BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: SashmaN
This Post:
00
149768.371 in reply to 149768.370
Date: 6/26/2012 5:55:11 AM
Overall Posts Rated:
1313
Пораз од вчерашниот натпревар против Шпанија. Линк од натпреварот овде (19701)

This Post:
00
149768.372 in reply to 149768.371
Date: 7/11/2012 11:28:41 AM
Overall Posts Rated:
1313
За жал пораз и на последниот натпревар од ова европско првенство , од репрезентацијата на Украина (19710) се надевам другата сезона, ќе имам можност во утешниот турнир да го поправам впечатокот од оваа сезона..

From: Dadimo

This Post:
00
149768.373 in reply to 149768.372
Date: 7/13/2012 5:31:38 AM
Overall Posts Rated:
5555
Абе Саше, чутам чутам ама не се чути веќе. Ти пишав порака да го повикаш еден од нашите најголеми таленти Hafiz Çobani (23025195) кој фантастично напредува под моја контрола и речиси цело време е во добра форма а ти си ја повикал мизеријава Jonko Shutovski (23025497).

Една порака до скаутинг тимот а пред се до лидерите bobans и Xsago, ако веќе сакате по секоја цена да нудите кандидати за селектори водете контрола на работата на понеискусните. Ако веќе сите сме свесни дека оваа генерација е слаба зошто не се направи селекцијата на играчи за следната сезона која требаше да се базира на 19-20 годишни и некој екстра 21-годишен кој е потенцијал за сенирскиот тим. Тактиките подобро и да не ги коментирам.

From: Xsago

This Post:
00
149768.374 in reply to 149768.373
Date: 7/13/2012 1:21:27 PM
Overall Posts Rated:
128128
Znaci prvo i osnovno ne znam zosto mislis deka demek se sakame nie da imame pod kontrola i deka nudime selektori. Toa apsolutno ne e tocno. Povikot za sekoj koj saka iskreno da pomogne na reprezentacijata e otvoren. Na poslednite izbori za U21 reprezentacijata, da potsetam imase samo eden PRIJAVEN. I samo 10mina glasale. Toa pokazuva kolku BB MKD se zamara za reprezentaciite. Ama site samo sakaat da komentiraat negativno, a nikoj ne saka da ja zavrsi rabotata. A ima mnogu rabota da se bide selektor, mnogu poveke otkolku sto treba da vlozis za svojot tim. Jas licno na primer, gi pomagam reprezentaciite od zelba Makedonija da bide sto e mozno podobro rangirana. Nisto drugo.

Vtoro, moe mislenje e deka sekogas treba da se obiduvame da pobedime najmnogu natprevari sto e mozno. Da se povikuvaat pomladi reprezentativci iako ne se dovolno dobri za vreme na kvalifikaciskite naptrevari e krajno pogresno spored mene. Za vreme na prijatelskite moze da se pravi toa i zatoa postojat nagradite. Ama ako so sila si gi prodavame utakmicite nisto nema da napravime.

Treto, spored informaciite koi gi imam (koi se nadevam se tocni), Shutovski e znacitelno podobar igrac od Cobani. Ednostavno e zosto e povikan. Dodatno, tie ne se voopsto slicen tip na igraci taka sto prakticno i ne moze da se sporeduvaat. Daj boze Cobani super da trenira, ke dojde negovoto vreme, ima ogromen potencijal.

Cetvrto, jas ne vidov seriozni problemi so taktikite. Primeri? Generacijata bese mnogu slaba, a za da bide uste poloso golem del od igracite bea i vo katastrofalna forma. Zatoa se slabite rezultati.

I na kraj za komunikacijata megu tebe i Sashe ne znam za toa go povikuvam Sashe da se javi. Ako Sashe imal informacii deka Cobani e pokvaliteten od bilo koj od povikanite igraci togas toa e navistina problem.

P.S. Fala za komplimentite, nikogas ne sum mislel deka so bobans sme lideri na skauting timot.

From: Onisifor

This Post:
00
149768.375 in reply to 149768.374
Date: 7/13/2012 2:40:21 PM
Overall Posts Rated:
203203
P.S. Fala za komplimentite, nikogas ne sum mislel deka so bobans sme lideri na skauting timot.
Јас сум ти бате Норважанац :)

This Post:
00
149768.376 in reply to 149768.374
Date: 7/13/2012 2:55:39 PM
Overall Posts Rated:
5555
Na poslednite izbori za U21 reprezentacijata, da potsetam imase samo eden PRIJAVEN. I samo 10mina glasale. Toa pokazuva kolku BB MKD se zamara za reprezentaciite.

