BuzzerBeater Forums

Türkiye - II.1 > 32. Sezon

32. Sezon

Set priority
Show messages by
From: arda

This Post:
00
272513.38 in reply to 272513.37
Date: 10/11/2015 2:54:45 AM
galatasaray suns
TBL
Overall Posts Rated:
275275
Second Team:
galatasaray suns II
aynen öyle..

oyuncular değerinin inanılmaz üstüne gidiyor verilen paralar çok korkunç ama daha da önemlisi dediğiniz gibi antreman hızının gitgide düşmesi beni en çok bu oyundan soğutuyor açıkçası düzelmezse daha da oyuncu kaçacak buralardan...

From: sleepflymm

To: arda
This Post:
00
272513.39 in reply to 272513.38
Date: 10/15/2015 4:54:21 PM
Overall Posts Rated:
6161
Üzerinde biraz düşününce bunun gerçekten göründüğünden daha tehlikeli bir durum olduğunu farkettim. Eğer oyuncu fiyatları bu hızla artarken takımların gelirleri buna yakın bir oranda artı göstermezse,bir süre sonra oyun oynanmaz hale gelebilir.Bu durumu düzeltmek için de oyuncu arzını arttırmak şart, dolayısıyla antrenman hızını arttırmak bir çözüm olabilir ama yeterli olmaz sanırım. Buna ek olarak benim aklıma şöyle bir fikir geldi.

Oyucun yetiştirmeyi daha cezbedici kılmak için, biraz maddi yardım yapılamaz mı? Zaten aşırı büyüme vergisi diye bir şey var oyunda, bunun için de antrenman istisnası diye bir durum yaratmışlar. Bu antrenman istisnası kadar tutar takımların kasasına federasyon yardımı adı altında girse nasıl olur sizce?

Bu sayede bir yandan oyuncu fiyatları artarken takımlar da en azından ek bir gelir sağlamış olurlar ve rekabet güçleri artar. Ancak bu sayede yeni oyuncuların oyunda kalmasını sağlayabiliriz sanıyorum. Oyunun mevcut halinde ilk başlarda pek rekabet güçleri yok, bu yüzden oyundan çabuk soğuyolar.

Last edited by sleepflymm at 10/15/2015 4:55:28 PM

This Post:
00
272513.40 in reply to 272513.39
Date: 10/17/2015 2:46:32 AM
Overall Posts Rated:
77
Katılmam mümkün değil.
transfer fiyatlarının yüksekliği para bolluğu ile ilgili.Yani enflasyon.Kulüplerin gelirlerini artırmak veya oyuncu yetiştirme hızını artırmak ateşe benzin dökmek olur.
Aldığı ve yatiştirdiği oyuncunun çok para getirdiğini gören ve satan kulüpler para bolluğu içerisinde.
sattığından daha iyi oyuncu alma derdinde olduğundan istediği oyuncuyu bazıları için uçuk denilen rakamlara bastırıp alıyor.
Kendi kadrosu içerisinde yatiştirdiği veya transfer ettiği oyuncuyu emekli olana kadar kadroda tutan ve gelir gider dengesi kuran takımlar emeklilik geldiğinde elde para da olmadığından finansal krize giriyor.
Bu oyun bence aynı zamanda ticari değeri olan bir pazar.Burası takım KOÇluğu kadar Kulüp Başkanlığı gibi meziyetlerin de olması gerektiği bir platform.Bana göre bazı kilit oyuncular hariç kar ettiği görülen oyuncular acımadan satılmalı.
lig çıkmak gibi iddiası olan takımlar elbette kadrosunu korumak ister.diğerleri ileriki sezonlara hazırlanmak için değerini bulan oyuncuyu acımadan satmalı diye düşünüyor ve uyguluyorum.
TBLye çıkmak da bir amaç belki.Ancak asıl amaç hoşuna gidecek şekilde takılmak ve hırsa kapılmamak.
Başarılar dilerim tüm KOÇlara ve KULÜP BAŞKANlarına.

This Post:
11
272513.41 in reply to 272513.40
Date: 10/17/2015 6:38:21 AM
Overall Posts Rated:
6161
Hayır transfer fiyatlarının yüksekliği para bolluğu ile ilgili değil. Kullanıcı sayısı artmadan, artan takım sayısı dolayısıyla artan talep ile ilgili. talep arttığı için fiyatlar bu kadar yükseliyor, hiç yoktan kasamızdaki paranın değeri düşüyor. Bu kadar düşük arzla devam edildiğini düşünürsen, ve senin yazdıgın su durumu;

"Kendi kadrosu içerisinde yatiştirdiği veya transfer ettiği oyuncuyu emekli olana kadar kadroda tutan ve gelir gider dengesi kuran takımlar emeklilik geldiğinde elde para da olmadığından finansal krize giriyor."

hesaba katarsan, ilerde bir noktada piyasada alıp satacak oyuncu bile bulamayabilirsin, çünkü bu şartlar altında kimse oyuncu yetiştirmek istemez.

