам въпроси. Но бъдете сигурни, че трейнитата ви се преглеждат и отбелязват. Ако не е така, може спокойно да ме поправите. ;)