BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > У-21 репрезентација (2 дел)

У-21 репрезентација (2 дел)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
273845.374 in reply to 273845.373
Date: 11/16/2018 6:28:45 AM
Overall Posts Rated:
2727
I jas sum za mojot facebook profil e Emiliano Emiliano

This Post:
33
273845.375 in reply to 273845.374
Date: 5/14/2019 7:54:03 AM
Overall Posts Rated:
2626
Добар ден ББ- заедницо, благодарам на сите кои гласаа за мене , се надевам дека ќе ја оправдам довербата која ми е укажана. Да кажам дека одма ги скаутирав сите играчи кои имаат шанси за младата селекција сега и во иднина, ситуацијата е каква таква и ќе се прилагодуваме на она што го имаме. На сите кои имаат играчи кои се потенцијални сегашни и идни млади репрезентативци ќе им пратам порака со сугестија што да тренираат тие играчи секако кој сака нека ја прифати сугестијата кој не нека си тренира според своја замисла.
За почеток би бил среќен ако убедам барем 2-3 менаџери кои досега не тренирале играчи да започнат со тренирање на барем еден млад играч
Поздрав и се надевам на соработка со сите

This Post:
00
273845.376 in reply to 273845.375
Date: 6/7/2019 5:23:25 AM
Overall Posts Rated:
2626
Здраво
Еве мала рекапитулација од досегашното мое селекторување. Од 3 утакмици имаме 3 порази се надевав барем на една победа затоа и ми беа повикани оние кои мислев дека успешно ќе се спротистават на противниците а беа во најдобра форма. Затоа сега кога доаѓаат релативно послаби противници (освен понеделник) ќе повикам играчи кои ќе го носат теретот следната сезона а успешно напредуваат. Слободно можете преку ББпорака да ми ги праќате моменталните скилови сите што тренирате млади играчи а имаат 19 и 20 години. За оние кој јас мислам дека напредуваат секако ќе пратам порака до менаџерите.
На крај можам да ги пофалам менаџерите на децата кои се веќе во ростерот поради успешното кревање на зелени и одржување на форма.
До сега има поминато 5 тренинзи и имаат кренато следните играчи:
Величковски 4 скила
Георгиев 5
Милевски 3
Џамбазовски 1
Мицковски 3
Ристани 5
Вранишковски 4
Натев 4
Бега 3

This Post:
00
273845.377 in reply to 273845.376
Date: 7/6/2019 7:54:38 AM
Overall Posts Rated:
2626
Здраво бузерџии
Заврши такмичарскиот дел па сега ни остануваат до крај да играме пријателски натпревари.На крај завршивме со скор 3-4 и завршивме на 4 место бидејќи имавме најдобра кош разлика во однос на тие што завршија со исти скор. Штета што на почетокот бековите ни беа во слаба форма , убеден сум дека можевме до скор 5-3. Дека бевме конкурентни со подобрите покажува и рејтингот кој се качуваше иако имавме порази на почетокот.
Сега следи спремање на следната сезона а тоа значи дека 21 годишните ќе си заминат од репрезентација и ќе повикам уште некои од 20 и 19 годишните. Во тимот од 21 годишните ќе останат само Авној и Вранишковски поради нивниот висок потенцијал.
Поголемиот број на кандидати за У21 ги имам во нотес ама ако некој мисли дека е изоставен слободно нека ми прати ББ порака со скилови од играчот што го поседува.
Поздрав и секое добро.

This Post:
00
273845.378 in reply to 273845.377
Date: 7/8/2019 4:12:28 PM
Overall Posts Rated:
00
vo ovoj sostav zar nemase mesto za uste nekoj c i k za da igraat ili ovie se posebni odsega jas ne treniram igraci pod 10 potencijal kolku i da se dobri

This Post:
00
273845.379 in reply to 273845.378
Date: 7/9/2019 8:05:16 AM
Overall Posts Rated:
2626
Јас се извинувам ама нешто сум зафркнал бидејќи спремав сосема друга постава ама нешто во финиширањето на поставата е утнато. Тоа уште одма му го предочив и наа селекторот на старите ама тоа е нема враќање. Како што реков ќе им давам шанса на 20 и 19 годишните а поради недостиг на центри а и за да набие искуство оставен е Авној Милевски. Вранишковски е оставен исто така поради зголемување на искуство ама на него ќе рачунам само како резерва или 3 опција на ПМ.
Меѓутоа за да игра било кој пред се треба да има добра форма , за жал ептен сме тенки кај високите играчи така да и немам кофо да повикам а да се носи со другите репрезентации

This Post:
00
273845.380 in reply to 273845.379
Date: 1/11/2021 4:00:34 PM
Overall Posts Rated:
2626
Ah bre Emil zal mi e sto ke kazam ama duduk bese duduk ostana. Kade ima taktika vnatre-normal? Zlatni deca imas ti igras strplivo i toa samo so eden nizok igrac, Hashimi e C/KC a ti go stavas na B i posle Cacko ke podava topki. Kurizi najdobar ek ti voopsto ne go stavi vo timot , Arboni i M.Karposh so najjako DMI a ti gi stavas rezervi. Steta sto nema nacin kako da te smenime.

