Ale to nie jest zadaniowiec;) To gracz "robiony" pod taktykę snajperską z obwodu lub ewentualnie testy/kombinacje z "odwrotkami". Co do pensji - tu akurat pudło, bo skille, o których pisałem powodują, że zawodnik z SS10 około 115 będzie miał duuuuużoo niższą pensję niż każdy typowy center z wysokim IS i zbiórkami - i dużo niższym SS10.
A skoro zdradzam już plan, to:
PG - wysokie OD i PS - czyli standard;)
SG - typowy snajper - JS/JR - PS nie musi mieć w ogóle, ale potrzebne niestety też fajne OD - do strefy 2-3
SF - blockers - wysokie PS, dobre obrony pod koszem + BL, minimalne (tak właśnie koło "10") umiejętności strzeleckie "jakby co"
PF - podobnie jak wyżej
C - tu akurat pozycja, na której muszę mocno oprzeć zbieranie - kosztem niestety innych skillów... chociaż nadal wymagane wysokie PS
Taki skład ma zatrzymać każdą taksę "pod kosz" - z lepszymi zawodnikami u rywala. Wysokie OD u obwodowych ratuje trochę przed jednym jedynym zagrożeniem, czyli atakiem z obwodu tych niedobitków, którzy jeszcze myślą o czymś innym niż LI/LP. O tym, jak widzę atak, już pisałem;)
Pensje - przy takim "point-centrze" na SFie i mocno podobnym na PFie będą niższa niż w zespole budowanym pod kosz, gdzie na SF/PF występują centrzy z wysokim IS. Fakt i zgoda, że pewnie suma RB w obu zespołach wyjdzie na moją niekorzyść w takim układzie. Jednak gra oparta na snajperze z JS/JR koło 18, dobre ID i co najważniejsze blocki sprawi w założeniu, że zniweluję przewagę... nie ukrywam, że jestem wyznawcą teorii, że wysokie ID i bloki pomagają zbierać...
Ps. To, co wyżej nie oznacza, że taki zespół buduję... nie stać mnie
Pozdro:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)