За жал точно е тоа дека има слаб интерес за репрезнтациите особено за У21 но ако се чудите зошто имаше само еден пријавен и толку мал интерес како што се прашуваше bobans после успехот на У21 во претходната сезона одговорот јас ќе ви го дадам експлицитно. Владее мислење во нашата ББ заедница дека ако се кандидира некој од скаутинг тимот тој сигурно победува, така да после кандидатурата на Саше веќе немаше желба кај никого да се пријавува кога знаеше дека има големи шанси да изгуби. Генерално јас немам ништо против селекторот да биде некој кој е дел од скаутинг тимот дури мислам дека тоа е корисно, но во ситуации кога имаме недоволно искусни селектори треба малку повеќе контрола од тебе и Бобанс кои со вашата работа и знаење ве сметам за лидери во нашата заедница не само во скаутинг тимот.

Vtoro, moe mislenje e deka sekogas treba da se obiduvame da pobedime najmnogu natprevari sto e mozno. Da se povikuvaat pomladi reprezentativci iako ne se dovolno dobri za vreme na kvalifikaciskite naptrevari e krajno pogresno spored mene. Za vreme na prijatelskite moze da se pravi toa i zatoa postojat nagradite. Ama ako so sila si gi prodavame utakmicite nisto nema da napravime.

Генерално се согласувам со ова но во актуелнава ситуцаија со толку слаба генерација мислам дека ќе беше попаметно да инвестираме во иднината, тоа е мое мислење.

Не ги знам скиловите на Shutovski но барем ти добро ја познаваш играва и би требало да ти е јасно дека споредбата на овие 2 играча би била како да споредуваме југо со мерцедес па во контекст на дологрочните погледи нема дилеми кој повеќе заслужува да игра во У21, пак ќе кажам дека покрај другото формата на Чобани е цело време 8-9. Саше ми кажа дека не му треба уште едно крило а му ги пратив скиловите од кои јасно се гледа дека е трениран како бек и така ќе се тренира цело време ама затоа пак ќе кажам дека треба да се контролира работата на понеискусните селектори.
Околу тактиките мислам дека беше погрешен пристапот во последните 3-4 натпревари во кои игравме балансирано во нападот што во ситуција кога сме послаби од противникот тешко можеме да се надеваме на успех ама ај тоа не е толку битно, генрацијата е слаба формата беше слаба, реално неможевме нешто којзнае колку подобро, но баш зато мислам дека требаше да се подмладува.

П.С. Воопшто не мислам дека мојот коментар е негативен, баш напротив крајно позитивен и конструктивен само кој како ќе си го сфати. Ако некои работи се погрешни подобро е да се кажат и да се попрват отколку да чукаме по рамо и да викаме супер си само така продолжи.

Last edited by Dadimo at 7/13/2012 3:08:57 PM

This Post:
00
149768.377 in reply to 149768.376
Date: 7/13/2012 4:23:07 PM
Overall Posts Rated:
2727
Na poslednite izbori za U21 reprezentacijata, da potsetam imase samo eden PRIJAVEN. I samo 10mina glasale. Toa pokazuva kolku BB MKD se zamara za reprezentaciite.

За жал точно е тоа дека има слаб интерес за репрезнтациите особено за У21 но ако се чудите зошто имаше само еден пријавен и толку мал интерес како што се прашуваше bobans после успехот на У21 во претходната сезона одговорот јас ќе ви го дадам експлицитно. Владее мислење во нашата ББ заедница дека ако се кандидира некој од скаутинг тимот тој сигурно победува, така да после кандидатурата на Саше веќе немаше желба кај никого да се пријавува кога знаеше дека има големи шанси да изгуби. Генерално јас немам ништо против селекторот да биде некој кој е дел од скаутинг тимот дури мислам дека тоа е корисно, но во ситуации кога имаме недоволно искусни селектори .

I jas se slozuvam so dadimo deka ima selekcija na selektorskoto mesto, i za toa veke nikoj i nema da saka da se kandidira, :D :D ete jas ke dadam primer so mene, kolku pati do sega se kandidirav, sekoj se podsmevase na mojata kandidatura, pa taka ke bide i so drugite kandidati.

