BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő IV.

Kérdés és csevegő IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: newsea

This Post:
00
83967.375 in reply to 83967.374
Date: 6/17/2009 5:37:25 AM
Overall Posts Rated:
110110
Hát én ennél azért jóval optimistább vagyok,

én inkább arra számítok, hogy akárcsak a Hattrickben annó (azt már abbahagytam tehát nem tudom ott most mi a helyzet)
egyre több jó játékos lesz a piacon - és magas fizuju szupersztárok ára alcsony lesz- a legjobb üzlet meg a multiskillesek fejlesztése lesz akiknek a fizuja még nincs az egekben.

Ilyen játékost meg egy szimplán jó ifiből is lehet módszeres munkával faragni, így nem fog jobban eltolódni a piac az extraklasszis ifik felé - ezek így is túl drágák már a képességeikhez képest (az emberek megfizetik azt a bónuszt hogy esélyük lesz egy válogatottat edzeni, és nem a piaci racionalitás hanem az érzelmi plussz vezérli az itteni árakat)

A kereslet meg mindíg találkozik a kínálattal (abban igazad lehet hogy valamivel kevesebb lesz a tranzakció, ami torzíthat majd kicsit a piacon, de szerintem 50.000 felhasználónál már nem lesz szignifikáns a külömbség) már csak azért is mert az edzett poszton mindenkinek többlete van a nem edzett posztokon meg hiány - EZ ADJA szerintem az egész játék DINAMIKÁJÁT

én inkább arra leszek kiváncsi mennyivel emeli majd a heti bevételeket az hogy egy játékos válogatott.

From: tudi1948

This Post:
00
83967.376 in reply to 83967.374
Date: 6/17/2009 5:45:42 PM
Overall Posts Rated:
2020
Szia!

Eddig majdnem mindenben egyet értettem veled, de most sajnos nem tehetem. Te hoztad fel a piacot, akkor talán nézzük a piacot. A piac beszabályozza önmagát, ezt már neves közgazdászok is megírták állítólag. Ha valaki kitesz egy játékost a piacra 1,2M-ért, akkor szerinte az az ára. Ha nem veszi meg senki, akkor senki más szerint nem annyi. Ha el akarja adni, akkor kiteszi olcsóbban. Ha csak nyerészkedni akar, akkor nem teszi ki olcsóbban. Én is tudok olyan magyar játékosról, aki rendszeresen a becsült ár felett teszi ki a játékosait. Eddig az átigazolásokból 6M pluszban van. Viszont nem az én dolgom megítélni, hogy ez jogos, vagy sem. Ebből biztos lejön még az ügynöki díj is, vagyis ha jól nézem, akkor pont nullán állhat most az átigazolások ügyében, mert rengeteg eladott és vett játékosa van. Elunom az életem, mire legörgetem az átigazolási listáját. Na mindegy, most nem ez a téma. Ez csak egy példa arra, hogy a piac majd eldönti, mennyit is ér a játékos. Én pl.: kerestem szabadon igazolható játékost, de egyszer sem találtam. Az pedig SEHOVA nincs leírva, hogy ezek a játékosok mikor, miért, és mennyiért kerülnek ki a piacra. Innentől fogva ez jobbára belterjes kereskedésnek számít, mert aki tudja ezeket az infókat, annak sokkal nagyobb esélye van szerezni ilyen játékost. Akkor hol itt az esélyegyenlőség? Én soha, egy szóval nem mondtam, hogy így a kínaiak, meg úgy az amerikaiak olcsón csereberélnek egymás között. Mert azok a játékosok kint vannak az átadó listán 72 óráig. Ha az alatt nem licitálok rá, akkor valószínűleg nem kell. Továbbá milyen piac az, ahol vannak árak, a rendszer pedig beletesz olcsó játékosokat. Ez olyan, mintha az életben az állam azt mondaná, hogy túl drágák a televíziók, és mondjuk 2000 Ft-ért kezdene árulni 127 cm-es plazmaTV-t. De persze csak azoknak, akik a tűz közelében vannak. (Az más kérdés, hogy valóban ezt csinálják, csak kicsit nagyobb tételben. :-( ) És a végén még azt mondanák, hogy "De hát neked is volt esélyed megvenni!" A fusiról annyit, hogy azok a játékosok is kint lesznek 72 órán keresztül, bárki megveheti a kialkudott áron, vagy feljebb verheti azokat, ha van rá pénze, és akarja. A piac pont ezzel fogja szabályozni önmagát, hogy nem lesznek olyan játékosok, akik áron alul mennek el. Mert azért az is vicces, amikor egy játékosnál ki van írva, hogy a hasonló képességű játékosok ára 60 000 és 1 600 000 között volt. Én már találtam ilyet. Itt azért a GM-eknek is van felelősségük. Mert az egy dolog, hogy ha nekem feltűnik, hogy valaki túl drágán ad el játékosokat, akkor jelentsem, de én gyakran csak azt látom, hogy ennyiért kelt el hasonló képességű játékos. Azt már nem látom, hogy ki az. Na, ekkor nincs kit bejelenteni. De ez megint más lapra tartozik. A lényeg, hogy apiac majd beszabályozza önmagát, mert egy idő után tényleg nem fogják tudni az emberek megfizetni a játékosaikat, és el kell adják őket. És csak annyiért fogják tudni eladni, amennyit a PIAC ad érte. Sem többért, sem kevesebbért. Én legalábbis így látom.
A sansszal, pedig, amit írtál, az abaj, hogy mint írtam, nincs sehova leírva, hogy is kerülnek ki ezek a játékosok a piacra, és a kezdőknek meg végképp nincs róla fogalma, hogyan is lehet beszerezni őket. A jó játékosok szerintem eddig is a régebben játszó csapatokhoz kerültek. Akkor milyen felzárkózásról beszélünk? A fiatalok árát, pedig ha sokallod, akkor fektess be a megfigyelésbe. Én befektettem az előző szezonban, és bár én választhattam 16-nak, mégis az 1. az 5. és a 25. választottamat kaptam. Tehát senki ne mondja nekem, hogy nem éri meg. Lehet, hogy kicsit lutri, de akkor is megéri. A leggyengébb draftoltamért is annyit kaptam, mint amennyit befektettem a megfigyelésbe. És bár nem kapta extraklasszis játékosokat, de kaptam 2 olyat, akit be tudtam illeszteni a csapatba, és a csapat hasznára vannak. Ha megnézed a csoportodat, hogy mennyit költ megfigyelésre, akkor megláthatod, érdemes-e megfigyelni. Mert utolsó választásúként is lehet nagyon jó játékost kapni

