Pozdrav ekipa, evo malo dobrih vijesti za našu mladu reprezentaciju...
večeras, u četvrtom kolu drugog kruga, mladi Zmajevi su upisali pobjedu protiv vršnjaka iz Brazila, +17
Bosna i Hercegovina vs. Brasil 94 - 77 (47855)mi smo se trudili svom snagom, dok su Brazilci po sistemu lako ćemo igrali laganicu, uz naš pogođen GDP (konačno da i ja ubodem)
krenulo je jako loše po nas, u prvoj četvrtini ne možemo ništa zabiti, Brazilci se isto muče u napadu, ali nadoknađuju promašeno sa napadačkim skokovima, i na kraju prve četvrtine imamo -8p...
u drugoj, sve obrnuto... mi pogađamo iz svih pozicija, Brazilci ne mogu zabit ništa, čak ni iz drugih/trećih napada...
veoma brzo nadoknađujemo razliku, i vraćamo se u egal... uz malo sreće, na veliki odmor odlazimo sa +3p...
u trećoj četvrtini, igra se koš za koš... mala serija Brazila, mala serija nas... ipak, sa par dobrih odbrana pred kraj četvrtine, uspijevamo se odvojit na +9...
u zadnjoj četvrtini, posljednji trzaji Brazila, 8 minuta prije kraja došli su na -5, i to im je najbliže što su uspjeli...
iz minute u minutu povećavamo prednost, Brazilu ne pomažu ni slini timeout-ovi, niti napadački skokovi, i utakmicu rješavamo rutinski sa +17...
najbolji u našim redovima su bili bekovi, Pejanović 22p, Hojljevac 14p i Čukalevski 12p...
Jorović se probudio tek u trećoj četvrtini, do kraja se skupio 8p i 10 skokova, a kapiten Vugdelija je odigrao kapitenski, 12p i 9 skokova...
sve u svemu, vrijedna pobjeda za nas, možda je moglo i bez ovog CTa, ali nisam očekivao da će Brazilac igrati laganicu...
javio mi se nakon tekme preko pma, i napao me da sam bezobrazan jer sam odigrao svom snagom...
svašta čovjek doživi, kao da on ne bi odigrao isto da je situacija bila obrnuta...
što se tiče ostalih rezultata u skupini,
SAD nije naštimao postavu protiv Kine, samim time i poraz 50-0...
Rusija je u derbiju skupine pobijedila Francusku 7 razlike,
(47854)u drugom derbiju, Tajvan je očitao lekciju Švabama i upisao pobjedu od +27,
(47856)tablica nakon 4 kola:
1. Kina 5-1 +110
2. Rusija 5-1 +39
3. Tajvan 4-2 +48
4. Francuska 3-3 +18
5. BiH 2-4 -25
6. Njemačka 2-4 -38
7. Brazil 2-4 -47
8. SAD 1-5 -105
u zadnjem kolu igraju:
BiH-SAD
Francuska-Brazil
Rusija-Njemačka
Kina-Tajvan
Kina, Rusija i Tajvan su osigurali polufinale, zadnje kolo će sigurno igrat laganice, da bi što spremniji dočekali polufinalne mečeve...
Francuska ne smije izgubit od Brazila ako želi zadržat četvrto mjesto, tu će bit zanimljivo šta će odigrat jedan i drugi selektor... Brazilac mora ganjat koš razliku, tako da sigurno ide CT...
Švabe u tekmi kojoj nemaju šta izgubit ganjaju pobjedu i koš razliku protiv rasterećenih Rusa, i nadaju se kiksu Francuza...
a mi igramo još jednu tekmu za prestiž, ostaje nada da Amerikanac neće opet naštimat postavu pa imamo šansu i za medalju ako Francuska izgubi...
kad se sve zbroji i oduzme, čeka nas zanimljivo zadnje kolo...
sad još više me proganjaju porazi od Kine i Francuske, kao i loša forma koja nas prati čitavu sezonu, ali šta je tu je...
idemo maksimalno zadnje kolo, pa kud puklo da puklo...
do treninga u petak, lijep pozdrav svima...