This Post:
00
149768.379 in reply to 149768.378
Date: 7/13/2012 4:56:01 PM
Overall Posts Rated:
5555
Jas pak ne se slozuvam so istovo,sekoj od nas poiskusnite si ima nekoj poblizok na BB koj bi glasal za nas a so toa donekade bi se namalila onaa prednost na kandidatot od scauting timot koj ima zagarantirani 5-6 glasa.E sega sto e 5-6 vo odnos na 200 aktivni timov od koi vistinski aktivni menadzeri okolu 50-60.

Zalno e sto glasaa samo 10 menadzeri i spored mene samo tie imaat pravo da kritikuvaat.

Гледај колку гласаат а не колку активни тимови има, 6 загарантирани гласови од вкупни 10 се и повеќе од доволни за победа. Кандидатот колку што знам не може да гласа за себе, јас на овие избори гласав за Саше плус 5 од скаутите тоа се 6, останува непознато кои се другите 4 гласа но како едниствен кандидат победата си е чиста како солза. Е сега заборавив дека Бобанс е селектор на Норвешка а Ксаго на Македонија па уште за У21 да се грижат кај ќе им биде крајот :)

Пак ќе потенцирам дека критиката пред се однесува на селекцијата на играчи, и вака не растурија, со подмладување на генерацијата барем ќе добиевме во исксутво ама тоа е, за жал јас не одлучувам.

From: Xsago

This Post:
00
149768.380 in reply to 149768.379
Date: 7/14/2012 2:37:43 AM
Overall Posts Rated:
128128
Ednostavno ke ti odgovoram. So dopolnitelno podmladena selekcija, namesto 1-6 ke zavrsevme 0-7 i ke gubevme so mnogu pogolemi razliki. Toa ke rezultirase vo uste polos ranking. Nema nisto da dobieme od toa minimalno iskustvo poveke ako go izgubime rankingot.

I uste nesto. Jas rado bi glasal za nekoj koj nema iskustvo od skauting tim, a smetam deka moze odlicno da ja vodi reprezentacijata. Seuste cekam da se prijavi nekoj takov. Samo imaj vo predvid deka vodenjeto na reprezentacija e mnogu porazlicno od vodenje na svojot tim. Ako nekoj igra mnogu sezoni BB, ne znaci deka ke znae da ja vodi reprezentacijata. Zatoa najdobro e da se zemaat igraci so iskustvo za selektori. A so ogled deka osven kaj nas skoro i ne e vozmozno da se dobie iskustvo na drugo mesto, zatoa jas redovno site koi se zainteresirani gi povikuvam da se pridruzat vo skauting timot, da vidat kako se raboti, da porabotat i samite i da naucat. Ama za toa treba da se odvoi dosta vreme...

This Post:
00
149768.381 in reply to 149768.380
Date: 7/14/2012 6:38:22 AM
Overall Posts Rated:
1313
Значи вака:

Зошто не сум го повикал Hafiz место Shutovski??
-Знаеме добро и ти и јас , дека Hafiz добро напредува овој играч,, но јас ти пишав порака дека барем засега нема да ни треба во составот бидејќи имаме доволно квалитетни крила ..Во суштина што го споредуваш Shutovski со Hafiz ти е сосема погрешно кога двајцата играат на различни позиции , а Shutovski е релативно подобар и во однос на вештините, а и во тие натпревари ни беше од поголема важност Shutovski одколку Hafiz.

Ме критикуваш мене за сработеното од оваа сезона на У21 Тимот и Бобан и Хсаго?!
-Па ако си мислел ти дека подобро би ја водел репрезентацијата зошто не се пријави на изборите?? Твое мислење е дека јас , подпомаган од скаутинг тимот сигурно ќе бидам избран за селектор=Тоа е твое мислење.. Но да потенцирам како што кажа Гари, имаме 200 активни тимови а јас од изборите добив 10 гласа. Каде се другите 190?

Ме критикуваш мене за слабите резултати оваа сезона?!
-Ако се сметаш за поискусен менаџер од мене, би требало да се пријавеш да докажеш на изборите.Со оваа генерација на играчи што ја имавме , а и формата цела сезона која е катастрофална немаше простор за никакво тактичко надмудрување посебно со селкеции кои што имаа тим сличен на нашиот од претходната сезона..Зарем ти да беше на мое место би забележал повеќе победи од сегашните.. Којзнае може и да!

Велиш дека сме свесни за оваа слаба генерација на играчи и да се направи селекција од 20 и 19 годишни играчи..Па зарем со тие играчи ќе забележевме победа, напротив ќе имавме 0-7 скор ,а за кош разликата по натпревар и да не коментирам.

Advertisement