Εγώ πάλι κρατάω μόνο το αποτέλεσμα γιατί σαν εμφάνιση δεν μου άρεσε.
Θα συμφωνήσω με τον JohnnyB στο ξάφνιασμα από πλευράς επιλογής συστήματος. Το ότι δεν έιχα δοκιμάσει σε κανένα προηγούμενο αγώνα μου καθαρά περιφερειακό σύστημα πρέπει να οδήγησε στη λανθασμένη επιλογή της 2-3 ζώνης. Επίσης το ότι μας έπαιξε χαλαρά δείχνει πως έδωσε μεγαλύτερη βάση από ότι έπρεπε στο 0-4 μας και στο ότι είχαμε παίξει δυνατά στο προηγούμενο παιχνίδι.
Θα διαφωνήσω ως προς τον Παναγιωτόπουλο. Έπειτα από τον τραυματισμό του Φαντρίδη το Σάββατο μείναμε με ουσιαστικά 4 καθαρούς ψηλούς με καλή αγωνιστική κατάσταση και ένα ψηλό τριάρι ή κοντό τεσσάρι, όπως προτιμάτε, τον Μάντζιο.
Με δεδομένο πως στη θέση 11 και 12 τοποθετώ πάντα έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει τις θέσεις 1-3 και ένα δεύτερο τις θέσεις 4-5 για να μπορώ να καλύψω ενδεχόμενο τραυματισμό εντός αγώνα, οι Πανουσόπουλος και Γεωργαμλής βγήκαν εκτός δεκάδας.
Άρα έμενα με τρεις καθαρούς ψηλούς, Τροφαντό, Τσόνγκα και Παναγιωτόπουλο και τον Μάντζιο, μιας και δεν ήθελα να ρισκάρω τον Λογοθετίδη με την 6 αγωνιστική κατάσταση. Από τη στιγμή που ο Μάντζιος μπορέι να παίξει το πολύ ως τη θέση 4 λόγω χαμηλού ριμπάουντ, επέλεξα στο 4 τον ψηλό με τη μεγαλύτερη αντοχή για να παίξει όσο το δυνατόν λιγότερο ο Μάντζιος.
Πάντως μετά από συζήτηση με τον Τυφώνα μου πρότεινε και εκείνος να δοκιμάσω το δίδυμο Τροφαντού στο 4 και Τσόνγκα ή Αγγελίκου στο 5. Με δεδομένο πως και στα επόμενα δύο παιχνίδια μπορούμε να δοκιμάζουμε και κάτι νέο, αλλά δόκιμο στο παιχνίδι μας, θεωρώ πως πρέπει να δοκιμαστεί η ιδέα του Tyfona και του JohnnyB.
Στην περιφέρεια δε, ήμασταν τυχεροί που τα γρήγορα φάουλ του Τσιόλα δεν μας στοίχησαν μιας και ο Βογιατζής κάλυψε πλήρως το κενό του με επιτυχία. Τελικά το 12 στην περιφερειακή άμυνα αποδεικνύεται χαμηλό νούμερο για βασικό περιφεριακό παίκτη Εθνικής.
Ελπίζω να εξιλεώθηκε και ο κοκκαλίδης, που γυρνόντας στη φυσική του θέση μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα έστω και ερχόμενος από τον πάγκο.
Επίσης ένα τελευταίο ευχαριστώ στον Τυφώνα για τη συμβουλή του να δοκιμάσω και τον Τσόκανη στη θέση 3. Πιστεύω πως ήταν από τα πιο καλά τριάρια μας, με δεδομένο πως είναι και αυτή μία θέση που δεν έχουμε καθαρόαιμο παίκτη και πρέπει κάθε φορά να βαπτίζουμε κάποιον ανάλογα με το σύστημά μας.
The secret of communication lies in defeat...