Slažem se s kolegom Rayem da si sretan što si dobio Vigora Krsmanovića.
U dvije stvari se ne slažem s Reyem.
Prvo s ovim o masnoj prodaji. Ne vjerujem da u ovom trenutku možeš dobiti neku masniju paru za njega. Sezona je na samom kraju, bit će draft, puno novih igrača. Vigor će od utorka imati 19 godina, a bit će puno 18 godišnjaka sa skilovima poput njega i dosta 19godišnjaka sa boljim skilovima.
Ako za njega dobiješ 300 tisuća, to će biti super. Naravno to ne znači da je Vigor loš. Kao izbornik mlade repke, sam ga pozvao u ekipu i škicnuo mu skilove. Nisu loši. Sa dobrim radom on može postati dobar igrač, kojeg ćeš moći prodati za masniju lovu, ako budeš želio.
Moj je prijedlog da za početak kupiš pomoćnog trenera. Njegov nivo bi trebao biti minimalno superioran(5), a da mu plaća ne bude preko 40 tisuća ili još bolje da ne bude preko 30 tisuća. Ako se ne varam za početak si trebao dobiti 300 000$. Taj bi novac trebao biti dovoljan za pomoćnog trenera kakvog sam opisao.
Izbornik mlade reprezentacije će ti dodjeliti scouta za Vigora, koji ti može biti i mentor. Recimo Snickers nebi bio loš. Osim Vigora bi bilo dobro nabaviti još 2 trenirca, ali to ćemo nakon drafta.
Druga stvar s kojom se ne slažem s Reyem je otpuštanje svih igrača preko 27 godina. Ray je u pravu u svemu što je rekao, ali na tvom bi mjestu ipak zadržao Tonka Trglavčika i Dina Karuzu ili barem jednog od njih. Oni imaju 31 i 32 godine, odnosno uskoro 32 i 33 godine. Plaća im nije visoka, a kako će im uskoro početi padati skilovi, bit će i sve niža. Za jedno 3-4 sezone bi ti mogli dobro doći za popunjavanje minutaže u prijateljskim utakmicama. Do tada ti neće smetati, a pošto su članovi tvoje ekipe od samog početka, donjet će ti neki dolar na oglašavanju i možda prodati koju ulaznicu više. Ostale preko 27 slobodno otpusti i možeš zapravo otpustiti i ove od 25-26 godina.