Raczej to że grał na PF nie robi różnicy. Mój PF przy low post rzucił 37 pkt więc nie o pozycję tu chodzi.
Mam za to 4 inne w miarę racjonalne wyjaśnienia:
1) Obrońca kryjący twojego PFa jest znacznie lepszy od tego który grał naprzeciw C.
2) Twój PF ma niskie DV, niższe od drugiego twojego podkoszowego przez co miał problemy z wypracowaniem sobie samemu pozycji rzutowej (w przeciwieństwie do C).
3) Twój PF ma w miarę dobre PS, przez co widząc lepiej ustawionego kolegę odgrywał mu zamiast rzucać.
4) Twój rozgrywający nie jest Steve'm Nash'em przez co wybierał inne, łatwiejsze do realizacji opcje w ataku np. grającego na niezłej skuteczności C, który ma wyższe DV i słabszego obrońcę z którym łatwiej sobie poradzi niż twój PF ze swoim. Rozgrywający zawsze zmierzają do wybrania takiej opcji, która przyniesie najłatwiejsze punkty, więc nie wybrał twego PFa tylko C.
To tak na szybko co mi przyszło do głowy. Sprawdzenie wszystkich tych ewentualności nie będzie trudne, więc jeśli któryś z tych czynników wystąpił w twoim meczu to masz odpowiedź na swoje pytanie:)