BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Το ελληνικό φόρουμ τα σπάει. Ας το συζητήσουμε (και ανώνυμα και με ονόματα)

Το ελληνικό φόρουμ τα σπάει. Ας το συζητήσουμε (και ανώνυμα και με ονόματα)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
262883.38 in reply to 262883.36
Date: 10/8/2014 6:00:10 PM
Overall Posts Rated:
104104
Ποιος έλληνας μάνατζερ έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο τις τελευταίες 15 σεζόν? Κα-νε-νας!

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. εγω προσπαθω να το δοκιμασω αλλα ειναι εξαιρετικα δυσκολο ενας ψηλος να παρει πολλες προπονησεις σε εμβελεια δυστυχως συν περιφερειακη αμυνα που πρεπει να εχουν και οι ψηλοι για εσωτερικα συστηματα...

From: str77

This Post:
11
262883.39 in reply to 262883.38
Date: 10/8/2014 6:49:39 PM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10941094
Second Team:
Back2Back
Δεν ειναι τοσο δυσκολο παιδια. Οσο δυσκολο ειναι να προπονησεις ενα κοντο στα εσωτερικα αλλο τοσο δυσκολο ειναι κ το αντιστροφο. Κ ομως εχουμε γεμισει με κοντους με αυτα τα χαρακτηριστηκα, αλλα δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος σε αναλογους ψηλους. Ο λογος κατα τη γνωμη μου ειναι γιατι ολοι προσπαθουσαν να χτισουν μια ομαδα που να παιζει κοιτα μεσα (πιθανοτατα γιατι πιστευαν οτι η μηχανη ευνοει αυτο το συστημα) ενω δεν εμπαινε κανενας στη διαδικασια να χτισει ενα παικτη για να παιξει πχ κινηση. Εγω εχω δωσει σε ψηλο μου 43 ποπς σε δευτερευουντα σε 8 σεζον. Αν θελουμε γινεται, απλα μεχρι τωρα δεν θελαμε.

Κ κατι ακομα οταν θα παρεις ενα ντραφτ για να το προπονησεις κατ αυτον τον τροπο, θα παρεις ενα ψηλο που θα εχει 5+ σε εμβελεια κυριως που αργει πολυ, περ αμυνα κ πασα

From: stelaios

This Post:
00
262883.40 in reply to 262883.39
Date: 10/12/2014 6:04:39 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Δεν ειναι τοσο δυσκολο παιδια. Οσο δυσκολο ειναι να προπονησεις ενα κοντο στα εσωτερικα αλλο τοσο δυσκολο ειναι κ το αντιστροφο. Κ ομως εχουμε γεμισει με κοντους με αυτα τα χαρακτηριστηκα, αλλα δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος σε αναλογους ψηλους. Ο λογος κατα τη γνωμη μου ειναι γιατι ολοι προσπαθουσαν να χτισουν μια ομαδα που να παιζει κοιτα μεσα (πιθανοτατα γιατι πιστευαν οτι η μηχανη ευνοει αυτο το συστημα) ενω δεν εμπαινε κανενας στη διαδικασια να χτισει ενα παικτη για να παιξει πχ κινηση. Εγω εχω δωσει σε ψηλο μου 43 ποπς σε δευτερευουντα σε 8 σεζον. Αν θελουμε γινεται, απλα μεχρι τωρα δεν θελαμε.

Κ κατι ακομα οταν θα παρεις ενα ντραφτ για να το προπονησεις κατ αυτον τον τροπο, θα παρεις ενα ψηλο που θα εχει 5+ σε εμβελεια κυριως που αργει πολυ, περ αμυνα κ πασα

τα είπες καλύτερα κι από εμένα.

ΥΓ: Συγχαρητήρια για την άνοδο φίλε και καλώς ήρθες στην Α1. από νίκη με μπάζερμπίτερ, τελικά μπόρεσες μετά να σπάσεις και έδρα. Μάγκας! Μπράβο σου!

This Post:
00
262883.41 in reply to 262883.38
Date: 10/12/2014 6:12:06 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Ποιος έλληνας μάνατζερ έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο τις τελευταίες 15 σεζόν? Κα-νε-νας!

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. εγω προσπαθω να το δοκιμασω αλλα ειναι εξαιρετικα δυσκολο ενας ψηλος να παρει πολλες προπονησεις σε εμβελεια δυστυχως συν περιφερειακη αμυνα που πρεπει να εχουν και οι ψηλοι για εσωτερικα συστηματα...