This Post:
00
83967.377 in reply to 83967.376
Date: 6/17/2009 5:53:27 PM
Overall Posts Rated:
2020
Bocs az előző hosszú levélért, és köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta.

From: kaygee

This Post:
00
83967.378 in reply to 83967.376
Date: 6/18/2009 4:03:00 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szia!

Lehet, hogy priviben kellene folytatni, bár hátha valaki hozzátesz még valamit (vagy éppen érdekli, mittudomén).

Ha megnézed, akkor erről én is írtam:

"Az egyetlen reménysugár, amit látok az, hogy a piac valamelyest szabályozza majd önmagát, azaz ha a menedzserek látják, hogy a játékosok az adott áron nem kelnek el, akkor lejjebb mennek."

Nem az a bajom, hogy ebben én nem hiszek, az már sokkal inkább, hogy a játék felépítését nézve nem vagyok benne biztos, hogy ez be is fog igazolódni. Ez ugyanis feltételezi, hogy egy széles réteg a fizetőképes kereslet, ez pedig ebben a játékban nem így van. A másik probléma ezzel az, hogy a nevelt játékosok nagyrésze 22-23 éves korban piacra is kerül, mert ez az az életkor, ami nagyjából a gazdaságos edzhetőség határa. Ekkor pedig sokan eladják őket, és a menedzserek nincsenek érdekeltté téve abban, hogy egy játékos a csapatuk tagja legyen akár 30 éves koráig is. Akkor pedig senki se beszéljen nekem a nevelés fontosságáról, mert a kluboknál nem azt látom, hogy hosszú távon gondolkodnának egy-egy játékos szerepeltetése esetén, hanem 3-4 szezonos edzetés után irány a piac. Ez pedig tisztán gazdasági indoknak tűnik, ha már így hívtam, akkor maradjon is a kifejezés "nyerészkedés".

"Én pl.: kerestem szabadon igazolható játékost, de egyszer sem találtam. Az pedig SEHOVA nincs leírva, hogy ezek a játékosok mikor, miért, és mennyiért kerülnek ki a piacra." --- Ebben nincs igazad, nem így van. Én egyszer talán pont ebben a fórumban tettem fel a kérdést, és akkor azt a választ kaptam, hogy a mindenkori pénzügyi frissítéskor kerülnek ki a szabadügynökök. A mennyiértre pedig az a válasz, hogy mindig minimál áron. A tapasztalatom az volt, hogy sokáig a játékosok licitje egész alacsonyan állt, aztán a végére alaposan felgyorsult, igazi licit lett belőle, sok résztvevővel, nagy küzdelemmel. Az átigazolások között fel van tüntetve, ha valaki szabadon igazolható játékost vett, és az ára is ott van. A választék egyébként elég nagy volt, előfordult, hogy 30-40-et is összeírtam közülük egy héten (és akkor még csak azokat mondom, akiket nagyjából megengedhettem magamnak).

Tehát a szabadügynökök kereskedelme volt a legkevésbé bennfentes. Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy két menedzser priviben megalkuszik egy játékosról, hogy az mennyiért kerüljön ki. Persze ettől még a nyílt liciten elviheti más is, de annyi biztos, hogy az eladó megkapja a kialkudott árat. Ennél bennfentesebb pedig a világon nincs...

