BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Глупа питања ► четыре

Глупа питања ► четыре (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Lale

This Post:
00
259834.378 in reply to 259834.374
Date: 11/19/2015 6:31:10 AM
Overall Posts Rated:
136136
Najbolji nacin da to sprecis je da u roster ubacis 9 igraca ili manje. Znaci ako je trenirac na PG, onda to treba da izgleda ovako:

PG: trenirac - trenirac - trenirac (dakle i u prvoj postavi i na ostale 2 rezerve)
SG: igrac 2 - igrac 3 - igrac 3
SF: igrac 4 - igrac 5 - igrac 5
PF: igrac 6 - igrac 7 igrac 7
C: igrac 8 - igrac 9 - igrac 9.

Dakle, neka budu popunjene sve pozicije i sve rezerve i nikako da jedan ili 2 igraca jos budu u rosteru NERASPOREDJENI. Naravno, uz strogo prati postavu i ostaviti igraca bez obzira na licne. Ako sve to urads, onda jedino trener moze da ga izvuce minut-dva ranije ako igrac ima izdrzljivost 1.

Message deleted
This Post:
11
259834.380 in reply to 259834.378
Date: 11/19/2015 12:55:54 PM
Overall Posts Rated:
590590
Moram da oponiram selektoru U obe utakmice ove sezone sam uradio sve po "propisima" ali nije pomoglo. Na jednoj utakmici sam igrao sa 7, na drugoj sa 8 igraca, sve rezerve su bile rasporedjene, trenirci bili I na obe rezervne pozicije, strogo prati postavu I ostavi igraca bez obzira na licne se podrazumeva. Izdrzljivost nekoliko puta veca od 1. I ipak po 47 minuta Moje iskustvo kazuje da nema pravila, jednostavno trener moze da uradi nesto nepredvidjeno na svakoj utakmici...

This Post:
00
259834.381 in reply to 259834.380
Date: 11/19/2015 1:12:39 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Ima pravila.

This Post:
11
259834.382 in reply to 259834.381
Date: 11/19/2015 1:17:13 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Još uvek igrač koga sam kupio od novog selektora (moja zadnja investicija što se kupovine tiče)
http://prntscr.com/94l6bz)
http://prntscr.com/94l7tp

po nebulozno visoko postavljenoj početnoj ceni (8 puta većoj posle samo dvadesetak dana a dobio jedva 2÷3 skila?!) nije nijednom otada uvršten ni u na spisak rezervnih rezervi rezervi za mlađu selekciju tj. izbrisan je sa spiska kandidata a ima sumu skilova Σsk=TSP=UBS koja ga uvrštava među najtalentovanije u generaciji (da ne spominjem da neke koji su na tom spisku "šije" za samo ≥ 25 skilova :)))

Kako se tad ne seti da prokomentariše da je igrač preskup kada je za > 56 dana "fantastičnim" treningom mu sa 19g podigao jedva 2÷3 skila a za njega dobio ≈20 x više para?!
Da se kojim slučajem nije setio da bude čovek i kupi od prethodnog vlasnika OraskiMarkoKing menadžera ekipe KK Karadjordje (210590) nekog igrača za nešto malo preko stvarne cene i na taj način "ispegla" stvar..
Ovako dobio je na poklon $1mil za netreniranje domaćeg talenta.
I onda ima savesti da okači
(275235.10)
i tamo napiše
@Hofmanski, @BUMkrejzimadrfakrBUM
Hvala na cestitkama.

Dobili smo Francuze u prijateljskoj utakmici, ali oni nisu izveli najjaci sastav tako da taj mec i nije neko merilo. Zaboravio sam da napoemem da je i Rutovic dobio priliku, osim Eklema i Adanovica.
Google disc je azuriran, ko zeli da pogleda sa cime raspolazemo ove i narednih sezona, moze da pogleda: (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kt559wDecgVOgyTqy3...)
Ako nemate pristup discu, morate u bb-mailu da mi posaljete vas gmail da bih vam odobrio. Menadzerima koji ne treniraju nase igrace, niti su trenirali u proslosti, niti pomazu A ili u21 selekciji na bilo koji nacin, nece biti odobren pristup discu.

a sebe zaboravi da uvrstiš u tu grupu a, Vučiću, mladi spasioče male dece, pardon, mladih talenata?

Treba li da napomenem da sam selektoru još posle 5 minuta od kupovine (13.sept. 2015.) nudio nekoliko puta više para za tog igrača a on me iskulirao? Čak ni da napiše jedno - neću.

