Tudsz hasonló tudású, skillszerkezetű csapatot mutatni? Én látatlanban nemigen. És mivel nem ismerjük az u21 skilljeit csak sötétben tapogatóznánk, ha azt mondanám ez vagy amaz csapat hasonló. Miből szűrnéd le a hasonlóságot?
Az nem jó módszer, hogy megnézel két hasonló grafikonos értékelést.
Azt már sokszor mondtam, mások is, hogy grafikonos értékelést az ki lehetned dobni a játékból egy az egyben. Annyira megtévesztő ugyanis.
Már bocs, de miért lenne mindegy hogy 12 vagy 15-ös skill?* Hiszen bizonyosan döntő faktor a skill,mint egyik játékelem.
Sőt ha teszem azt két meccset nyomnának le 2-3 zónában akkor is lenne eltérés a dobóteljesítményben.
Azt tudnád megsaccolni, hogy pl 15-20%-ban dobna az hátvédpáros fejenként vagy nagyobb arányban dobálná el a helyzeteket. Az biztos, hogy 2-3 zóna ellen átcsoportosul támadás és a levédett posztok (pl Ecs+C) kevesebbet vállalnak dobásban.
Ha már szóba került a b. vegyes. Az szerintem váltakozó fókuszú védekezés lehet. Hol rámennek a két bentire, hol a bd-t fogják le és néha még a hátvédeket is. Nem tudom konkrétan kijelenteni, hogy a b. vegyes vagy zóna lett volna jobb megoldás.
De zónáról van már tapasztalatunk és ha az így van nem állunk neki hazárdírozni egy tökre ismeretlen taktikával az "év meccsén".
Úgysem fogjuk meggyőzni egymást, nekem ez a véleményem ti meg azt fújjátok, amit Dzsevasz a háttérből kér.
*: Ezt egész konkrétan úgy értem, hogy nem tudni egy 12 skill szett az mennyivel kevésbé hatékony,mint egy 15-ös. Szerintem vannak difik! (saját tapasztalat is beszél belőlem) pl egy magasabb skillszetű pl 14-es v 15-ös 2 p, 13 tempó az hatékonyabb ,mint 12 2 p és 11 tempóval. Mármint dobó %-ra értem természetesen védők hasonló kaliberek,mint a támadók.
Nemzetközin olvastam régen, hogy a magas 2 p + magas tempó kombó az hatékonyabb dobóteljesítményt garantál.
Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/9/2015 9:42:33 AM