Pozdrav zajednico!
Izvinjavam se što tek sada pišem, ali stvarno nisam ranije mogao, a i teže sam prihvatio ovaj poraz, pa je možda i bolje što sam malo sačekao.
Već je rečeno da smo uzgubili za jedan koš. Da li je bilo nesrećno jeste, da li je možda neki bolji potez mogao da pomogne, verovatno jeste. Tvrda utakmica sa manjim brojem poena na šta sam i ciljao, ali moram priznati da me je malo i iznenadio njihov selektor kada je napao spolja. Očekivao sam unutra ili ako ne to, onda neku neutralnu taktiku, ali spolja nisam. Igrali smo sa 3 beka, pa se to i nije mnogo odrazilo.
Sve u svemu, težak poraz. Jeste Estonija veoma dobra ekipa i visoko rangirana, ali imali smo priliku i nažalost ona je zamalo izmakla. Ali iako ovaj poraz boli, bar mene lično, ima i svetlija strana ovog poraza, a to je da smo se veoma dobro nosili sa kvalitetnijom ekipom od naše i daje određenu nadu da se možemo nositi i u ostala dva meča. Nadam se da ćemo smisliti dobru taktiku i pobediti.
@Atlas1
Znam da ne kudiš. Ovo je i više nego dobrodošlo. Odlučio sam se na ovakvu taktiku iz sledećeg razloga. Uz konsultacije sa iskusnijim menadžerima odlučio sam da igram ili motion ili beka na C, pa patient. Meni lično su te ideje bile najviše primamljive. Od ove postave sam očekivao da KC dođe do izražaja, pa sam tu postavio našeg najboljeg šutera. Svakako sam očekivao više od njegovog postignutog skora. Podbacili su i bekovi, pogotovo Majstorović sa 2/12, ako se ne varam. Za Bodirogu sam znao da neće imati veliki učinak u napadu, ali je bio tu zbog odbrane između ostalog. Bilo je ili on ili Mitar Lalić, ali sam se odlučio za Bodirogu zbog bolje forme.
Ima tu još nekih pojedinosti, ali da ne dužim previše. Ja sam mislio da će ova postava pobediti. Da je bilo loše, nije skroz, jer da jeste ne bi bili ovoliko blizu pobede. u 3 četvrtine smo bili bolji, ali eto na kraju se uvek krajnji rezultat računa, a to je da opet nisam uspeo. Da sam postavio neku drugu taktiku možda bi pobedili, a možda i ne bi. Nadam se samo da možemo pobediti preostale 2 utakmice u prvoj fazi takmičenja. :)