Ovaj sad moj pulen je u međuvremenu osakaćen i dobio je u međuvremenu > 2x manje skilova kod prethodnog menadžera.
Sada mu ispravljam krive Drine ali nikada sa "1-1". Iako bi mu možda taj tip treninga bio i najpotrebniji dok se ne rešim "viška" treniraca ne može taj tip treninga da ide jer bih onda upropastio one igrače koji su za prodaju.

p.a. Baš me briga što će ovo biti obrisano i ako ponovo popijem dugoročniji ban sa foruma.
I ostali menadžeri imaju pravo da vide šta se i kako radi kao i kome se i kako nameštaju transferi, a ovo nije jedini slučaj.
Prava je šteta što BB Srbija nema svog GM-a.

p.s. Ovo je već drugi slučaj da je skautima i njihovim pretpostavljenima "potrebno" >10 nedelja da primete "talenta" kad taj dođe u moju franšizu, ali zato on talente sa UBS ≤ 45 skilova primete istog trena :P

Last edited by jamais vu at 11/19/2015 1:17:45 PM

This Post:
00
259834.383 in reply to 259834.382
Date: 11/19/2015 3:21:48 PM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
685685
Second Team:
Krompir
Nemoj meni da se zalis sto ti se niko nije javio za igraca sa potencijalom 7, za to mozes da se zalis selektoru i strucnom stabu mlade reprezentacije.

Nisi imao konkretnu ponudu za Negru-a dok je bio kod mene, poslao si neki "saljiv" mail 5min posle sto sam ga kupio koji ja iskreno nisam ni razumeo, kao i vecinu tvog pisanja na forumu, pa nisam ni imao sta da odgovorim.
Kod mene je napredovao fenomenalno za kratko vreme i dobio je 7-8 skilova za malo vise od mesec dana. Niko ti nije branio da ga dovedes kada je prvi put bio stavljen na listu. Nisam ja kriv sto sam ga doveo za manje pare nego sto vredi, niti sam kriv sto su ljudi bidovali vise nego sto vredi kada sam ga prodavao.

Ne postoji nas igrac koji je mladji od Mitrovica sa 9+ potencijalom, a koji ima veci zbir skilova, i ako ne mozes da vidis koliki je talenat, onda imas jos dosta da ucis o igrici...

I ostali menadžeri imaju pravo da vide šta se i kako radi kao i kome se i kako nameštaju transferi, a ovo nije jedini slučaj.

Ko je i kad namestao transfere?

Prava je šteta što BB Srbija nema svog GM-a.

Slazem se.

This Post:
00
259834.384 in reply to 259834.383
Date: 11/19/2015 4:52:31 PM
Noipmahc
II.1
Overall Posts Rated:
221221
Ne postoji nas igrac koji je mladji od Mitrovica sa 9+ potencijalom, a koji ima veci zbir skilova, i ako ne mozes da vidis koliki je talenat, onda imas jos dosta da ucis o igrici...

Не бих се мешао у вашу дискусију, али морам да се зачудим да нема талентованијег играча од њега. Он је такав требао бити са 23 године (једино ако није извучен са 19 год на драфту).

This Post:
00
259834.385 in reply to 259834.384
Date: 11/19/2015 5:43:18 PM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
685685
Second Team:
Krompir
Na poziciji krila od 24god, nemamo talentovanijeg od njega. Izasao je sa zbirom skilova od 49 sto je prosek, a opet bio je medju prva 2-3 najveca talenta te generacije.
Ima trenutno veci zbir skilova nego sto su u to vreme imali Eklemovic i Vidic a Vidic ce da dogura do 137-138 skilova a Eklem ce mozda i preko 140 imati. Znaci moze minimum ovakav nivo da dostigne:
(http://i.imgur.com/YEpyMGa.png)
A verovatno moze i bolji da bude. Podrazumeva se da treba da se trenira i sa 29-30god.

This Post:
00
259834.386 in reply to 259834.383
Date: 11/19/2015 7:20:54 PM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109

Gle čuda ja imam takvog igrača, mlađi godinu dana, većeg potencijala, i ako bude sve ok izaći će na 150+ skilova, a što mi je dodatno zanimljivo nosi tvoje ime i čudim se da ga se nisi setio. B)

This Post:
00
259834.387 in reply to 259834.386
Date: 11/19/2015 8:07:37 PM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
685685
Second Team:
Krompir
Napisao sam:
koji ima veci zbir skilova

Celar trenutno ima za 3 manji ;)