This Post:
00
273845.381 in reply to 273845.380
Date: 1/11/2021 4:50:59 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Kurizi najdobar ek ti voopsto ne go stavi vo timot , Arboni i M.Karposh so najjako DMI a ti gi stavas rezervi.

Можда мисли дека може да им сјебе минутажа, ги чува за наредната со минутажа да се фри. :'))))

Од 57ма земја рангирана изгубивме, со 4 центри играл и 1 ПМ.
Брао бе, тошебог нека се прекрсти у тошебот.

This Post:
00
273845.382 in reply to 273845.379
Date: 1/11/2021 4:51:35 PM
Overall Posts Rated:
00
Дали е нормално да имаме тренер на репрезентација а да нема врска како се тренира играч, погодува тактика шо не постое на ваја игра.Тошебог пријателче че ти кажам нешто, оставај ја ваја игра не играј.Имаме домашна публика, противник класа послабичок а Латвијците те имааа тебе... Шо че биди нека биди 6 гласа на изборите за вија човек не ме е јасно другаре ле сте или шо е вија работа.Па дај бе човек тимот не можеше да го водеш не па репрезентација.Ако може тренерите на П. Битола и К. Булс да пишат колку им се јаки играчите па овој персон да игра стрпливо.

This Post:
00
273845.383 in reply to 273845.382
Date: 1/11/2021 5:03:43 PM
Overall Posts Rated:
00
Па дали е можноооо да има пишано напред Луксембург на официјален сајт, аман бе чувек реалан ли си дупеш ли не нас.

Како да ја смениме персонава има ли идеја и начин??

This Post:
00
273845.384 in reply to 273845.383
Date: 1/12/2021 2:54:39 AM
Overall Posts Rated:
2727
Sega vaka. I da pobedese, pak kje imase progovori, deka bilo so mnnogu mal rezultat, i sega so izguben rezultat, povtorno progovaranja, navistina ne znam kakvi tokmaci ste, nikakvi luge ste. Sto ste glasale, sto k........ sakate povekje, daj vekje nosete se ...... barajte da mi go baniraat klubot, taka kje se spasete. A site se pravete eksperti, site ste strucnjaci, ne biva spiete so igrata, eden od najgolemite strucnjaci sto se pravese na igrata, pa go gledam, i on vekje treta sezona dreme vo vtora liga. Ne mozam jas da vodam po tri-cetiri kluba, za da mozam da sum ekspert koj kje profitira so nerealna slika vo igrata, da si prefrluva igraci od klub vo klub. Sto imavme slika pred nekoj mesec, i toa od najuspesniot ekspert na igrata, pa koga-togas go upecaa, i go baniraa. Jas ne mozam da igram taka, probav na pocetok taka, vidov deka koga-togas kje te ulovat, i bataliv da igram taka, a vie golemite eksperti, koj ste povekje od eden klub, i si prefrlate igraci, od klub vo klub, terajte si ja igrava. A za reprezentacijata, soberete potpsi, zalete se kaj adminite, neka me smenat, a na vas, koj i da vi dojde, tesko deka kje vi pogodi, i najgolemiot ekspert sto se pravese deka e, selektor e na nikakva drzava, da ne recam na banana drzava, i toj da go prevzeme kormiloto na ovaa selekcija, tesko deka kje vi pogodi na site vas eksperti, i na nego kje mu najdete greski, "zosto ovoj igrac si go vnel vo igra, zosto ovoj si go zemal..... i taka natamu", za toa se resil da bide selektor vo nikakva drzava, za da vi ugodi na vas, kako sto se sekjavam, deka imavte zabeleski i na prethodniot selektor, koj ja vodese selekcijata, pa da kazam ekspresno, ama za zal go baniraa, bidejkji imal povekje od dva kluba. Za toa, soberete potpisi i smenete me, a jas, kako ja vodam, i kje prodolzam da ja vodam, rabotam spored nekakva skripta, koja pokazuva koj igrac e podobar na koja pozicija, poradi toa taka igraat, a vie, ako ste eksperti za vodenje na klubovi, ne na klub, terajte.

Advertisement