.Ancak asıl amaç hoşuna gidecek şekilde takılmak ve hırsa kapılmamak.

Şu lafının altına da imzamı atarım, zaten benim de dediğim oyundan farklı şeyler yaparak zevk alan kullanıcılar arasında bir denge yaratılması gerektiği. arz-talep dengesi sacma bir yerde yakalanmış böyle bir ortamda, çoğu hocalar hoşuna gidecek şekilde takılamıyor, onların da şikayeti bu. Mevcut durumda, sürekli oyuncu alıp satan takımlar çok daha avantajlı duruma geldi, bu ortam en çok onların işine geliyor, oyuncu yetiştirenlerse ithal tohuma mecbur bırakılmış ve köşeye atılmış Türk çiftçilere dönüyor.

Biz ne dersek diyelim, bu oyunu oyunu yetiştirmek için oynayan bir dolu insan var. onları 3. sınıf vatandas yerine koymaya devam edersek, yakında oyunu oynıcak adam kalmıcak.

Last edited by sleepflymm at 10/17/2015 6:39:05 AM

Message deleted
This Post:
00
272513.43 in reply to 272513.40
Date: 10/17/2015 6:46:10 AM
Overall Posts Rated:
7979
Hocam yetiştirilen oyuncu sayısı talebi karşılamıyor.Bu nedenle oyuncu kalitesi ve bu oyunculara ödenen para artıyor.
Oyuna başlama parası, lig yükselme bonusu sabit bu piyasada 300k para 5k salonla oyuna başlayan tecrübesiz kullanıcı oyunu 2 haftada bırakır.

Yeni hevesli kullanıcıların azalması yetiştirilen oyuncu sayısını da azaltıyor.Döngü böylece devam ediyor.Yani burda sorun sen 2m ben 5m kazanmışımdan ziyade oyunun gittikçe ölmesi.

This Post:
00
272513.44 in reply to 272513.40
Date: 10/17/2015 6:53:44 AM
Overall Posts Rated:
66
Hocam bence sorunun merkezini kaçırıyorsun. Kulüplere para yardımı yapmak ateşe benzin dökmek olur bencede.Ama antrenman hızını artırmak bunun tersini yaratıcaktır. Olay Zengin olanın dahda zengin olması değil.Oyuncu geliştirme işi okadar zorki, piyasada iyi oyuncu yok.Olanlar ya 30+ yaşlarında ki ben o yaştaki adamı almak istemiyorum.Genç olupta iyi özellikli olanlarsa gerçekten çok az sayıda ve fiyatları uçmuş durumda az olduğu için. Oyundaki güçlü oyuncu sayısını artırmak gerek diyorum ben. Takımlara para yardımı yapmak işe yaramaz,30+ yaşındaki adamlara daha fazla para vermek zorunda kalırız sadece.

Demek istedğim, piyasaya yeni oyuncu çıkmazsa isteyen istedği kadar ticari anlamda başarılı,zeki vs olsun,oyuncu olmazsa kimi alıcak.30+ yaşındaki adamları almaya devam eder o da. Benim demek istedğim buydu.

This Post:
00
272513.45 in reply to 272513.44
Date: 10/17/2015 7:16:47 AM
Overall Posts Rated:
77
Hepsini doğru kabul edelim
33-35 yaşındaki oyuncuya 1-2 milyon veren kişiler parayı kendi mi basıyor.18 yaşındaki oyuncuya 1-2 milyon verenler parayı kendi mi basıyor.
1 sezon önce 500 e aldığım oyucuyu 2milyona birisi aldı. 2 milyona oyuncu aldım.1 sezon sonra 4 milyona sattım.18 yaşında efsane oyuncuyu 1,5-2,0 milyona alıyorlar. gerçek hayattaki gibi para olanda çok.
gelir-gider dengesi olan(500k gelir 400k gider) olan transferi kar için yapmayan kulüpler tabi ki zor yaşar.Bu nedenle mevcut düzene uymayan kuluplerde sıkıntı var.Nakiti olup para edecek (iyi oyuncu demiyorum) oyuncuyu bulup alıp- satmak oyunun başka bir özelliği.
Para sıkıntısı çeken çok kulüp var .buna katılmamak mümkün değil.ancak bir oyuncuya 4-5 milyon veren çok takımın olduğunu da görmek gerek.
neyse...Oyun bu...iyi okuyup doğru strateji üretmek gerekli bence.