This Post:
11
259834.388 in reply to 259834.383
Date: 11/20/2015 12:08:34 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Da vidimo:
1. baš si ti bio zadužen za njega do prodaje (dakle niko drugi od skauta i selektor)
2. čim si ga prodao misteriozno je nestao sa spiska (dok su svi drugi igrači ostali?!?!?!)
3. nije dobio više od 3 skila (jer da je dobio 7÷8* sada bi imao UBS≈85)
4. nije mesec dana isto što i 61 dan
5. ponuda je bila kristalno jasna, precizna, otvorena i bez zadnjih namera, u cilju da se sačuva u zemlji, dobro dotrenira za U-21
5. ne, već je bidovano sa farme (proverio sam odmah ostale trnasfere) da bi se oterao iz naše zemlje i upropasti za U-21 a bidovanje je išlo po principu čim stranac digne bid za minimum sledi moj za 50k,100k,150k više pa je tip shvatio da će sledeći da bude za 1.25m, 1.5m itd. jer ja ne odustajem od igrača dokle god imam keša sem u slučaju da mi se neki naš menadžer obrati sa obrazloženjem da mu je taj igrač potrebniji

6. Evo šta kažu knjige indžijele:
☼ Elias Ash (34205342) u trenutku prodaje 22g, MVP, UBS=107 (a verovatno i još 1÷2 skila na sledećem treningu jer je bio vrlo blizu na IS, HA, DR, RB)
☻ Dragoslav Mitrović (33060921) 24g, MVP, UBS=108 (dobio skil na DR↑ :D)
S time da ovaj drugi ne bi mogao da odbrani nijednog iole solidnijeg šutera uopšte a kamoli univerzalnog šutera spolja.

Da ponovim pitanje jer ne čuješ dobro:

Na koliko skilova može da izađe ovaj prvi za 2 godine?

I koliko bi bio bolji od ove tvoje "vedete" (bolje reći Vegete)?

Za:
a) 10+
b) 15+
c) 20+
skilova

Zaista, da ovaj donji ima 120 skilova sad na početku 24g pa i da ti poverujem da je kvalitetan.

Ako sa 22g trenirani igrači imaju UBS=105+ onda sa 24g oni imaju UBS=120+
i ne gruvaju se sa "1-1" da bi ta cifra bila što veća kao ovaj donji.

A to da za par treninga dižete cenu za ceo milion - e, pa to prijatelji će da ide, ali ako počnu prijave da vidimo koliko ćete vi farmeri opstati..

Ma,pazi majku mu ► neko trenira igrača nekoliko sezona onda ga vi kupite i za par nedelja udvostučite mu vrednost :D
Možda vam i poverujem ali - tek kad izbacite skilove skrinšotom prilikom kupovine i prodaje a do tada pokrijte se ušima.

Ako po tebi nema kvalitetnijih krila od njega, da li to znači da je vrhunsko krilo?
ili će vasiona prestati da postoji ako ti tako smatraš :P

p.a.
Nego, ti li beše izbacio Trbu?

A ko je Hofmanskog? I zašto?

Čudno je jedino to da DR. Dre sa Rudnika nije nikome smetao dok nije prošli put došao u Prvu ligu, a onda je popio ban iako je zauzeo časno mesto prvog ♠

Najverovatnije da je taj kurčić od tvora tu negde, na spisku aktivnih menadžera.

Daj malo da se pročešljaju i tvoji transferi!
I ne samo tvoji već i ostalih (i moji naravno!)
I ostalih farmera, stanovnika Maldiva, itd..

p.s. Naprotiv, svaki transfer koji je po mišljenju nadležnih previše naduvan je potreban i dovoljan uslov za ban.
Ako sam ja banovan zbog igrača od 18g sa 70sk prodatog za jedva 300k, a ovaj je sa 19g i 69sk otišao za milku onda je valjda ovaj drugi transfer fer (jer ti nisi kriv, jel'te a mene ionako čekaju na "penal")

Znam samo - da ako budem bio banovan ti stojiš iza toga (ili farma), ali ako ti budeš bio banovan onda ću i ja sigurno biti ═ jer vas ima kao kusih pasa koji to jedva čekate, "fer" igrači :P
Još se niko nije izvukao iz takve situacije, sem farmera, barem meni nije poznato.
Ako neko drugi ima drugačije informacije - neka okači ovde (bio bih mu zahvalan, da zaista naučim nešto pre bana :)

Vidiš, a meni se čini da A reprezentacija nije pijaca na kojoj će krompir biti skuplji od pasulja.

* kako onda ima truba skilove na odbranama?!?!?!

- - - - - - - - - - - - -

@Hofmanski:
Doture, majstore, ta karikatura od kreature koja te je prošli put "pokopala" neće moći da stane ni u jednu tvoju pesmu pa da te i po 101 put istera odavle
:)/q]

Advertisement