Szczerze mówiąc to według mnie wszędzie mamy braki w NT...Najmniejsze chyba na C. Problemów jest wiele. Jednym z główniejszych jest moim zdaniem niski potencjał graczy w NT, a drugim chyba zbyt duże nastawienie na U-21(trzeba to ocenić).
Szczerze mówiąc to co tutaj napisałeś w pierwszej części jest delikatnie mówiąc nie taktem. Nie mam wątpliwości, że każdy skaut stara się jak najlepiej wykonywać swoją pracę. To nie tak że najmniejsze problemy są z C, bo Ty ich prowadzisz. Tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów. Warto jednak czasami przystanąć i wsłuchać się w opinie innych.
Po drugie to doceniając Twoje zaangażowanie oraz chęci, chcę zaznaczyć iż to że jesteś skautem tak tak wielu roczników, nie jest najlepszym pomysłem. Uważam to za pewnego rodzaju niedopatrzenie. Dlaczego?
1. Wszyscy C są wedle Twojej wizji budowani, a niekoniecznie ona jest najlepsza i jedyna.
2. Większa ilość skautów danej pozycji to wymiana opinie, poglądów. Co tylko może wyjść na dobre. Tutaj wbiję maleńką szpilunię ;) - od pewnego czasu ( to moje wrażenie ) za bardzo wszedłeś w życie skauta, każdą jakąkolwiek odmienną opinię bądź też uwagę dotyczącą któregokolwiek z Twoich podopiecznych bierzesz zbyt do siebie. Nie umiejszając Twoich niewątpliwych zasług dla kadry, uważam że trzeba ciągle poszukiwać optymalnego i różnorakiego wzoru na trening C. To nie tak,że te osoby Cię atakują, one próbują pomóc. Czasem warto wsłuchać się w opinię, nawet Prezesa z V ligi.
Twoje ciągle powtarzane argumenty to:
Co do drugiego to tyczy się to głównie podkoszowych. U-21 wymaga przede wszystkim trenowania głównych skilli...na krótki trening boków mają czas zazwyczaj tylko wybitnie wybijające się jednostki...a później trzeba już sprzedawać zawodnika bo za duża pensja:/
Ok, ja to rozumiem. Jednak nie mogą one zamykać ust wszystkim którzy próbują i szukają.
Ostatnimi czasy sporo przebywałem na TL, szukając podkoszowych i sporo tych made in Poland, byli bardzo niezbalansowanie, głównie czarni na górze.
Kończąc ten punkt, daję Tobie pod rozważenie taki fakt - z 4 ostatnio zakupionych C do PLK, żaden nie był Polakiem. To nie przypadek.
3. Większa ilość skautów powoduje że istniej większa szansa na zajęcie się dokładniej zawodnikami. Ty pomimo całego swojego zapału nie jesteś w stanie wszystkiego ogranąć, gdy chodzi o szczegóły.