Ale czemu zbieranie bazy ma trwać 2 tyg? Jeżeli to ma tyle trwać, to lepiej podzielić ligi między kilka(kilkanaście) osób i załatwić to w 2-3 dni, plus 1 dzień na scalenie baz. To nie jest jakiś wielki wysiłek, ostatni draft z vinnie_jones'em zrobiliśmy w 4 dni (w to wliczam sprawdzenie "naszych" graczy i podzielenie się nimi).
Sory mój błąd źle przeczytałem akapit tamtego posta myślałem ze pisałeś ze Ty masz 2 tygodnie czasu na dostarczenie bazy do nas skautów a nie, że my mamy 2 tygodnie czasu;] Sorki;]
A co do drugiego akapitu to powiem szczerze, że ja widzę to inaczej i można to inaczej załatwić. Większość ze skautów ma doświadczenie w treningu róznych pozycji nie tylko tej jeden którą się zajmuje, pozatym sa to głownie osoby które interesują się BB w stopniu troszkę większym niż inni i mogę pokusić się o stwierdzenie, że jeden skaut sam może po otrzymaniu wszystkich maili zwrotnych podzielić nie podzielonych i się nimi zając, tak jak Ty podaleś przykład wyciagniecia SFa z C/PF. Skaut od C/PF tez moze wyselekcjonować zawodników nie wyselekcjonowanych wczesniej (nadal tu zakładam, że gracze sa podzielenie wedle "jakiś" kryteriów i do tego przez selekcjonerów juz opisanych) i dodać go do potencjalnych na przykład SFów i go poprostu tak trenować, zresztą ja sam tak nie raz robiłem. Tutaj 2 skautów nie jest potrzebnych. Drugą sprawą jest też, że powinna powstać grupka ekonomicznych skautów, którzy szczególnie managerom C by pomagali w sferze finansowej(chodzi mi o te niższe ligi).
@Juniorro
Wnioski?
Brak bo tu potrzeba ogólnej zgody albo przynajmniej większości bo narazie tak jak al_said napisał, dyskusja jest akademicka;p.
Moim zdaniem trzeba to jeszcze troszkę przemyśleć tak do wekendu. Ja zapowiadam, że w weekend przedstawie dokładniejszą wizję, że szczególami moim pomysłow i będę czekał na dalsze opinie.
Uważam, że powinniśmy jeszcze przedyskutować w większym gronie ten "wzór reprezentanta" ale nikt oprócz al_saida nie pokusił się o skomentowanie tego.