Ew vec neko vrijeme pratim hrvatski forum i vidim kako su organizovani u vezi repke i mlade a i "A" selekcije
Stavili su temu kao "Hrvatska trazi nove talente" ,pa se u toj temi govori u vezi mladih nada da ne traze ispot vjecitog allstara,da ima 18-19 godina isl.
Takodjer su organizovali jedno 7-8 skauta po ligama ,i da prate igrace i da biljeze u svoju bazu podataka igrace koji imaju taj potencijal iz svake sezone drafta,znaci po ligama prate igrace s drafta sa potencijalom vjecitog i iznad i zabiljeze ga u bazu i u slucaju da ga ne trenira trener zamole ga da ga stavi na TL da ne bi igrac propao ,veoma zanimljivo :)
sve je meni se cini ovo organizovao njihov GM -Kasie ,nadam se da bi i mi trebali ovo uvesti a ne da slucajno nadjemo igraca na TL i kazemo "evo buduce nade" ,ne znam sta vi mislite na ovaj nacin rada , olaksali bi i selektorima posao pogotovo LA-muljitu jer znam kako je traziti nove nade :)
po meni :
1) organizovat odnosno izabrat nekoliko skauta sad kako cemo taj proces izvesti ne znam ,1 da prati prvu ligu, 2 da prate 2 ligu ,i pff dosta za 3 i 4 ligu
2) ovo organizovat prije pocetka iduce sezone tj.prije pocetka drafta i onda krecemo u lov na nade :)
3) organizovat osobe ili nekog ko ce na svoj comp ili vec nest blog,word,excel ili nesto deseto spasavat nade u tzv .Bosansku bazu podataka ,ta baza moze bit poredana po abecedi ,godinama ID-eu il kako li vec o tome kasnije :D
4) lakse bi bilo selektorima pogotovo mlade repke ,onda ne bi morao kao sto je sad LA-muljito radio da odmah ubaciva igrace od 18-19 godina u repku sa prosjecnim respectable skillom,vec da stoje u bazi i pratit ih a ubacivat one koji se najbolje iskazu od 20-21 god i tako unaprijed sezonu znat ko ce imat sansu za repke :)
5) mislim da ovo nije los prijedlog ,malo sam se namucio al vrijedilo bi pokusat ,da i mi vise ozivimo ovo :D
P.S-nadam se da ce bit odgovora na ovaj moj post :))
by Mr.NelSa