Last edited by METALLKOPAT at 10/17/2015 7:18:46 AM

This Post:
00
272513.46 in reply to 272513.45
Date: 10/17/2015 7:48:21 AM
Overall Posts Rated:
77
Genç oyuncular konusundaki düşüncelerime gelince.
1-Genç oyuncu yetiştirilmesi Draft ile ilgili.Son zamanlarda Drafta düzenli para yatıran kulüp çok azaldı.ben kesinlile 5 para yatırmıyorum.Bu nedenle iş şansa kaldı.İyi oyuncular ehil olmayan kişilerin elinde heba olmakta.
2-genç oyuncu yetiştiren kulüpler bunları transfere vermiyerek kendi kullanıyor.Çünkü bu oyuncuların maaşları ''aşırı büyüme vergisi''adı altında alınan( bana göre şikayet edilen konunun asıl kaynağı) saçma sapan bir uygulama nedeniyle ilave vergi dışında tutulmak için transfere verilmemesi.genç oyuncu yetiştirene teşvik amacıyla oluşturulan bu saçmalık oyun dengelerinin alt üst olmasına sebep olmakta.
3-Kendi yetiştirdiği en az 2 oyuncuyu kadrosunda bulunduran kulüpler maaşı 100k ve üzeri olan oyunculara saldırınca işin cılkı çıktı.
SONUÇ:::::Oyun ne kadar gerçek hayattan uzaklaşırsa (Gerçek hayatta olmayan kural, verg i,teşvik gibi ilave müdahalelerde bulunumamalı) o kadar sorunlar ortaya çıkmakta. bu nedenle tüm kuralları yeneden gözden geçirmeli oyun yöneticileri.
Ya da kural buysa ona göre bir strateji gelişrmeli oyuncular.Yoksa her sıkışmada müdahale ileride daha büyük sıkıntı ve sorunlara sebep olur.

This Post:
00
272513.47 in reply to 272513.46
Date: 10/17/2015 11:31:05 AM
Overall Posts Rated:
66
Ben de tam olarak bunu diyorum hocam.Genç oyuncu yetiştirmeyi kimse istemiyor.Kendi takımı için bile yetiştiren yok nerdeyse.Piyasada oyuncu olmazsa 30+ yaşındaki oyunculara para basıp dururuz, bunu herkes görebiliyor eminim. Herhangi bir oyuncuyu herhangi bir yaşta alıp üzerine kar koyup satmak kabul edilebilir bir çözüm değil. Hekes aldığı oyuncuya kar payı koyup satarsa bir oyuncu 3. takımında 2 katı fiyata gelmiş olur zaten.Bu denge sağlayan bir durum değil bence.Tam tersine az kişinin yapabiliyor olması dengeyi sağlıyor.

Antrenman hızını artırmaktan başka çare yok emin olabilirsiniz.

Not:Burada "çare" kelimesinden kasıt,piyasadaki yetenekli oyuncu azlığına çare.

Last edited by emre1512 at 10/17/2015 11:36:49 AM

This Post:
00
272513.48 in reply to 272513.40
Date: 10/17/2015 1:26:38 PM
Overall Posts Rated:
77
arkadaşlar merhaba , öncelikle forumda yazılanları ilgi ile takip etmekteyim ama çok sık yazamıyorum. şu son tartışmaya benimde birkaç sözüm olacak. sadece bizim ligimize değil alt ligdeki takımların oyuncularını da incelediğimde kafamda bazı düşünceler oluşmuştu son bir kaç yıldır. bu sorunun geleceğini o zamandan tahmin etmiştim. bence sorun şu tabi naçizane görüşüm. bence üst lige çıkmak için çoğu takım günü kurtarmaya çalışıyor. kimse uzun dönem yapılanma planlama gibi kavramlara kafa yormuyor gibi. örneğin 4. ligde olupta 33 yaşında haftalık maaşı 100 k olan bir adamı transfer etmenin o takıma uzun vadede yarar sağlaması mümkün değil ki ben bu tür hareketlerle karşılaştım. bence kurallar belli ve herkese eşit. bu durumda sen ne yapıyorsun senin olayın nedir derseniz ? benim takımıma 25 yaş üstü bir adamın transfer olarak gelmesi mümkün değil. haftalık maaşı çok yüksek olan bir adamın gelmesi mümkün değil. takım içi dengeyi aynı zamanda bir finansçı olduğum için maksimum seviyede kurmaya çalışıyorum. ve elimden geldiğince takımın kalitesini birden değil ama yavaş yavaş takım olarak yükseltmeye çalışıyorum. ha bu koşullarda ligden yükselmek kolay mı ? değil ! ama zamanı gelecek diye düşünüyorum. herkese kolay gelsin...

Advertisement