Ad.1 Chyba się nie zrozumieliśmy...Pisząc, że będziemy mieli gołych zawodników u góry miałem na myśli NT, a nie U-21. Po treningu przez 3 sezony głównych skilli pensja podkoszowego w wieku 21- lat będzie ponad 100k i będzie najprawdopodobniej ograniczać już dalszy rozwój zawodnika. Taki zawodnik trafi na TL i możemy zapomnieć o tym, że ktoś za granicą będzie trenował mu górę.
Ad.2 W związku z tym co napisałem w Ad.1 warto by było moim zdaniem podzielić podkoszowych na tych czarnych u góry, którzy trafialiby do U-21 jak Smykowski, a tych czerwonych trenować zupełnie inaczej, żeby miała z nich pożytek NT.
Także jak ich na początku podzielicie to nadających się do gry w kadrze U21 po 3 sezonach będzie może kilku, stąd mój projekt, trochę na około ale gwarantujący nam co sezon świeżą krew w U21.
Może co sezon będzie świeża krew w U-21 ale w NT znowu nic się nie zmieni i będziemy mieli ciągle gołych u góry podkoszowych. Chyba, że stawiamy wszystko na kadrę U-21, a NT odpuszczamy? Mi się wydawało, że nadrzędnym planem jest przede wszystkim dobry wynik NT.
Tych kilku podkoszowych, o których mówisz z naprawdę mocnymi głównymi skillami moim zdaniem wystarczy do U-21. Do tego jeszcze kilku trenowanych programem dla czerwonych u góry i będzie solidna. Nie wiem jak robicie to w tym Waszym programie "idziemy po złoto" ale według mnie Ci podkoszowi z tego programu też powinni być trenowani w górnych skillach. Macie tam przecież zawodników z najwyższymi potencjałami, którzy sie do tego treningu najbardziej nadają. Moim zdaniem trochę ich szkoda trenować tylko w głównych skillach, bo po osiągnięciu pensji około 100k zostaną sprzedani, a ich góra pozostanie nieruszona.
Ad.3To nie chodzi o to, żeby przemówienia były piękne, tylko żeby to co z nich wynika było skuteczne i żeby wynikało z tego coś dobrego dla kadry. Jesteś poniekąd jednym z ojców tego systemu szkolenia, który jest teraz i który też przecież okazał się dla Naszej reprezentacji sukcesem, krokiem w przód, więc się nie dziwię, że tak go bronisz...ale moim zdaniem powinniśmy zrobić kolejny krok, by odnosić jeszcze większe sukcesy.
Co do Smykowskiego i graczy mu podobnych to uważam, że powoływanie ich w konkretnej sytuacji, do konkretnych zadań, jeśli nawet nie spełniają kryteriów przez Nas wyznaczonych, ale za to wyróżniają się czymś innym co może pomóc reprezentacji nie jest czymś nieodpowiednim. Czy komuś to szkodzi? Jeśli do konkretnego zadania nie potrzeba np. górnych skilli, a nie ma nikogo lepszego to w czym problem? W kadrze grają najlepsi...Myślę, że jest to uczciwe.
Last edited by kozlik4 at 8/26/2009 10:46:56 AM