όλα δύσκολα είναι και όλα απαιτούν θυσίες. Υπομονή θέλει μπόλικη και σκέψη για να γίνει το πάντρεμα ώστε να συνδυαστούν οι προπονήσεις με νίκες και πρωταθλητισμό.

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.

αναφερόμουν στην Α1 κυρίως. Πάνε πολλές σεζόν από την τελευταία φορά που προσπάθησε κάποιος να κάνει πρωταθλητισμό με περιμετρικά ή ουδέτερα συστήματα.

This Post:
11
262883.42 in reply to 262883.10
Date: 10/12/2014 6:48:07 PM
Overall Posts Rated:
5757
Οι τιμές συμφωνώ ότι για την εποχή είναι λιγάκι υψηλές για μας αλλά δεν θεωρώ ότι είναι και απρόσιτες.Βγήκε μια προσφορά που σου έδινε την δυνατότητα να πάρεις ένα χρόνο μόνο με 10 δολλάρια ( 7,5 Ευρώ) αλλά ελάχιστοι από την ελληνική κοινότητα το έκαναν.

Νίκο, ξέρεις ποιος είμαι, έχω να γράψω κάτι χρόνια σε forum, μόνο για το παραπάνω ένα σχόλιο: Εγώ για αυτή την προσφορά δεν έμαθα ποτέ, αν την είχα μάθει θα αγόραζα πακέτο. Αρα είναι θέμα marketing όπως έγραψαν και άλλα παιδιά πιο πάνω. Βγάζεις το πακέτο τέσσερις φορές κάτω, στείλε τουλάχιστον ένα μήνυμα σε όλους τους χρήστες του BB να το δουν, πιστεύω ότι με μια τέτοια κίνηση θα έβγαζαν πολύ χρήμα.

This Post:
00
262883.44 in reply to 262883.43
Date: 10/14/2014 3:05:23 AM
Overall Posts Rated:
5757
Εντάξει, τότε πάω πάσο, πιθανότατα απείχα τότε. Καλό θα ήταν πάντως να το ξανακάνουν κάποια στιγμή, χαμένοι δεν θα βγουν σίγουρα.

This Post:
00
262883.45 in reply to 262883.44
Date: 10/14/2014 6:01:59 AM
Overall Posts Rated:
1313
Ωραίο πρωτοβουλία για τόπικ αλλά δε νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Για μένα αυτό που άλλαξε σε σχέση με παλαιότερες σαιζόν είναι πως πλέον στο παιχνίδι έχουνε μείνει παίκτες που έχουν όρεξη να το μάθουν και να εξελιχθούν. Από ένα σημείο και μετά είναι λογικό παίκτες που τα θέλουν εύκολα γρήγορα χωρίς υπομονή να το παρατάνε.

Ως ένα σημείο λοιπόν ευθύνονται και οι παίκτες αλλά φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πηγαίνει στους developers. Εμένα αυτό που με χαλάει περισσότερο είναι πως οι αντμινς δεν "σκέφτηκαν" όπως ο μέσος νέος παίκτης για να κάνουν το παιχνίδι πιο προσιτό.

Τι εννοώ με παραδείγματα

α) Η σαιζόν 28 νομίζω είναι η 2η που είχαμε τις προβλέψεις στις τακτικές και παρόλαυτα βλέπω πολλούς χρήστες να μην ξέρουν να προβλέψουν σωστά. Πχ είδα σε πολλούς ομίλους ο παίκτης Α να βλέπει ότι ο Β παίζει συνέχεια κίνηση και να βάζει πρόβλεψη για τρέξε σούταρε επειδή δεν είναι ενημερωμένος για το τι είναι ο ρυθμός επίθεσης.

Καλώς η κακώς ένας νέος χρήστης για να νιώσει έλξη από ένα προιόν θα πρέπει να του το κάνουμε βολικό ευκολοχώνευτο και να του τραβήξουμε την προσοχή ώστε με τις πρώτες επαφές να αποφασίσει αν θέλει να το ψάξει κ παραπάνω η όχι . Πόσοι άραγε κάθησαν να διαβάσουν το ΟΛΟ εγχειρίδιο από την 1η μέρα επαφής με το παιχνίδι? Είναι τεράστιο κείμενο και είναι λογικό κάποιοι να βαριούνται, μπαίνουν για να παίξουν όχι για να το ρίξουν στο διάβασμα.

