Na poslednite izbori za U21 reprezentacijata, da potsetam imase samo eden PRIJAVEN. I samo 10mina glasale. Toa pokazuva kolku BB MKD se zamara za reprezentaciite.
За жал точно е тоа дека има слаб интерес за репрезнтациите особено за У21 но ако се чудите зошто имаше само еден пријавен и толку мал интерес како што се прашуваше bobans после успехот на У21 во претходната сезона одговорот јас ќе ви го дадам експлицитно. Владее мислење во нашата ББ заедница дека ако се кандидира некој од скаутинг тимот тој сигурно победува, така да после кандидатурата на Саше веќе немаше желба кај никого да се пријавува кога знаеше дека има големи шанси да изгуби. Генерално јас немам ништо против селекторот да биде некој кој е дел од скаутинг тимот дури мислам дека тоа е корисно, но во ситуации кога имаме недоволно искусни селектори треба малку повеќе контрола од тебе и Бобанс кои со вашата работа и знаење ве сметам за лидери во нашата заедница не само во скаутинг тимот.
Vtoro, moe mislenje e deka sekogas treba da se obiduvame da pobedime najmnogu natprevari sto e mozno. Da se povikuvaat pomladi reprezentativci iako ne se dovolno dobri za vreme na kvalifikaciskite naptrevari e krajno pogresno spored mene. Za vreme na prijatelskite moze da se pravi toa i zatoa postojat nagradite. Ama ako so sila si gi prodavame utakmicite nisto nema da napravime.
Генерално се согласувам со ова но во актуелнава ситуцаија со толку слаба генерација мислам дека ќе беше попаметно да инвестираме во иднината, тоа е мое мислење.
Не ги знам скиловите на Shutovski но барем ти добро ја познаваш играва и би требало да ти е јасно дека споредбата на овие 2 играча би била како да споредуваме југо со мерцедес па во контекст на дологрочните погледи нема дилеми кој повеќе заслужува да игра во У21, пак ќе кажам дека покрај другото формата на Чобани е цело време 8-9. Саше ми кажа дека не му треба уште едно крило а му ги пратив скиловите од кои јасно се гледа дека е трениран како бек и така ќе се тренира цело време ама затоа пак ќе кажам дека треба да се контролира работата на понеискусните селектори.
Околу тактиките мислам дека беше погрешен пристапот во последните 3-4 натпревари во кои игравме балансирано во нападот што во ситуција кога сме послаби од противникот тешко можеме да се надеваме на успех ама ај тоа не е толку битно, генрацијата е слаба формата беше слаба, реално неможевме нешто којзнае колку подобро, но баш зато мислам дека требаше да се подмладува.
П.С. Воопшто не мислам дека мојот коментар е негативен, баш напротив крајно позитивен и конструктивен само кој како ќе си го сфати. Ако некои работи се погрешни подобро е да се кажат и да се попрват отколку да чукаме по рамо и да викаме супер си само така продолжи.
Last edited by Dadimo at 7/13/2012 3:08:57 PM