A szabadügynökök igazolása egy fontos opció volt a menedzserek kezében. Eldönthették, hogy nevelnek vagy kész játékost vesznek. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Egy kész játékos 21-22 évesen sosem lesz teljesen olyan, amilyennek én szeretném látni, nevelni viszont mindenki olyanra neveli a játékosait, amilyenre akarja. Ha kedve van, csinálhat 15-ös dobótávot egy centernek, legfeljebb nem jön be. Ehhez kapcsolódik a draft véleményem. Neked már megírtam, de nem titok ez, én nem költök megfigyelésre egy fillért sem. A draft után sok játékos kerül ki a piacra, és onnan jobban szeretek választani magamnak olyat, akit szívesen leigazolnék. Akkor az induló skiljei is olyanok lesznek, amilyeneket én szeretnék. Én azt nehezményezem, hogy a választási lehetőséget vették ki a játékból, és szerintem így egysíkúbb lett.

Nem a szabályváltoztatásokkal van gondom, az nem árt néha a játéknak. A módja viszont nem mindegy, ugyanis nem ártana indokolni is őket, nem csak közölni a hírek rovatban egy szalagcímmel. Ugyanis hiteles akkor maradhatna a játékot irányító gárda, ha valami támpontja is lenne annak, hogy a változtatás miért történik. Továbbra sem látok emellett a változtatás mellett érvet, csak (ahogy azt korábban is írtam) eddig így volt, most meg legyen másképp aztán hátha...

Különben megkövetek mindenkit a pontatlanságomért, csak egy volt szabadügynök játszik a csapatomban, én emlékeztem rosszul. Viszont összevetésnek mindig a szabad játékosok árait használtam, már amíg lehe

From: Patai

This Post:
00
83967.379 in reply to 83967.376
Date: 6/18/2009 4:09:44 AM
Overall Posts Rated:
4545
Szia!
Én is tudok olyan magyar játékosról, aki rendszeresen a becsült ár felett teszi ki a játékosait. Eddig az átigazolásokból 6M pluszban van. Viszont nem az én dolgom megítélni, hogy ez jogos, vagy sem. Ebből biztos lejön még az ügynöki díj is, vagyis ha jól nézem, akkor pont nullán állhat most az átigazolások ügyében, mert rengeteg eladott és vett játékosa van. Elunom az életem, mire legörgetem az átigazolási listáját. Na mindegy, most nem ez a téma

Ez én vagyok? :D Most jelenleg 200 000-m van.:)

Egyébként szerintem a draftra még mindig értelmetlen költeni...

From: Arsene

This Post:
00
83967.380 in reply to 83967.377
Date: 6/18/2009 4:26:42 AM
Overall Posts Rated:
00
A véleményem csak annyi hogy én számtalan szabad játékosra találok időnként. az új keresési módszerrel ez könnyű Csak beírod például hogy minimális fizetés 20000, maximális licit 500000 és máris találhatsz játékosokat, persze ez leginkább szezon vége és az uj szezon elején lehetséges Amúgy ezeknek a játékosoknak is felmegy az ára és lehet hogy jobb áron kelnek el mint amennyit érnek de némelyik így is megfizethetetlen

Én azért vagyok mérges mert ezek a játékosok is általában a pénzesebb csapatokhoz kerülnek!
Persze nekem is sikerült ilyet vennem jó áron mikor volt rá 2,5 millám!

Ennyit erről.
A draftba meg szerintem megéri befektetni. Lásd Vendabal mostani draftját!

From: vendabal

This Post:
00
83967.381 in reply to 83967.380
Date: 6/18/2009 7:08:47 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Ráadásul 2 szezonja Roland Csikait draftoltam szintén utolsó helyről és 4 szintlépés után 2 misiért adtam el:) Mondjuk akkor még más volt a piac.

HUNGARY!
From: tudi1948

This Post:
00
83967.382 in reply to 83967.379
Date: 6/18/2009 9:26:19 AM
Overall Posts Rated:
2020
Igen, tudok szamolni. Nem maradhatott meg neked sok, annyit igazoltal. Nem akartam szemelyeskedni, de ha mar igy magadra veszed, akkor igen. Azt latom, hogy tul sok nem maradhatott. :-)

This Post:
00
83967.383 in reply to 83967.382
Date: 6/18/2009 10:17:10 AM
Overall Posts Rated:
9797
Akkor nézd meg a Los Angeles Pöc csapatánál az átigazolásokat

(51983)

This Post:
00
83967.384 in reply to 83967.383
Date: 6/18/2009 11:03:22 AM
Spartak Vodka
III.6
Overall Posts Rated:
00
ezért nem bírok érvényesülni ebben a játékban. nekem ez a szám -5 :(

From: Patai

This Post:
00
83967.385 in reply to 83967.382
Date: 6/18/2009 12:04:47 PM
Overall Posts Rated:
4545
Pénzt soha nem tartok meg, értelmetlen...

De legalább jó a csapatom.

Advertisement