Ale tak serio się teraz spytam czytałeś na globalu wątek o pensjach? Albo "rozebrałeś" któryś z kalkulatorów? Bo ja mam permanentne déjà vu, że jak zacząłeś całą koncepcję odwracania to oo pensjach wiedziałeś tylko tyle, że u C są wysokie. Otóż twierdzenie, że bloki robią pensje jest śmieszne w całej rozciągłości.
Oczywiście, rozebrałem sobie formułę na czynniki pierwsze i mam ją we własnym arkuszu i na bieżąco mi wszystko wylicza.
1 poziom bloków u podkoszowych podnosi pensję 1,06 - 1,07 raza.
Czyli podniesienie bloków o 10 podnosi pensję o 80-90%. Bolesne, gdy zawodnik zarabia już 200k. I na takim poziomie nie jest już warte swojej pensji.
Cały właśnie haczyk w formule pensji jest taki, że rośnie ona w postępie geometrycznym.
Zostałem wychowany w głębokim poczuciu przyzwoitości i dlatego, gdy ktoś chce robić ludziom wodę z mózgu, to ja protestuję.
I z tego samego właśnie powodu zdecydowanie odradzam userom trenowanie zawodników wg starego schematu. Tylko niepotrzebnie się wykoszują. To jest w zasadzie tylko szukanie frajerów, którzy zgodzą się zamienić swoje drużyny na farmy. Natomiast przy treningu odwróconych zawodników spokojnie można czerpać radość z gry i nie rujnować klubu.
Ja uważam, że jeśli kadrowicze dalej będą trenowani starym systemem, to ich właściciele będą robieni w bambuko.
W dalszym ciągu szukasz tylko zaczepek a nie potrafisz pokazać argumentów, przy których zawodnik starego typu ma jakiekolwiek przewagi nad zawodnikami nowego typu. Zero argumentów tylko zaczepki i agresywny język "poroniony", "woda z mózgu".
Każdą zaletę odwróconego zawodnika olewasz.