Αυτό που επιχείρησα προπονητικά ήταν να βάλω έναν σουτέρ στη θέση 5 (με αλλαγή στην άμυνα μαρκάροντας κοντό κι όχι ψηλό), προκειμένου να κάνει παιχνίδι και να πάρει προσπάθειες φορτώνοντας με φάουλ τον αντίπαλο ψηλό κι εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο αντίπαλος ψηλός δε θα είχε υψηλή περιμετρική. Αυτό το έκανα επειδή βασίστηκα σε παλιότερες οδηγίες παιδιών εδώ, σύμφωνα με τις οποίες έλεγαν ότι ο η υπομονετική ψάχνει το καλύτερο ματσάπ γενικά (ανεξάρτητα από θέση). Πουθενά δεν είχε πει κανένας ότι μιλάμε για εξωτερικό ματσάπ.
Απόδειξη για αυτό που λέω είναι ότι παλιότερα είχα επιχειρήσει παρόμοια τακτική, η οποία κι απέδωσε
(75466439)! Ο τότε κοντός μου παίζοντας στη θέση 5, πήρε 59 προσπάθειες εκμεταλλευόμενος την τραγική περιμετρική του αντίπαλου C κι έβαλε 58 πόντους! Μάλιστα όπως θα δεις, μπορούσε η υπομονετική μου κάλλιστα να στοχεύσει τον αντίπαλο SG οπού υπερτερούσα με τον Λοζίτσκι με 137 p.p.100!
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ και τι σκεπτικό είχα για το ματς, αλλά σίγουρα ξέρω ότι αυτή τη φορά δε λειτούργησε και γι'αυτό προσπαθώ να καταλάβω τι θα μπορούσα να έχω διορθώσει στην τακτική μου...
Last edited by delijohn at 6/8/2015 8:47:46 AM