Θα ήταν πιο βολικό σε κάποια καίρια σημεία του παιχνιδιού, πχ στα σκιλλς παικτών στη προπόνηση και τις τακτικές, να πετάγονται popup κειμενάκια (όταν πηγαινει το mouse πάνω από ένα σκιλλ για παράδειγμα) που θα εξηγούν με λίγα και απλά λόγια τι γίνεται.Ο GM sarithin (διορθώστε με αν κάνω λάθος) είχε βγάλει ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο pdf στο οποίο εξηγούσε με ακρίβεια ότι πχ το μπάσιμο είναι η ταχύτητα του παίκτη και πως ο χειρισμός εκτός από την ευχέρεια με τη μπάλα σου δίνει και κλεψίματα όταν συνδυάζεται με καλή περ. άμυνα. Τέτοιου είδους πληροφορίες θα πρέπει να μπουν στο εγχειρίδιο γιατί κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και συμβάλλουν στη καλύτερη κατανόηση των τακτικών.

Το εγχειρίδιο θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μικρότερο και να εστιάζει σε παραμέτρους στις οποίες αν κάνει λάθος ένας νέος χρήστης αυτή τη στιγμή μακροχρόνια καταστρέφεται. Πχ βλέπω νέες ομάδες που βάζουν τα πρώτα λεφτά τους σε μεταγραφές 30ρηδων και βάλε. Δε χτίζουν γήπεδο αναλώνονται σε μεταγραφές για 5-6 σαιζόν = παρατάνε το παιχνίδι επειδή δε βλέπουν ενδιαφέρον/εξέλιξη. Θα πρέπει λοιπόν το εγχειρίδιο να εστιάζει στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας παίκτης στις πρώτες του επαφές με το παιχνίδι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και για τους παίκτες που θέλουν να το ψάξουν παραπάνω θα υπάρχει ένα πιο λεπτομερές εγχειρίδιο

β)Το ότι κάποια πράγματα μας έχουν αφήσει να τα ψάξουμε μόνοι μας έχει μια μαγεία αλλά πολλοί νέοι χρήστες αποθαρρύνονται γρήγορα. Πχ ο πρ μάνατζερ δεν έχει καμία ουσιαστική αξία από αξιοσέβαστος και πάνω και στο εγχειρίδιο δεν διευκρινίζεται με λεπτομέρεια ο ρόλος του γιατρού με αποτέλεσμα οι νέοι χρήστες να παίζουν 3-4 σαιζόν (1 ολόκληρος χρόνος) μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται στο παιχνίδι και ξανά απογοητεύονται και το παρατάνε.

Επίσης γίνονται συνέχεια αλλαγές προς το καλύτερο αλλά αυτές οι αλλαγές αναφέρονται μόνο στο φόρουμ με αποτέλεσμα οι χρήστες που απλά μπαίνουν για λίγο προπονούν/βάζουν τακτικές και ψάχνουν για μεταγραφές δεν ενημερώνονται. Για κάθε νέα αλλαγή θα πρέπει να ειδοποιούνται όλοι οι χρήστες με σύντομο και περιεκτικό τρόπο. Ίσως αν το κουμπάκι "ΝΕΑ" έμπαινε σε μια πιο περίοπτη θέση και με πιο μεγάλα και έντονα γράμματα να τραβούσε την προσοχή των παικτών. Νομίζω ότι η μάζα των παικτών ειδικά των νέων δεν μπαίνει στον κόπο να το ψάξει με τις αναβαθμίσεις και είναι απόλυτα λογικό, είπαμε μπαίνουν με τον ενθουσιαμό του πρωτάρη για να παίξουν, άρα είναι χρέος των ντεβέλοπερς να τους τραβήξουν την προσοχή για καθετι νέο

This Post:
11
262883.46 in reply to 262883.45
Date: 10/14/2014 6:14:46 AM
Overall Posts Rated:
9797
Γενικά, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει στις μέρες μας η απλότητα αυτού που κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο. Λίγοι είναι αυτοί που γουστάρουν να ξεζουμίσουν το εγχειρίδιο του παιχνιδιού.
Μην πάμε πολύ μακριά, βλέπε Angry Birds, Flappy bird κτλ, αναρωτηθείτε γιατί έχουν τεράστια επιτυχία;

dwrean.net - δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια
This Post:
00
262883.48 in reply to 262883.47
Date: 10/14/2014 6:28:25 AM
Overall Posts Rated:
9797
Καταρχήν δεν είπαμε ένα simulation να γίνει Arcade διότι απλά δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως simulation που "τρέχουν" ποιο γρήγορα.
Επίσης, έδωσα παράδειγμα τα δυο παιχνίδια παραπάνω για να επισημάνω τις τάσεις της εποχής!

dwrean.net - δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια
Advertisement